Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den,
když bych ukončil studium, tak tím pádem vím, že otci končí tzv. vyživovací povinnost. Chci se zeptat, zdali tak učiním, je mou povinností mu tuto skutečnost oznámit? Jinými slovy, kdyby posílal dále alimenty a já o tom nikterak nikoho neinformoval. Měl bych z toho posléze nějaké potíže?
PS: Otec se dlouho neměl k tomu posílat alimenty, tak by mi to čistě hypoteticky nepřišlo nijak nemorální.
Děkuji za reakce
@pavelnozdra No, mohl by je požadovat zpět, neb bys je dostával neoprávněně.
To jsem si myslel, ale vzhledem k tomu, že má vůči mě dluh. Ten se řeší exekučně, tak by mi to ani nevadilo. Děkuji
@pavelnozdra jo, můžeš mít problémy. Je Tvojí povinností ohlásit změnu, tím konec studia je.
@pavelnozdra píše:
To jsem si myslel, ale vzhledem k tomu, že má vůči mě dluh. Ten se řeší exekučně, tak by mi to ani nevadilo. Děkuji
Nemůžeš brát „spravedlnost“ do vlastních rukou…tobě nenáleží peníze „po ukončení studia“…tobě budou náležet ty peníze v exekuci…sice jsou to peníze jako peníze, ale zákon by na to pohlížel jinak.
@pavelnozdra píše:
Exekutor se o to postará. Ale neměl bys to nechat přeplatit.