Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky, potřebovala bych vědět Vaše zkušenosti. Před rozvodovým řízením manžel nastavil termíny o postarání se o syna se střídáním týden a týden. Mě se to nelíbí a žádala jsem ho, aby střídání probíhalo v menších časových intervalech. Otec nesouhlasí a nechce mi vyhovět. Neustále mě uráží a sleduje, když je syn v mé péči, co děláme, s kým je, v kolik jezdím z práce a píše mi nevhodné zprávy. Pro soud mám nasbíráno dost důkazů. Teď nevím, zda to nechat být a souhlasit nebo trvat na svém. Soud bude cca za 1,5 měsíce.
Neustále mě uráží a sleduje, když je syn v mé péči, co děláme, s kým je, v kolik jezdím z práce a píše mi nevhodné zprávy.
A co takhle si vypnout telefon, a psát mu den dva předem, kdy si má vyzvednout dítě? To je takový problém ignorovat smsky, neodpovídat atd,?? Nebo čeho se bojíš?
@cunklik pokud se chová jak hulvát, tak bych to rozhodně být nenechala.. a použila to celé proti němu.
Na jeho zprávy nereaguji. Všechny si je dávám do PC a přikládám pro soud. Telefon vypnout bohužel nemůžu díky jiným záležitostem. Chci se s ním domluvit a mít klid, ale nechci zbytečně před soudem házet špínu. Tak uvažuji, zda napsat, že souhlasím v zájmu dítěte a k soudu předložit, že není možná domluva. Tato domluva už trvá 1,5 měsíce a nikam to nevede. On se ohání advokátama, ale jsem si jistá, že žádného nemá. Protože toto by mu nikdo neporadil. Budeme mít soudkyni, která nemá ráda podrazy a házení špíny…
… člověk míní…
u soudu nikdy není nic tak, jak si člověk myslí. Pokud se takhle projevuje teď, byla bych extrémně připravena házet špínu (pravdivou). Bez ohledu na soudkyni a podobně.
Ale proč tedy nesepíšete dohodu o střídavé péči. Pokud už teď funguje a střídáte se, soud se ničím dalším nebude zabývat. Pravděpodobně ho bude jen zajímat to, co je mezi každým rodičem a dítětem nikoli, co je mezi rodiči… soudci jsou obyčejní lidé, úředníci… často jdou tou nejsnadnější cestou bez práce..
Kolik je synovi?
Je to rodič stejně jako ty, takže já bych tu střídavou péči nechala. Žiji s přítelem, máme každý své dítě a přítel má střídavou péči. Proč ne, když se umí postarat?
Rozhodně bych mu nedělala zbytečně zle.
Co se týče ostatního, tak bych to nahlásila na policii.Alke dítě bych do toho netahala.
Já se střídavou péčí nemám problém. Ovšem ráda bych, aby fungovala. Tedy aby mi důvěřoval a normálně se semnou domlouval. A zároveň to znamená i vycházet si například vstříc. Rozhodně nejsem proti. Ovšem bez výhružek a vzhledem k věku chlapce i menší časové úseky.
Ahoj, ja jsem mela stejny pripad, vcetne smsek a telefon jsem samozrejme vypnout nemohla.. zajimalo by me, jake mas dukazy?
je smutne, ze nekteri muzi trestaji byvale partnerky jeste pres deti.
Příspěvek upraven 11.09.15 v 14:28
@aja313 Zajdi na sociálku musí to řešit když dostane podmět od tebe, že není péče dostačující proklepne si to ve školce a ve škole jak to chodí když je u tatínka hlavně se nebát poradit se s právníkem je nejlepší navrhnout svěření do tvé péče. Hlavně se nebát mám čerstvou zkušenost přítelova ex dostala pěkně přes prsty myslela si, že si může dělat co chce, ale sociálka má dlouhé prsty…Bude mít třeba soc. dozor a ty budeš klidnější ženský hlavně se nebojte a nenechte se zastrašit případné vyhrožování si nahrajte či nějakého svědka…A ty prachy za právníka za to stojí a dobrý právník si zas tak moc neveme…
Ale dodávám, že otec má stále na své dítě právo takže pokud jsou důvody opodstatněné tak žádat výhradně do své péče a pak nastanou jen ty víkendy…osobně jsem jinak též prostřídavou péči. A hlavně proti tomu když si rodiče vyřizují rozbroje skrze děti ![]()
@aja313 myslím že by mu neměli nic říkat ale bude mu to jasné, pokud trefíš na dobrou úřednici klidně řekni, že máš strach a co ti dělá měla by umět poradit případně doporučit co dál. A druhá věc je jak to cítí dcera pokud té se tatínkova péče líbí tak s tím nic neuděláš…vše je o zájmu dítěte, pošlou ji k psychologovi (počítám, že je jí 11)pokud on shledá že je jí tam ubližováno apod.nebo že tam nechce být tak dlouho, tak pak je tady i předběžné opatření než proběhne soud o nové svěření(u nás někdy doba)ale to ti vysvětlí všechno na sociálce. Pak se připrav na kontroly atd. Tak hodně štěstí. Jo a s tou právničkou asi bych hledala jinou či jiného, nevím proč rovnou říká, že to soudy jako důkaz neberou je soudce a soudce…
@Danny841 dik moc za radu.
Příspěvek upraven 11.09.15 v 14:30