Otec mi chce vzít dítě

101
22.6.17 20:43

otec mi chce vzít dítě

Ahoj. Už jsem fakt na dně. Jsem rozvedená, otec se o dítě nikdy nezajímal, až po rozvodu, pět let nejevil žádný zájem, poté chtěl syna výdat. Syn k němu ze začátku chodil, ale jen půl roku, ted k němu nechce.Otec mě udal, že mu syna nechci dát, není to ale pravda, syn odmítá jít s otcem, sociálka věří otci, prý štvu syna proti němu. Nevím co dělat, chlapec k němu nechce, sociálka mi vyhrožuje, že mi ho vezmou.Jak mám synovy vysvětlit, že k otci musí, jinak mi ho vezmmou, syn ale otce odmítá. Já už nevím co dělat. Styk nemáme určen soudem. Nechci aby syn trpěl. Prosím, poradte mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44364
22.6.17 20:50

Jsi povinna dítě připravit na styk s otcem, tzn. i psychicky naladit. Pokud nechce, res pres OSPOD, příp. mediatory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
22.6.17 20:51

Řekni synovi, že k němu bude muset chodit občas, jinak se může stát, že u něj bude bydlet stále a bud jen občas chodit k tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
22.6.17 20:53

Musíš syna připravit. Prostě ho natěšit. Ještě je možnost pomoc psychologa, mediatora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
22.6.17 20:53

@věrka 24 kolik synovi je a proč k němu nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
22.6.17 20:56

A proc k nemu nechce? Kolik mu je? Nepodavala bych mu to stylem, ‚musis tam jit jinak mi te vezmou‘ ale stylem, ze bude fajn stravit s tatou cas, urcite si to uzije, ze tata ho ma taky rad stejne jako mama a chce s nim byt.
No ale zalezi na okolnostech, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
22.6.17 20:57
@Maden píše:
@věrka 24 kolik synovi je a proč k němu nechce?

Synovy je šest. Proč k němu nechce nevím, on se o otci bavit nechce. Já mám ještě syny 15 a 19.Chlapci ale k otci nemusí. Otec byl na své děti zlý když jsme žily spolu, děti sy to pamatují. Oni jseu rádi, že už jsou velcí, ale ten malý, si taky všechno pamatuje a myslím, že se otce bojí, ale zákon je zákon, to dítěti nevysvětlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
22.6.17 20:59
@věrka 24 píše:
Synovy je šest. Proč k němu nechce nevím, on se o otci bavit nechce. Já mám ještě syny 15 a 19.Chlapci ale k otci nemusí. Otec byl na své děti zlý když jsme žily spolu, děti sy to pamatují. Oni jseu rádi, že už jsou velcí, ale ten malý, si taky všechno pamatuje a myslím, že se otce bojí, ale zákon je zákon, to dítěti nevysvětlím.

Já jsem synovi říkala, že ho má táta rád, ale on mi řekl, že tátu rád nemá a že k němu stejně nepude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
22.6.17 21:04
@věrka 24 píše:

Kontaktuj sociálku s prosbou, aby Ti dali kontakt na dětského psychologa, že to chceš řešit. Oni mají psychology, kteří jsou zvyklí pracovat s dětmi z rozvrácených rodin. A pokuste se zapojit pana otce do adaptace. Nenechávej to být. Otec bude dělat dál problémy a sama nejlíp víš, že to může dopadnout tak, jak Ti vyhrožuje.
Ty sama víš, jestli kluka navádíš nebo ne a jestli ho nenavádíš, stejně Ti nikdo věřit nebude. Udělej to pro toho malého. Je určitě možný i asistovaný styk dítěte s otcem, ale už nevím, kde se to provozovalo. Možná to byl Fond ohrožených dětí… Ale tohle sama nezařídíš, potřebuješ odbornou pomoc.

• Citovat
  • Upravit
23964
22.6.17 21:11
@věrka 24 píše:
Já jsem synovi říkala, že ho má táta rád, ale on mi řekl, že tátu rád nemá a že k němu stejně nepude.

Tak jedině prozatím říct pravdu. Co se stane když jezdit nebude. A zkusit si zjisti co udělat, aby tam kluk nemusel stejně jako starší sourozenci. A nebo aby to byly schůzky s dohledem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
22.6.17 21:15

To mě fakt nadzvedlo. Táta de.bil, který se pět let nestaral a ještě dětem ubližoval. Syn se ho bojí, ale MUSÍ k němu chodit, protože jinak hrozí, že ho stát sebere matce (kterou bude ještě vinit za to, že syn k otci nechce!!! :zed: ) a dá ho do péče otci, který na něj léta kašlal. To jsme to tedy dopracovali, pěkná zvrácenost. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
22.6.17 21:16
@Netopirek píše:
Tak jedině prozatím říct pravdu. Co se stane když jezdit nebude. A zkusit si zjisti co udělat, aby tam kluk nemusel stejně jako starší sourozenci. A nebo aby to byly schůzky s dohledem

Chci požádat doktorku dětskou o pomoc. Sociální pracovnice mi slíbyla, že mi pomůže sepsat žádost o styk s dohledm, ale nakonec se nic nedělo, mám jít se synem a s otcem na výlety a pakpožádat soud o styk. Nevíte od kolika let bere soud názor dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
22.6.17 21:17
@věrka 24 píše:
Chci požádat doktorku dětskou o pomoc. Sociální pracovnice mi slíbyla, že mi pomůže sepsat žádost o styk s dohledm, ale nakonec se nic nedělo, mám jít se synem a s otcem na výlety a pakpožádat soud o styk. Nevíte od kolika let bere soud názor dítěte.

Ještě asi požádám o pomoc právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
22.6.17 21:18

Já si na Tebe vzpomínám, ty starší děti k otci nechtějí, protože ví, jak s k nim choval ještě před rozvodem a on potom, tuším, tvrdil, že na syna nemá čas.. tak teď už zase čas má, když vidí, že na Tebe nezabírá jeho vydírání sebevraždou pokud odejdeš, nezájem, nedodržování styku nebo pomlouvání tchýní před synem :oops: 8) Tu právničku máš? Co Ti radí ona? Když jste řešili tu nechuť starších dětí ke styku, řešili jste oficiálně i to týrání?

@věrka 24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
22.6.17 21:18
@věrka 24 píše:

Je to různé, někdo se ptá i pětiletých, někoho nezajímá ani desetiletý.
A s doktory vím, že k soudu jsou potřeba posudky jejich doktorů. Nemůžeš mít jen tak nějakého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna