Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj, je tady někdo, kdo se rozešel, rozvedl, nebo rozvadi a nedostává alimenty? Dekuji a hezky den
Ve zkratce můj příběh: V lednu jsem se 2 malými dětmi odešla od manžela. Vzhledem k tomu, ze jsem byla na operaci atd jsem na soud šla podat až v březnu vse ohledně deti, alimentu… Soud byl v červenci, ovsem manžel se nedostavil a je to odrocene na 21.9. neplatí mi nic, na ten soud jsem čekala jak na smilovani a zbytečně. Dala jde tedy predbezne opatření a stejne nic. S paní ze socky jde domluvena, ze se pokusim vydržet ještě do toho soudu a pak se mnou půjde vyřídit exekuci. Takže ja furt čekám a doufám. Navíc predbezne mu soud určil 2 tisíce celkem, pocitaji mu to ze zakladu, jelikož jeho zaměstnavatel nedodal cele příjmy. Manžel jezdi na kamionu a plat ma minimalne 25 tisíc
Z čeho jako žiješ od ledna? Když nedostáváš ani kačku od chlapa?
Pokud mas pocit, ze zatajuje prijem a obecne jsou problemy, tak si k tomu soudu vem pravnika nebo se zajdi poradit. jsou i poradny zdarma.
jinak se ti bude hodit cokoliv, co prokazuje vyssi zivotni uroven nez by odpovidala tomu priznanemu prijmu.
Muj byvali mi taky neplati alimenty na starsiho syna uz asi 5let porad jsem litala na policii a nikdo tim nic nedela
Nepracuje a bydli a necha se zivit od rodicu ![]()
@leni1506 píše:
Muj byvali mi taky neplati alimenty na starsiho syna uz asi 5let porad jsem litala na policii a nikdo tim nic nedelaNepracuje a bydli a necha se zivit od rodicu
Si to uměl dobře zařídit. Zanechal tady své DNA a nemusí se starat, však žena se postará o dítě, co on by se snažil.
A těch 5 let neposlal ani korunu?
Nene neposlal byla jsem i u soudu a nic kluk tam jezdi za dedou ten aspon obcas kdyz kluk neco potrebuje tak mu to koupi deda se stara lip nez jeho vlastni tata
@leni1506 píše:
Nene neposlal byla jsem i u soudu a nic kluk tam jezdi za dedou ten aspon obcas kdyz kluk neco potrebuje tak mu to koupi deda se stara lip nez jeho vlastni tata
Tak pokud 4 měsíce nepošle, tak se všude říká, jak jej můžou zabásnout atd..
Vim
Je zajimavi ze se za tu dobu nic nedeje
On si doma vali sunky necha se zivit a je vysmatej jak slunicko
@leni1506 píše:
VimJe zajimavi ze se za tu dobu nic nedeje
On si doma vali sunky necha se zivit a je vysmatej jak slunicko
A co soudy? Právníka máš?
U soudu jsem byla. a ty me poslali na policii priteluv bracha je pravnik tak to znovu otevreme ![]()
@leni1506 píše:
U soudu jsem byla. a ty me poslali na policii priteluv bracha je pravnik tak to znovu otevreme
Tos měla před 5 lety. Teď jsou ty alimenty za 5 let promlčené, možná že že za poslední 3 roky se něčeho domůžeš zpětně.
@MilijonDolarBejby zaprvé ti všechno musí doplatit zpětně. Základem je velice dobře se připravit, tj. doložit, odkdy spolu nežijete v jedné domácnosti (pronajala sis byt - máš nájemní smlouvu nebo jsi u rodičů - svědectví sousedů, že tě tam vídají, přihlášení k platbě komunálního odpadu… cokoliv).
Potom si seženeš výpis z účtu, kde bude uvedeno, kolik ti manžel na děti platil za dobu, po kterou jste byli od sebe. Pamatuj, že pokud on bude tvrdit něco jiného, bude to u soudu muset dokázat.
Dalším krokem je ošéfovat si jeho vyplácení mzdy - diety a další věci, chtít po soudu, aby zjistil, jaké jsou jeho skutečné příjmy včetně těchto kompenzací a klidně se odvolávat pořád dokola, když se jim nebude chtít.
A pokud nemáte z čeho žít, nebát se jít požádat o hmotnou nouzi - i kdyby ti jí nedali, je ta samotná žádost opět argument pro soud, že vás otec nechal na holičkách.
Začni bojovat všemi prostředky.
Ted bydlime u pritele
Pred 2rokama jsem byla na policajtech a dodneska nic se nedeje ticho po pesine on nemaka uz tech 5let co mi dluzi dekuju a urcite pujdu znovu na soud
snim mam prvniho syna na neho ma platit 1000kc miminko uz mam s pritelem ![]()