Neplatí alimenty

7.9.15 12:59

neplatí aline

Ahoj, je tady někdo, kdo se rozešel, rozvedl, nebo rozvadi a nedostává alimenty? Dekuji a hezky den

Ve zkratce můj příběh: V lednu jsem se 2 malými dětmi odešla od manžela. Vzhledem k tomu, ze jsem byla na operaci atd jsem na soud šla podat až v březnu vse ohledně deti, alimentu… Soud byl v červenci, ovsem manžel se nedostavil a je to odrocene na 21.9. neplatí mi nic, na ten soud jsem čekala jak na smilovani a zbytečně. Dala jde tedy predbezne opatření a stejne nic. S paní ze socky jde domluvena, ze se pokusim vydržet ještě do toho soudu a pak se mnou půjde vyřídit exekuci. Takže ja furt čekám a doufám. Navíc predbezne mu soud určil 2 tisíce celkem, pocitaji mu to ze zakladu, jelikož jeho zaměstnavatel nedodal cele příjmy. Manžel jezdi na kamionu a plat ma minimalne 25 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.9.15 13:01

Tema zni neplatí alimenty… Nevím, proč se to tak zvrtalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 13:05

Prosím @admin o opravu názvu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 13:14

Z čeho jako žiješ od ledna? Když nedostáváš ani kačku od chlapa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.9.15 13:31

Pokud mas pocit, ze zatajuje prijem a obecne jsou problemy, tak si k tomu soudu vem pravnika nebo se zajdi poradit. jsou i poradny zdarma.
jinak se ti bude hodit cokoliv, co prokazuje vyssi zivotni uroven nez by odpovidala tomu priznanemu prijmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.9.15 14:04

Muj byvali mi taky neplati alimenty na starsiho syna uz asi 5let porad jsem litala na policii a nikdo tim nic nedela :? Nepracuje a bydli a necha se zivit od rodicu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 14:08
@leni1506 píše:
Muj byvali mi taky neplati alimenty na starsiho syna uz asi 5let porad jsem litala na policii a nikdo tim nic nedela :? Nepracuje a bydli a necha se zivit od rodicu :cert:

Si to uměl dobře zařídit. Zanechal tady své DNA a nemusí se starat, však žena se postará o dítě, co on by se snažil.
A těch 5 let neposlal ani korunu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.9.15 14:16

Nene neposlal byla jsem i u soudu a nic kluk tam jezdi za dedou ten aspon obcas kdyz kluk neco potrebuje tak mu to koupi deda se stara lip nez jeho vlastni tata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 14:28
@leni1506 píše:
Nene neposlal byla jsem i u soudu a nic kluk tam jezdi za dedou ten aspon obcas kdyz kluk neco potrebuje tak mu to koupi deda se stara lip nez jeho vlastni tata

Tak pokud 4 měsíce nepošle, tak se všude říká, jak jej můžou zabásnout atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.9.15 14:32

Vim :lol: Je zajimavi ze se za tu dobu nic nedeje :cert: On si doma vali sunky necha se zivit a je vysmatej jak slunicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 14:34
@leni1506 píše:
Vim :lol: Je zajimavi ze se za tu dobu nic nedeje :cert: On si doma vali sunky necha se zivit a je vysmatej jak slunicko

A co soudy? Právníka máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.9.15 14:36

U soudu jsem byla. a ty me poslali na policii priteluv bracha je pravnik tak to znovu otevreme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 14:57
@leni1506 píše:
U soudu jsem byla. a ty me poslali na policii priteluv bracha je pravnik tak to znovu otevreme :D

Tos měla před 5 lety. Teď jsou ty alimenty za 5 let promlčené, možná že že za poslední 3 roky se něčeho domůžeš zpětně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
7.9.15 15:08

@MilijonDolarBejby zaprvé ti všechno musí doplatit zpětně. Základem je velice dobře se připravit, tj. doložit, odkdy spolu nežijete v jedné domácnosti (pronajala sis byt - máš nájemní smlouvu nebo jsi u rodičů - svědectví sousedů, že tě tam vídají, přihlášení k platbě komunálního odpadu… cokoliv).

Potom si seženeš výpis z účtu, kde bude uvedeno, kolik ti manžel na děti platil za dobu, po kterou jste byli od sebe. Pamatuj, že pokud on bude tvrdit něco jiného, bude to u soudu muset dokázat.

Dalším krokem je ošéfovat si jeho vyplácení mzdy - diety a další věci, chtít po soudu, aby zjistil, jaké jsou jeho skutečné příjmy včetně těchto kompenzací a klidně se odvolávat pořád dokola, když se jim nebude chtít.

A pokud nemáte z čeho žít, nebát se jít požádat o hmotnou nouzi - i kdyby ti jí nedali, je ta samotná žádost opět argument pro soud, že vás otec nechal na holičkách.

Začni bojovat všemi prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.9.15 15:16

Ted bydlime u pritele :lol: Pred 2rokama jsem byla na policajtech a dodneska nic se nedeje ticho po pesine on nemaka uz tech 5let co mi dluzi dekuju a urcite pujdu znovu na soud ;) snim mam prvniho syna na neho ma platit 1000kc miminko uz mam s pritelem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna