Mám problém s otěhotněním - IVF

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23.3.26 07:42

Otehotneni ivf

Zdravím mam probles s otěhotněním, věk 36 let, cron. nemoc poslední půlrok me lecili na gynekologii typu clostybegyt+ovitrelle a furt dokola…několikrát mens. neprisla tak zase prasky na vyvolání ted sem přešla na ivf ze me vzali krev(počet vajíček atd.)a měli dělat průchodnost vejcovodu a ta se dělá po menstruaci a tu zase nemám, chcou me zase nasazovat zpět prasky náhradu clostylbegytu a furt dokola máte někdo skutečnost kdy jim říct že takhle to nechci ze chci uz odběr vajíček a umělé oplodnit, jelikož podle nich tak by to dělali snad ještě další rok takhle děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.3.26 10:25

A co třeba ještě zkusit inseminaci?
Jinak v CARech bývají většinou vstřícní, nás se hned ptali jestli chceme hned IVF nebo jestli půjdeme šetrnější a méně invazivní cestou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.26 10:38

@Adelka0011 Neztrácejte čas a najděte si jinou kliniku.

• Citovat
  • Upravit
5598
23.3.26 12:12

Pokud svému CAR nevěříš, tak jdi jinam.
Ale bohužel IVF není hned, občas se na nějaká vyšetření a tak holt čeká. Nám třeba hned brali i krev na genetiku a ta trvá 8 týdnů, průchodnost vejcovodů jsme stihli v průběhu toho čekání na genetiku.
Zeptej se svého lékaře v CAR co a jak plánuje a na přibližnou časovou osu. Pochybuju že by chtěli pokračovat v cyklu mírné stimulace a domácího snažení déle než je nezbytně nutné. Pokud je spermiogram OK, tak by bylo fajn tu mírnou stimulaci s ovitrelle zkusit využít pro IUI a když se nezadaří, tak pak po MS tu průchodnost a pak už začnete plánovat stimulaci na IVF.
V jakém jste centru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.26 15:16

Jsem v IVF olomouc a začínám být ze všeho zmatená z jedné strany nám doktor rekne ze pokud chceme 2 děti ze moc teho času nemáme a z druhé nám furt dávají řešení to samé dokola a z tydnu je měsíc a koukam ze uz je to další půlrok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
23.3.26 15:41

@Adelka0011 Tak se jí prostě opravdu napřímo zeptej, jaký má lán, jak to vidí časově a tak. A nebo jinou kliniku, no…
O této klinice nic moc nevím, tak jak jsou na tom s kvalitou neporadím. Slyšela jsem vcelku chválu na IVF Zlín, ale tohle si moc neberu do hlavy. Jsme od Liberce a do CAR jezdíme do Prahy, tak vím víc o těch Pražských centrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.26 15:41

@Adelka0011 přece máte právo odmítnout a neodkývat vše co řekne. Chce to trochu ostré lokty a neztrácet čas.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.26 06:23
@Adelka0011 píše: Více

Ke kteremu lekari chodis? Nam v IVF Clinic Olomouc IVF nabidli vicemene hned po manzelovem spermiogramu a prijde mi, ze tam vsechno kde strasne rychle. Momentalne jsem po KET a vubec jsem neverila, ze to stihnou mesic od prvni navstevy.
Celkove mi prijde ze tato klinika ma velmi dobre hodnoceni.

• Citovat
  • Upravit
10.4.26 22:55

Ahoj, takový scénář, jako máš ty jsem měla taky. Taky mi došla trpělivost a rozhodli jame se, že přejdeme už rovnou na kliniku, kde to opravdu budou už řešit s néjakým záměrem a dopracujeme se konečně i k výsledku…prošli jsme si delší cestu, ale díky Pronatalu máme doma krásného chlapečka :srdce: takže být tebou, tak už bych šla to rešit, co nejdrive :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.26 08:20

Shodou okolností jsem tam byla včera nasadili me po 3/4 roce místo clostylbegyt nějaký etruzol a po tom me ten folikul uz vubec nevyrostl mela sem met ted v pondělí iui ale folikul vel.7 tak sem na doktora zatlačila ze tohle je furt dokola a ze čas utíká tak me vypsal zadandku na pojišťovnu na ivf a ze ted po menstruaci(teda pokud ji vůbec dostanu když ji vecne nemam) začínám stimulaci na odběr vajíček atd.tak doufám ze uz se to hne nějak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.26 22:50

Zdravím, měla jsem to hodně podobně – taky jsme se dlouho „točili v kruhu“ s hormonální stimulací a vyvolávačkami a nikam to nevedlo. Nakonec jsem přešla na IVF k panu doktorovi Matlákovi a zpětně si říkám, že jsem to měla udělat dřív. U mě hodně pomohlo, že se změnil přístup – všechno mi víc vysvětlili, nastavili jasný plán a nečekalo se pořád dokola na „přirozený zázrak“.

Rozumím tomu, že člověk už nechce jen zkoušet další a další cykly bez výsledku. Určitě je v pořádku si říct svůj názor a zeptat se na konkrétní plán – třeba kolik cyklů ještě chtějí zkoušet a kdy by už přistoupili k IVF naplno. Mně osobně hodně pomohlo tohle si otevřeně vyjasnit.

Držím palce, ať se to brzy pohne správným směrem 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí