Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jsem v podobné situaci. ale mám k tomu starší dítě. zvladají to v pohodě. neboj se toho. je to její otec a má na ní stejné právo jako ty. Buď ráda že chce jen 2× víkend, taky by mohl chtít střídavku. Já bych na tvém místě taky nebyla ráda, ale může být hůř.
A musím uznat že já si nakonec ty 2 víkendy za měsíc bez dětí i docela užívám ![]()
Prostredni sel k otci v cca 20 mesicich. Napoprve je i s nejstarsim privezl pozde vecer rvouci, ze nechteji spat a nevi co s nimi. Za tyden druhy pokus klapnul. Nejmladsimu bylo cca 18 mesicu, kdyz se pridal a od te doby jezdi k otci na vikend v pohode.
Vyrobit si zavisleho mamanka, ktery neda ranu bez maminky, to je pouze tvoje sobeckost a neuvazenost, promin. Ja svoje deti miluju, ale otec na ne ma tez pravo a oni na nej…
A co se poradit na sociálce v místě bydliště? Popsala bych přesně to, co jste tu napsala a at vám poradí, jak se zachovat ![]()
Každopádně se mi dcerka zdá ještě malá a na vás závislá, tak aby potom neměla nějaké psychické problémy.
On má pravdu v tom, že řekl, že neuděláte nic, když vám ji na noc nevrátí ( je to otec a má právo dceru vídat).
Držím vám palce, aby jste ji nakonec dávat otci přes víkend nemusela ![]()
Jste na dítě nezdravě fixovaná. pokud v 16ti měsících ještě nebyla ani jednu noc bez vás, vyrábíte z ní závisláka.
@zoidberg tak to si taky nemyslím. syn od mě byl poprvé odloučený když jsem šla do porodnice a pak zas na dlouho ne a závislák není
@Miňonka
Když mi ji na noc nevrátí, já můžu zavolat PČR, protože by to byl jako únos, v péči ji mám já a tohle by udělal proti mé vůli..
Nevíte, jestli řeší nějaké zázemí atd.? Ex totiž bydlí v nějakém bytě s více lidma, nedokážu si to moc představit.. :/
@paola white
Taky si nemyslím, že je na mě závislá. Nemá problém s jinými lidmi, když ji nechám se rozkoukat…spíš se bojím, to zkoušet, když bude v noci brečet, pochybuju, že mi to on řekne a ona asi těžko..Počkala bych do těch dvou let určitě. Jen jestli se na mě u případného soudu nebudou dívat jako na magora..Fakt nemám problém a nebráním mu, jen to spaní jinde se mi příčí..
Říkám ti upřímně že bych mu jí na noc dala. tak bude brečet. stejné nervy budeš mít v těch 2 letech. když ti jí nevrátí a ty na nej zavolas policajty tak to nakonec odnese jen to dítě.
to víš že i mě volají děti (ten starší má 3,5 roku) a bulí mi do telefonu, že chce domů a podobně, to víš že mi trhá srdce, že mu musím říct, že ne, ale na druhou stranu vím jak vyvádí doma a že když jim řeku že mají uklízet tak se rozbrečí že chtějí tátu.
ber to tak že 2 víkendy za měsíc nejsou přemrštěný požadavek. pořád by mohl chtít střídavku a to by pak pro tebe i dítě bylo asi na palici
No, jen k tomu bezva prispevku o zavislacich, mame dva syny vychovavane stejne a jeden proste mamak je.
Si pis, ze mu soud ty vikendy povoli. Je to jeji otec ma stejna prava jako ty.
Počítejte s tím že soud to povolí - není důvod aby nepovolil, jeto její otec. U nás je situace že ještě kojím a nebýt naší laktační ligy asi bych jezdila kojit přes půl republiky
V každém případě dcerka je malá, trvejte na soudním rozhodnutí, u sodu můžete požadovat psych. testy (1 stojí 7500 na Váš vrub a na 99% dopadne ve prospěch otce) tedy mi přide zbytečný ale můžete se „ohánět“ tím že je na vás dcera závislá a nikdy bez vás nikde nespala (maminku nepřiznat - nikdy nikde a bez maminky neusne). Pak je možné žádat postupné zvykání ale tu 1 noc dostane určitě, po 3m pak třeba i tu druhou - tedy víkend. Ale víc nenaděláte. Tedy je to spíše o oddálení…
Pokud nemáte v rozsudku určenou dobu, kdy má otec dítě mít u sebe a není to tam specifikováno, tak neuděláš nic. Ani policie nepomůže. Je to otec a má stejná práva i povinnosti jako ty ( pokud by nebyl zbaven rodičovských práv nebo mu nebyla omezena). Naopak on by mohl podat na soud žádost o učerní styku a poté to vymáhat i přes policii, kde by v nejhorším případě mohli i asistovat při přebýrání dítěte.
Myslím, že to by bylo pro tebe i dítě daleko horší.
Jinak nebydlíte tak daleko, aby ho nemohl v případě potřeby večer nebo v noci přivézt.
Naopak nechala bych ho, ať di to vyzkouší a třeba sám přijde na to, že je brzy.
Je to její otec a ona není kojená. Jasně, že pokud dojde na soud, tak minimálně na jednu noc (jakože prozatím např. ze soboty na neděli) ji určitě přiklepnou.
Kdyby s tebou muž žil, tak by si taky byla divoká nechat ji otci přes noc?
Mě to občas připadá, jakoby se z chlapa během odchodu od ženy stane z milujícího a dokonalého jen bestie s psí hlavou, co malý děti žere ![]()
Jinak ano, soud, respektive sociálka, udělá u něj doma, nebo tam, kdese bude dítko zdržovat, kontrolu, bude posuzovat výchovné prostředí.
Myslím si, že jste na dítěti nezdravě závislá.
Připomínáte mi jednu známou, s niž se rozvádí manžel. Už za jejich manželství byl se synem běžně doma(ona měla nárazově pracovní zakázky) sám a to mu bylo méně než šest měsíců.
Byly jsme jako parta lidí na dovolené a on se o syna staral naprosto úžasně, musím říct, že takovou trpělivost jako má on jsem s dětmi neměla nikdy.
A ona prakticky každý den(jen ten první ne) psala půlce lidí, kteří byli na té dovolené, co že to budou dneska dělat, jak je ráda, že tam jsou zrovna oni, že s nimi bude syn spokojený.
Prostě hrůza, úplně se zesměšňovala, všichni víme, jak žili a že její skoro bývalý manžel je naprosto schopen se o syna starat celé dny včetně zabavení.
Po mamince dítě neplakalo ani jednou. Na konci spíš vyjadřoval touhu, že nechce domů, což rozhodně nebylo tím, že se o něj máma stará hůř, ale spíš tím, že si uvědomoval, že tátu zase nějakou dobu neuvidí, holt rozvod.
Matka byla ochotna dát o prázdninách dítě pouze a jen na jeden týden. Nikdo po ní nechtěl dva týdny v kuse, spíš alespoň jeden týden v červenci a jeden týden v srpnu.
A pak se na konci vyjádřila, že to nemohla vydržet, že je to pro ni dlouhé.
Každá její sms vyjadřovala přesvědčení, že bez ní je dítě nešťastné a nedostatečně kvalitně opečovávané. Úžasné, jak někdo přenáší svoje myšlení na dítě.
Jestli se chcete každému znechutit, pokračujte v podobném duchu.
Prosím o rady, případně zkušenosti. Před 5 měsíci od nás odešel manžel, dceři v té době bylo 11 měsíců, dnes tedy 16 měsíců. Máme soudně dohodu, já mám dcerku v péči a manžel za ní může kdykoliv chce, bydlí cca 12km od nás. Ze začátku jsem měla dost problém mu ji svěřit na celý den, ale i to jsem překousla a za celou dobu ji měl na celý den 1×, několikrát ani nepřijel, ikdyž jsme byli domluvení. Jinak chodí jen na procházky. Vztah mají celkem hezký, řekla bych, dcerka na něj reaguje hezky a sama k němu jde. Jde o to, že dnes přišel s tím, že si ji bude brát jednou za 14 dní na víkend. Ještě beze mě v noci nebyla, jednou hlídala moje maminka u nás doma, ale když se vzbudila a volala maminku, šla jsem k ní. Kojená už není, kojila jsem do 15měsíců.. Mám pocit, že mi pukne srdce, nedokážu si bez ní představit jediný den, natož noc a víkend
Manžel mě vůbec neposlouchá a pořád si mele to svoje..Řekla jsem mu, ať si podá návrh na soud, ale modlím se, aby mu soudce nevyšel vstříc. Nevidím jediný důvod, proč by 16 měsíční dítě, závislé na mamince, mělo být na noc, v horším případě na celý víkend pryč. Manžel začal být i zlý a řekl mi, že si ji prostě vezme ráno a večer ji nepřiveze, že já s tím neudělám vůbec nic. Já bych mu vyšla vstříc, ale on nechce. Může to být přece postupně, až uvidím, že to třeba 5× zvládli na celý den, zkusili bysme na noc. Tohle mi prostě přijde moc hrrr jak pro mě, tak pro dceru. Jsem tak divná, že mu ji dát nechci? Prosím o Vaše rady, jak byste se k tomu postavily? Mám případně možnost se tomu bránit?