Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám tříměsíční holčičku, kterou plně kojím cca po 3 hodinách a v noci max. po 5 hodinách. Zajímalo by mě, jestli je možné otěhotnět. Máte někdo takovou zkušenost? Menstruace už mě potkala…
Ahoj,
ja tu zkusenost nemam, ale i doktor me upozornoval na to, ze kojeni neni antikoncepce a ze se to stat muze.
Pokud te potkala menstruace, tak bych to brala tak, ze otehotnet klidne muzes. Jinak kojeni jako antiko je mozne vyuzit do max. 6 mesicu ditete za predpokladu, jsi nedostala ani jednou menzes, dite je plne kojeno (pres den intervaly max. 4 hodiny, v noci 6 hodin) - cerpano z knizky Prirozene planovani rodicovstvi od Sipra.
Jana
pokud máš menstruaci tak samozřejmě otěhotnět mužeš.Vubec bych kojení jako antikoncepci nebrala ![]()
Mně to doktor taky říkal, mám tu na stole recept na antikoncepci. Náhoda je blbec… Jen jsme měli problém s otěhotněním kvůli prolaktinu, tak mě napadlo, že je během kojení zvýšený taky. ![]()
Ahoj
Když jsem čekala prvního,tak nám PA na cvičení pro těhotné říkala,ať se v žádném případě nespoléháme na kojení jako na antikoncepci.Ona kojila první dítě pravidelně co 3 hodiny ve dne v noci a i tak otěhotněla. ![]()
Jestli ještě nechceš druhé mimi,tak upaluj pro kolečka proti dětem. ![]()
Mám už recept…jen jsem si tak přemýšlela, jak by to vypadalo mít maličkou roční holčičku a do toho další mimi…asi nic moc ![]()
Ahojky, no tak já můžu říct z vlastní zkušenosti, že kojení není antikoncepce. A dokonce to snad i funguje jako magnet na těhotenství. Protože nám doktoři říkali, že přirozeně neotěhotníme- máme 2 kluky díky asistované reprodukci. A nyní čekáme třetí mimi a to je přirozeně zplozené. A asi to bude další kluk.
Tak ahoj a dobrou noc všem přeje Martina 
Kojení jako antikoncepce nemusí fungovat. Sestřenice díky tomu, že se spoléhala na kojení, má čtvrté dítě. ![]()
Já jsem příkladem toho, že otěhotnět lze i při kojení
A to jsem kojila opravdu často… Tak bacha na to, jestli dalšího potomka zatím neplánujete ![]()
Ahoj,
na kojení ROZHODNĚ NESPOLÉHEJ ![]()
Známá otěhotněla na konci šestinedělí (nastudovala spoustu literatury o tom, v jakých intervalech nejméně musí kojit atd., dodržovala to a stejně otěhotněla… a byla z toho hodně špatná, protože další mimi chtěli až tak po 5 letech, neměli moc peněz a ani jiné materiální zabezpečení…)…
Takže opravdu tomu nevěř (pokud nechceš další mimi
)
D.
Ahojky, tak potvrzuju, že kojení opravdu není antikoncepce. Když jsem nastupovala do svojí poslední práce, tak asi 4 měsíce nato odcházela kolegyně na mateřskou. Pak přivezla ukázat šestiměsíčního klučinu, a mimo jiné se svěřila, že je ve 3. měsíci, protože se spoléhala, že při kojení neotěhotní. Narodila se jí krásná dvojčátka - kluci. Teda 4 chlapi doma (včetně manžela), to už je vážně na mašli. ![]()
Souhlas, jakmile se dostaví MS tak je pravděpodobná i ovulace a tím pádem i možnost dalšího těhu. Ale bacha, někdy se taky MS už nemusí dostavit a povede se to hned napoprvé…
Kluci jsou od sebe 17měsíců a 13 měsíců jsem kojila, MS nějak záhadně nepřišla ![]()
Borůfka 26tt