Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Já jsem našla přes Poštu pro tebe, do televize jsme nešli, ale našli mi ho ![]()
Já mám někde dokonce několik sourozenců z otcovi strany. Vůbec je neznám, ani otce. Nehodlám je hledat, nevím proč. Upřímně nevím, jak bych je hledala, když píšeš že na FB ani spolužácích si nic nenašla, jiný způsob mě nenapadá.
. Jedině na férovku kontaktovat otce a zeptat se ho. Prosím o anonymitu nemusí to každý vědět. -B
Pokud ho někdo adoptoval, bude mít jeho příjmení
, případně příjmení po své matce a ne po biologickém otci. Co třeba zkusit inzerát nebo nějakou „výzvu“, víš-li, kde cca bydlí? Zeptat svého otce se nemůžeš? On o něm nic neví?
No možná by se dal i ten Facebook ještě nějak využít. Kdybys přímo založila skupinu (nevím, jestli sleduješ Ulici, ale tam byl podobný případ - Adriana hledá Evžena Šmýda) ve které bys popsala přesně o co jde, možná by se to časem rozšířilo po republice, facebook je v dnešní době všemocný…
Já vím, jak se jmenuje celým jménem, rok narození, to je vše co víme. Měl by být z Plané u Mariánek.
@Anonymní píše:
Já vím, jak se jmenuje celým jménem, rok narození, to je vše co víme. Měl by být z Plané u Mariánek.
No tak si vem volno, a vydej se tam…ptej se na matrice, ptej se po okolí, zkoušej..Takhle bych začala já, už jenom kvůli dobrodrůžu..
@Anonymní píše:
Zkusit napsat na tamní úřad?
Na matrice nic neřeknou - ochrana osobních údajů, ale Planá nebude tak velká. Jestli víš rok narození, jméno… zkus napsat do spolužáků ZŠ stejného ročníku, jestli ho někdo nezná.
A ještě mě napadlo - nemohl si zpátky vzít jméno po tvém otci? Já jednoho takového znám, co to v dospělosti udělal, tak proč ne ten tvůj. To by mohl být důvod, proč ho třea nemůžeš najít ![]()
Zkouším všechna jména, spolužáky projíždím. Mám malé dítě, ale někdy si čas najdu odjet tak daleko ![]()
Ahoj klidně napiš do SZ.jsem z Tachova, cca 15 km od Plané, manžel tam dělá a zname tam dost lidi. můžeme se poptat
@Anonymní píše:
Zkusit matriku a nebo FB, ale stylem udělat hledám bratra a co víš a třeba ho někdo zná a ozve se. Jinak Planá u Mariánek sice není moc velká, ale na hledání člověka už jo.
Ahoj, prosím, jdu se s Vámi poradit. Urážky, nebo takhle..nezvládám.

Momentálně jsem se neočekávaně, neplánovaně dozvěděla, že mám někde sourozence. Naši jsou rozvedeni, nekomunikují spolu nyní již, otec je znovu ženatý, matka má partnera, spolu byli patnáct let. Nyní jsem se dozvěděla, že mám o šest měsíců staršího bratra někde 300km daleko, otcovo před vojnou, kdy si našel mou mámu. V jeho šesti letech přestal platit alimenty, a podepsal otcovství pro jeho adoptivního otce - prý z donucení od mé matky, aby neokrádal mně! Má matka mi tvrdí, že o něm nic neví, že ví pouze křestní, ale podle mě lže. Neustále opakuje, at to ignoruji apod. Cožpak se to dá? Někde žije tátovo dítě, můj sourozenec, něco z naší rodiny
Nedokážu s tím žít, že nevím kdo je to, jak vypadá.. i mně napadlo, že mě nebude chtít.
S otcem se prý nikdy neviděli.
Podle fb ani spolužáků jsem podle jména nic nenašla, nikoho toho jména.
Vůbec nevím, kde hledat. Vím jméno, rok narození a město, odkud je.