Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky, zeny, maminky. Ma nektera z Vas zkusenost s rozvodem manzelstvi, ktere bylo uzavreno v Anglii. Muj pritel je Slovak, jeho zena Lotyska, manzelstvi bylo uzavreno pred necelymi 4 lety v Anglii. Oba se chteji rozvest, nerozumi si dlouho a ani se vzajemne nemiluji. Tu v Anglii je pet duvodu k rozvodu.
1. Nevera jednoho z partneru
2. Nemoznost zit ze zvlaste zavaznych duvodu s partnerem
3.4.5. Se tykaji dlouhodobe odluky
Ikdyz pritel ma me, tak ani on ani jeho zena nechteji uvest neveru kvuli vzajemne diskreditaci…jak partnera, jeho zeny i me, jelikoz bych to musela dosvedcit. A nechteji uvest ani druhy priklad absolutniho nesouladu, jelikoz se jedna o dlouhodobe pochybeni jeho zeny a je tam problem, ze by mohla byt jejich mala dcera sverena do pece vyhradne otce…bohuzel z duvodu nasich vemi casove narocnych zamestnani pro nas neni mozna ani stridava pece a jeho zena je dobra mama a dceru bychom ji vzit nechteli. Nema nekdo zkusenost s tim jak to napasovat, tak aby rozvod probehl rychle a bez zbytecneho stourani. Majetkovy navrh i navrh na styk ditete s otcem by byl prilohou…v tom jsou dohodnuti. Dekuji za kazdou radu
Nam se taky nechtelo nic vymyslet, tak jsme se dohodli, ze tam uvedu, ze jsem si nasla nekoho tady v CR a chci se za nim vratit. Pravda to nebyla, ale vracet jsem se planovala. Nikdo po me neveru dosvedcit nechtel. Rozvedli nas v pohode, jen uz jsem byla zpatky v CR a musela na rozvod dojet. Samotny papir my pak exmanzel posilal uz postou.Ale my nemeli zadne deti a dobreho pravnika.
Pokud vy jste spolu a vsechny strany jsou s tim smirene a stejne tak s rozvodem, tak proc proste neuvedete tu neveru a dlouhodoby vedlejsi vztah? v dnesni dobe to snad zadna spolecenska tragedie neni ![]()
a teda zajimalo by me, proc „zavazne duvody“ znamenaji dlouhodobe pochybeni jen na strane jeho zeny. co udelala, ze by ji soud kvuli tomu vzal dite? a podle vas je stejne dobra matka.
Mne spíš fascinuje, že pán už teď ví, že nebude mít čas na střídavou péči, taky ví, že dítě nechce do své péče…to skoro zní, jakoby už s děckem nechtěl mít nic společného. Nebo to tak cítím jen já? ![]()
Dekuji vsem. Ba naopak pritel dceru bezmezne miluje, ale bohuzel si ji budeme moci brat jen dva dny v tydnu. Vic nam nase pracovni zavazky neumozni, bohuzel…a co se tyce pochybeni ze strany matky…cca 6 let nema zamestnani, takze to je dle meho duvod proc bychom meli obavu aby ji soud nesveril do pece matce…mala ma 4 roky. No a dekuji pani pravnicce, ale mame jako pravnika anglicana, ktery v rodinnem pravu pusobi cca 30 let. V pripade nejakych nesrovnalosti vdak radi Vasich sluzeb vyuzijeme. Kdybyste mi mohla napsat zde basic steps co udelat a jak, jak nejjednoduseji a nejrychleji rozvod podstoupit, tak byste byla moc hodna…
Dekuji za informaci. Penize nejsou problem…hlavne at je to za nama