Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
S inseminací neporadím, ale proč tělo nepřijalo embryo z 6 IVF pokusů (pokud správné počítám) bude mít nějaký důvod. V jakém stavu je ta endometrióza - je tělo hodně v zánětu, jsou příznaky? Rozhasily ty stimulace hormony? Řešila bych spíš s fyzioterapeutem a naturopatem, jak se endo dá ještě stabilizovat cvičením, stravou, doplňky, autoimunita. Možná psychoterapie.
Já mám endo v podobném stadiu, vejcovody tedy oba, a půjdu touto cestou, protože IVF kliniky ve mně nebudí důvěru. Nabízeli mi taky 3 cykly IVF sbírat vajíčka + transfery, ale totálně ignorují fakt, že tělo v zánětu a autoimunitní reakci nechce moc těhotnět. Já jsem tedy po první epizodě endo a laparce před 13 lety otěhotněla hned spontánně, takže teď hledám cestu, jak to zopakovat.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj holky, prosím už máme vyčerpané všechny pokusy ivf dokonce jsme si i 2 pokusy hradili jako samoplatci, bohužel to nevyšlo. Chci se optat zda mám využít i inseminace na které mám nárok.
Podařilo se některé Vám otěhotnění z této metody při endometrioze 4 stupně a jedním vejcovodem.
Přemýšlím ještě o darovaném vajíčku ale nejsem si 100% jistá zda jít touhle cestou..
Je to moc těžké tohle..