Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
S bývalým manželem máme děti -8 a 12r. Od r. 2011 mi alimenty hradil sporadicky, nyní od ledna 2015 2× - se slovy, že děti s ním nejsou ve společné domácnosti, tak jim nedá nic. Jsem s dětmi odstěhovaná u přítele a bývalý vše ignoruje. Pracuje jako OSVČ, nemá žádného trvalého zaměstnavatele, výplatu za činnost si nechává hradit v hotovosti, nemá žádný finan. účet. Díky jeho slavnému podnikání máme v exekuci dům pro neplacení záloh na zdravotním a sociálním. Už nevím, jak se v této republice domoct pomoci pro své děti.
A něco na sebe napsáno má? Auto např.? Ač to někdy vypadá že nebude kde vzit exekutor má více možností. Pokud nezaplatil několikrát po sobe tak nahlásit na policii a nebo exekutor. Ten posle nejprve smírčí dopis a pote exekuci. Můj ex posílal několik mes zpetne částku jaka se mu hodila. Tvrdil ze vic nemá a další kecy. Našla jsem si na netu exekutora a tomu zavolala a ten chtěl rozsudek kolik má platit a doklady kolik plati. Takže výpis z mého účtu. Poslal ex smírčí dopis ať dobrovolne posle dlužne výživné jinak bude vymáhat exekucí a částka se tak ještě na výší o tyto výlohy. No a nebylo třeba. Vse poslal.
@jakanas píše:
Nešukt s blbečkama a lépe si vybírat.
To je fakt rada za všechny prachy
![]()
Jak dlouho si myslíš, že mají ženský ty chlapy „testovat a zjišťovat“ jestli není blbeček?
Můj manžel se projevil po patnácti letech manželství - to jsem fakt měla tušit, že celou dobu na mě jen hraje divadlo, a že ve skutečnosti je to sobecký id*ot, lhář a prevít největší? Fakt bych za takové názory kopala do zadku ![]()
Zakladatelko, bohužel neporadím. U nás je asi možné všechno
, ale pokud neplatí, podej na něj trestní oznámení ![]()
@andri81 Obávám se, že když má dům v exekuci, tak z něj moc peněz nedostaneš… můžeš zkusit trestní oznámení, mohlo by to pomoct alespoň ke sporadickému placení, aby mohl vykázat „snahu“ a vyhnout se trestnímu stíhání, ale jinak bych si moc naděje nedělala.
My jsme se k tomuto problému dopracovali po 14-letém vztahu. Je vybírat a vybírat. Život není peříčko, letama se člověk mění, navíc když je v tom alkohol a problémy v práci - u bývalého…
Bývalý žádný svůj "ofiko " majetek nemá. Bydlí údajně v pronájmu… vše má až moc dobře vymyšlené
Exekutora.. Jestli není bezdomovec je co vzít. Poznala jsem chlapa a začali spolu chodit a po pár měsících byl skoro pořád u me doma a k sobe chodil sporadicky. O tom ze má dítě jsem věděla, jen už Velké 15 let a nechce s nim trávit víkendy ani čas. Takže jsem ho ani nepoznala. To že na něj neplatí jsem nevěděla. Najednou u mě doma zazvonil exekutor a ze dostal info ze se u me často vyskytuje a vlezl mi dovnitř a olepil pracku lednici notebook tiskárnu pánské kolo na kterém jezdím a koženou sedačku. Dluh je prý cca 30 tis. Plati prý místo 2000 jen 500. Já pak musela dokazovat ze nám ke všemu účty a je výhradne moje vlastnictví. Exekutora nezajímalo ze ke mě chodi jen na návštěvy. Zjistila jsem pak že auto i motorka kterou přítel jezdil jsou psane na rodiče, i účet používal svého otce který si ho založil a dal k němu práva ho uzivat. Udělala jsem když přišel doma "divadlo " a tak vse zaplatil aby mě ne přivedl do problémů ![]()
Tolik jen k tomu s kym jsem nějakou dobu "sukala " a mužů si jen blahopřát, že na něj ex exekuci poslala a Já se o tom tak dozvěděla bez bych si s nim štíhlá udělat třeba rodinu ![]()
Pokud exekutor nic nevymůže tak bude platit náklady na exekuci ona.
Tady je to celkem jednoduché, podat trestní oznámení, to většinou zabere.
NEchápu jakou jinou radu tady čekáš.
Koukni na www.alimentydetem.cz
Nic platit nebudeš ani v případe nezdaru něco vymoci.
@jakanas Pokud je kde brát, je lepší ten exekutor. V případě nemajetnosti doporučuju odložit otce do lochu. Víc se s tím asi dělat nedá
.
Já mám dobrou zkušenost s exekutorem, ani to netrvalo moc dlouhou, jen necelých 5 měsíců. Ale bylo z čeho brát.
Pokud by se ex poučil a neměl najednou žádný majetek, v tom případě pokud nebude platit, nechám ho zavřít. Na hrubý pytel hrubá záplata
.