Zvýšení alimentů - podklady

20
31.8.15 22:29

Zvýšení alimentů - podklady

Byla jsem na siciálce a mám doložit seznam veškerých výdajů pro dvě školní děti.
Nikdy jsem si žádné ústřižky neschovávala a poznámky nedělala. Pomozte mi trochu vymyslet cca seznam výčtu potřeb. Ráda bych se na bývalém domohla zvýšení alimentů pro nedostatek financí. Když vůbec pominu, že mě ted několik měsíců vůbec žádně nedal. Ale tohle je prý také cesta, jak ho dokopat k nějakému úřednímu jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
31.8.15 22:44

Nakup skolnich potreb, krouzky, stravenky, doprava, leky, zabava (kino, zoo, vylety), knizky, hracky, obleceni, kapesne, vybaveni pokoje (psaci stul, zidle, povleceni atd.)e

samzrejme jidlo doma, svaciny, podil na spotrebe vody, elektriny atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
31.8.15 23:08

Kolo, helma, lyže, brusle, dieta nebo zdrav. pomůcky jsou li nějaké. Letní tábor, byl??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
31.8.15 23:09

Autosedačky, podsedáky máte li své auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
31.8.15 23:15

To co píše @Ali-Ali, je v naprostém pořádku. To co píše @Anna766, není až tak zásadní, protože to není nezbytné.

Minulý týden jsem byla u své právničky kvůli zvýšení alíků, takže mám info z 1. ruky.

• Citovat
  • Upravit
152185
31.8.15 23:35
@jjelena píše:
To co píše @Ali-Ali, je v naprostém pořádku. To co píše @Anna766, není až tak zásadní, protože to není nezbytné.Minulý týden jsem byla u své právničky kvůli zvýšení alíků, takže mám info z 1. ruky.

Není to zásadní máš pravdu. Jenže paní Ospodka ;) :mrgreen: právě tohle dceři radila k započítání do nákladů. Tak se omlouvám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.9.15 06:11

@Anna766 Není třeba se omlouvat, já ani netvrdím, že má právnička má 100% pravdu, ale asi je fakt, že tákhle by se mohlo vyčíslit cokoliv. Každopádně si myslím, že každé zvýšení je úspěch. Jsem zvědavá, co čeká mě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3998
1.9.15 07:10

@Anna766
mně radila právnička i OSPOD to co vám, nejen věci nutné k přežití, ale věci obvyklé ve srovnání s vrstevníky a celkovou životní úrovní obou rodičů. Tzn když mám oba rodiče invalidy, tak asi v zimě na hory nepojedu, ale když rodič lyžovat jezdí má dítě právo podílet se na jeho životní úrovni. A pak ty specifické u nás např. atop kosmetika, zdravotní boty, strava, doprava na vyšetření atd. Všechno co uvádíš soud uznal jako oprávněné náklady. U nás uznal i platby za hlídání a doprovody, protože otec se odmítal podílet na péči, tak si svůj díl zaplatil. a radili mi všichni nepravidelné výdaje rozpočítat a zohlednit do měsíční výše výživného, protože nad výživné se podílet nemusí a u nás nepodílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152185
1.9.15 07:55

Náš „tatínek“ se nepodílí vůbec, ani finačně, ani jinak. Proto možná radili holce takhle.On pošle jednou za kvartál 300-400 kč. A dcera se teď konečně rozhoupala k tomu, že to dala na exekuční soud a rovnou zažádala o zvýšení z 1200 na 1500.Tak si právě připravuje podklady a výdaje. @jjelena taky js zvědavá jak to dopadne. Popravdě řečeno, už jsem spíš skeptická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna