Oznámení ukončení studia - alimenty

3.9.15 17:43

Oznámení ukončení studia - alimenty

Dobrý den,
když bych ukončil studium, tak tím pádem vím, že otci končí tzv. vyživovací povinnost. Chci se zeptat, zdali tak učiním, je mou povinností mu tuto skutečnost oznámit? Jinými slovy, kdyby posílal dále alimenty a já o tom nikterak nikoho neinformoval. Měl bych z toho posléze nějaké potíže?

PS: Otec se dlouho neměl k tomu posílat alimenty, tak by mi to čistě hypoteticky nepřišlo nijak nemorální.

Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102800
3.9.15 17:47

@pavelnozdra No, mohl by je požadovat zpět, neb bys je dostával neoprávněně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.15 18:05

To jsem si myslel, ale vzhledem k tomu, že má vůči mě dluh. Ten se řeší exekučně, tak by mi to ani nevadilo. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
3.9.15 18:05

@pavelnozdra Ano šlo by o bezdůvodné obohacení.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.9.15 18:31

@pavelnozdra jo, můžeš mít problémy. Je Tvojí povinností ohlásit změnu, tím konec studia je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
3.9.15 18:59
@pavelnozdra píše:
To jsem si myslel, ale vzhledem k tomu, že má vůči mě dluh. Ten se řeší exekučně, tak by mi to ani nevadilo. Děkuji

Nemůžeš brát „spravedlnost“ do vlastních rukou…tobě nenáleží peníze „po ukončení studia“…tobě budou náležet ty peníze v exekuci…sice jsou to peníze jako peníze, ale zákon by na to pohlížel jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
3.9.15 19:44
@pavelnozdra píše:
To jsem si myslel, ale vzhledem k tomu, že má vůči mě dluh. Ten se řeší exekučně, tak by mi to ani nevadilo. Děkuji

Exekutor se o to postará. Ale neměl bys to nechat přeplatit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna