Neplatí alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2874
7.9.15 15:17
@leni1506 píše:
Ted bydlime u pritele :lol: Pred 2rokama jsem byla na policajtech a dodneska nic se nedeje ticho po pesine on nemaka uz tech 5let co mi dluzi dekuju a urcite pujdu znovu na soud ;) snim mam prvniho syna na neho ma platit 1000kc miminko uz mam s pritelem :)

TAk to zauruguj. Přeci když 4 měsíce neplatí, cajti si pro něj dojdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
7.9.15 15:23

:mavam: Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 15:36
@Blekota píše:
Z čeho jako žiješ od ledna? Když nedostáváš ani kačku od chlapa?
mela jsem našetřeno. Jinak mam jen rodicak 7 tisíc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.9.15 16:02

promlčení

Ahoj, chci se zeptat, pokud s tím má někdo zkušenost. Když mi 3 roky bývalý neplatil výživné, je to promlčené nebo mi ty 3 roky musí doplatit zpětně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 16:06
@Honeyy píše:
Ahoj, chci se zeptat, pokud s tím má někdo zkušenost. Když mi 3 roky bývalý neplatil výživné, je to promlčené nebo mi ty 3 roky musí doplatit zpětně?

Musí doplatit zpětně, máš navíc doklady, co vše si dítěti (dětem) kupovala, výbavičky atd. Alimenty promlčené nezůstanou, jen to řeš soudně a to ihned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.9.15 16:10

Děkuji a ještě jsem se chtěla zeptat…vím, že výše alimentů je individuální, ale soud předpokládám pohlíží na výši příjmu otce. Pohlíží ale i na to, jestli má hypotéku, je znova ženatý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 16:15
@Honeyy píše:
Děkuji a ještě jsem se chtěla zeptat…vím, že výše alimentů je individuální, ale soud předpokládám pohlíží na výši příjmu otce. Pohlíží ale i na to, jestli má hypotéku, je znova ženatý?

Pokud je ženatý, tím lépe. Budou se započítávat i příjmy nové manželky a posuzovat, kolik můžete dostat na alimentech. Takže paráda :mrgreen:
A hypotéky, splátky, půjčky je nezajímají, pouze čistý výdělek obou dvou a kolik jich v domácnosti je hlášeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.15 16:17
@kacz píše:
@MilijonDolarBejby zaprvé ti všechno musí doplatit zpětně. Základem je velice dobře se připravit, tj. doložit, odkdy spolu nežijete v jedné domácnosti (pronajala sis byt - máš nájemní smlouvu nebo jsi u rodičů - svědectví sousedů, že tě tam vídají, přihlášení k platbě komunálního odpadu… cokoliv).

Potom si seženeš výpis z účtu, kde bude uvedeno, kolik ti manžel na děti platil za dobu, po kterou jste byli od sebe. Pamatuj, že pokud on bude tvrdit něco jiného, bude to u soudu muset dokázat.

Dalším krokem je ošéfovat si jeho vyplácení mzdy - diety a další věci, chtít po soudu, aby zjistil, jaké jsou jeho skutečné příjmy včetně těchto kompenzací a klidně se odvolávat pořád dokola, když se jim nebude chtít.

A pokud nemáte z čeho žít, nebát se jít požádat o hmotnou nouzi - i kdyby ti jí nedali, je ta samotná žádost opět argument pro soud, že vás otec nechal na holičkách.

Začni bojovat všemi prostředky.

Na socce jsem byla, nárok nemam na nic, protože bydlím v domě rodičů a pocitaji se i jejich příjmy… :roll:

Dekuji vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 16:19
@MilijonDolarBejby píše:
Na socce jsem byla, nárok nemam na nic, protože bydlím v domě rodičů a pocitaji se i jejich příjmy… :roll:Dekuji vsem

To je divné. Já s mámou bydlela v bytě dědy a babičky (žili jsme 4 lidé v 3+1) a je zajímavé, že já a máma jsme byly brané jako rodina, na příjmy bábi a dědy se nepohlíželo. Ale je to pár let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 16:21
@MilijonDolarBejby píše:
Na socce jsem byla, nárok nemam na nic, protože bydlím v domě rodičů a pocitaji se i jejich příjmy… :roll:Dekuji vsem

Zase kamarádka bydlí ve 2+1 v nájmu, sama s 8letou dcerou. Dostává ze socky cca 14 tisíc a dá se z toho v pohodě vyžít. Dostává na bydlení, hmotnou nouzi, na nezaopatřené dítě a k tomu i alimenty, sice jen tisícovku ale zato se má fajn i bez rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.9.15 16:21

Aha ja jsem si prave myslela, ze alimenty mu snizi fakt, ze ma novou rodinu a zivi uz jedno dite s jeho novou zenou, ktera je aktualne na materske. A posledni dotaz…tedy myslim :-).kdyz pujdeme k soudu, musime tam oba najednou nebo si nas pozvou zvlast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 16:24
@Honeyy píše:
Aha ja jsem si prave myslela, ze alimenty mu snizi fakt, ze ma novou rodinu a zivi uz jedno dite s jeho novou zenou, ktera je aktualne na materske. A posledni dotaz…tedy myslim :-).kdyz pujdeme k soudu, musime tam oba najednou nebo si nas pozvou zvlast?

To nevím, ale bere se v úvahu i to, že má náklady na druhé děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.9.15 16:34

Takze se koukam bude pocitat u soudu i muj prijem a to s kym bydlim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
7.9.15 16:38
@Honeyy píše:
Takze se koukam bude pocitat u soudu i muj prijem a to s kym bydlim.

Pokud není dotyčný hlášen v bytě, jakoby tam nebyl a nežil.
Pokud žije ve společné domácnosti další člověk (má tam TP), soud k tomu může přihlédnout. Ale navíc, ten, kdo s vámi žije (pokud nejste vzatí) nemá k nikomu vyživovací povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
7.9.15 17:28

@MilijonDolarBejby To nevadí. Požádej si a schovej si rozhodnutí o zamítnutí a přines ho k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna