Rozvod! Zpověď?

Anonymní
31.8.15 14:13

Rozvod! zpověď ?

Prosím chtěla bych se zeptat ma někdo zkušenost s rozvodem a naslednou zpovědí? Známá měla církevní sňatek. Rozvedla se znova se vdala ( civilní sňatek ). A její bývalý mažel umřel když již byla vdaná. Teď se po 30 letech rozvedla. Říká o sobě že byla vdova i když vlastně byla vdaná a šla ke zpovědi. Může tak rozvedený člověk zpovědi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31.8.15 14:18

Proč by nemohla jít ke zpovědi, to přeci není závislé na tom jestli je člověk rozvedený, nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
31.8.15 14:20

Moc nerozumím dotazu. Když ke zpovědi (svátosti smíření) může kupř. i vrah, proč by nemohl rozvedený člověk :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.8.15 14:22

Proc by nemohla ke zpovedi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 14:30

Tak proto se ptám abych byla v obraze. Už jsem hodněkrát slyšela že rozvedený člověk nemůže ke zpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.15 14:48

Děkuji moc za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
5549
31.8.15 14:52

Já si taky myslím, že můžeš jít ke zpovědi… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.8.15 14:53

Ke zpovědi může, ale pokud nebyla rozvedená papežem, je dle katolické církve stále vdaná a tudíž nesmí přijímat svátosti. Já třeba nejsme vdaná v kostele, tudíž nesmím k příjmaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
31.8.15 14:53

Ke zpovědi může, k přijímání ne. Ovšem záleží..z toho církevního manželství je vdova, to skončilo. Druhé civilní cirkev nebere. Takže v podstatě je zobliga. Dokud tedy žije sama. Moje babi to tak měla, chodila k přijímání a vsechno, protože všichni tři manželé byli po smrti. Chodila tedy i když žil ještě ten první, s nímž byla církevně oddana. Nevadilo že spolu nežijí, žila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
31.8.15 14:57

@Lonette ne rozvedená papežem, ale pokud nebylo manželství anulováno. A to rozhoduje opravdu Vatikán.
Já jsem rozvedená, církevní sňatek, ke zpovědi můžu, k přijímání ne, chodim si jen pro křížek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
31.8.15 14:59

To taky nevím, ale mám trochu jinou záhadu, když přijedem s manželem do zahraničí k němu domu a on jde do kostela, tak ho vždycky farář upozorňuje ze by mel absolvovat něco jako církevní rozvod, protože se s první zenou bral v kostele a rozvedl na úřade. Pak si vzal mne, také jsme měli jen úřední obřad. Vysvětlí mi někdo věci znalý jak to je? Nepamatuju si ze by kvuli tomu nemohl ke zpovedi to myslim muze. Obecne vzato chapu ze teda není rozvedeny před Bohem, je tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 15:06

Tak v tomto bohuzel neporadim ja nejsem ani pokrtena. Ale moc dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
33047
31.8.15 15:06

@smutnalucy církevní rozvod neexistuje. Jen anulace, která zneplatni manželství od jeho počátku. Mám známého, který touto cestou šel, manželství bylo unahlene, manželka se cítila nucena, nebylo to zcela svobodné rozhodnutí. Trvalo to asi rok. Dnes je znovu církevně ženat. Civilne rozvedený, ale církevně manželství platné nebylo, jakoby neexistovalo.
Takže pokud tvůj najde důvody, proč by mělo být jeho první manželství označeno za neplatné, může to zkusit a pak se vy dva můžete vzít v kostele a on nebude mít zas žádná omezení, což teď, v podstatě jako cizoloznik má. Žije s tebou, přitom pro církev manželku má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.8.15 15:12

@andelka83 to jsem měla na mysli:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie