Neplacení alimentů -OSVČ

20
31.8.15 21:50

Neplacení alimentů - osvč

S bývalým manželem máme děti -8 a 12r. Od r. 2011 mi alimenty hradil sporadicky, nyní od ledna 2015 2× - se slovy, že děti s ním nejsou ve společné domácnosti, tak jim nedá nic. Jsem s dětmi odstěhovaná u přítele a bývalý vše ignoruje. Pracuje jako OSVČ, nemá žádného trvalého zaměstnavatele, výplatu za činnost si nechává hradit v hotovosti, nemá žádný finan. účet. Díky jeho slavnému podnikání máme v exekuci dům pro neplacení záloh na zdravotním a sociálním. Už nevím, jak se v této republice domoct pomoci pro své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
31.8.15 21:53

Nešukt s blbečkama a lépe si vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 22:02

A něco na sebe napsáno má? Auto např.? Ač to někdy vypadá že nebude kde vzit exekutor má více možností. Pokud nezaplatil několikrát po sobe tak nahlásit na policii a nebo exekutor. Ten posle nejprve smírčí dopis a pote exekuci. Můj ex posílal několik mes zpetne částku jaka se mu hodila. Tvrdil ze vic nemá a další kecy. Našla jsem si na netu exekutora a tomu zavolala a ten chtěl rozsudek kolik má platit a doklady kolik plati. Takže výpis z mého účtu. Poslal ex smírčí dopis ať dobrovolne posle dlužne výživné jinak bude vymáhat exekucí a částka se tak ještě na výší o tyto výlohy. No a nebylo třeba. Vse poslal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.15 22:03
@jakanas píše:

To je fakt rada za všechny prachy :cert: :zed:
Jak dlouho si myslíš, že mají ženský ty chlapy „testovat a zjišťovat“ jestli není blbeček?
Můj manžel se projevil po patnácti letech manželství - to jsem fakt měla tušit, že celou dobu na mě jen hraje divadlo, a že ve skutečnosti je to sobecký id*ot, lhář a prevít největší? Fakt bych za takové názory kopala do zadku :cert:

Zakladatelko, bohužel neporadím. U nás je asi možné všechno :?, ale pokud neplatí, podej na něj trestní oznámení ;)

• Citovat
  • Upravit
Nafrněná
31.8.15 22:07
@jakanas píše:

ty jsi chlap?

• Citovat
  • Upravit
102846
31.8.15 22:09

@andri81 Obávám se, že když má dům v exekuci, tak z něj moc peněz nedostaneš… můžeš zkusit trestní oznámení, mohlo by to pomoct alespoň ke sporadickému placení, aby mohl vykázat „snahu“ a vyhnout se trestnímu stíhání, ale jinak bych si moc naděje nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
31.8.15 22:14

My jsme se k tomuto problému dopracovali po 14-letém vztahu. Je vybírat a vybírat. Život není peříčko, letama se člověk mění, navíc když je v tom alkohol a problémy v práci - u bývalého…
Bývalý žádný svůj "ofiko " majetek nemá. Bydlí údajně v pronájmu… vše má až moc dobře vymyšlené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.15 22:38

Exekutora.. Jestli není bezdomovec je co vzít. Poznala jsem chlapa a začali spolu chodit a po pár měsících byl skoro pořád u me doma a k sobe chodil sporadicky. O tom ze má dítě jsem věděla, jen už Velké 15 let a nechce s nim trávit víkendy ani čas. Takže jsem ho ani nepoznala. To že na něj neplatí jsem nevěděla. Najednou u mě doma zazvonil exekutor a ze dostal info ze se u me často vyskytuje a vlezl mi dovnitř a olepil pracku lednici notebook tiskárnu pánské kolo na kterém jezdím a koženou sedačku. Dluh je prý cca 30 tis. Plati prý místo 2000 jen 500. Já pak musela dokazovat ze nám ke všemu účty a je výhradne moje vlastnictví. Exekutora nezajímalo ze ke mě chodi jen na návštěvy. Zjistila jsem pak že auto i motorka kterou přítel jezdil jsou psane na rodiče, i účet používal svého otce který si ho založil a dal k němu práva ho uzivat. Udělala jsem když přišel doma "divadlo " a tak vse zaplatil aby mě ne přivedl do problémů :zed:
Tolik jen k tomu s kym jsem nějakou dobu "sukala " a mužů si jen blahopřát, že na něj ex exekuci poslala a Já se o tom tak dozvěděla bez bych si s nim štíhlá udělat třeba rodinu 8o

• Citovat
  • Upravit
6611
1.9.15 08:53

Pokud exekutor nic nevymůže tak bude platit náklady na exekuci ona.
Tady je to celkem jednoduché, podat trestní oznámení, to většinou zabere.
NEchápu jakou jinou radu tady čekáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.15 14:01

Koukni na www.alimentydetem.cz
Nic platit nebudeš ani v případe nezdaru něco vymoci.

• Citovat
  • Upravit
Kobea
1.9.15 14:49

@jakanas Pokud je kde brát, je lepší ten exekutor. V případě nemajetnosti doporučuju odložit otce do lochu. Víc se s tím asi dělat nedá :hug:.
Já mám dobrou zkušenost s exekutorem, ani to netrvalo moc dlouhou, jen necelých 5 měsíců. Ale bylo z čeho brát.

Pokud by se ex poučil a neměl najednou žádný majetek, v tom případě pokud nebude platit, nechám ho zavřít. Na hrubý pytel hrubá záplata :nevim:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna