Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky tak to gratuluji - já jsem se taky těšila že uvidím // ale bohužel jsem to dnes dostala. ![]()
tak budu čekat dál ![]()
Ahojky!
Tak gratuluji k // já jsem sice už otěhotněla v říjnu, ale snad nevadí, když se přidám
Jinak jsem také po zamlklém potratu (ten byl v září…) a teď je vše v pořádku
tak snad budeme mít zdravá mimča
už jsi objednaná k dr?
Taktéže gratuluju ![]()
Já jsem taky po zamklém těhotenství, ale v červenci.
Jsem moc ráda, že se přidáš. Jak se cítíš? Já dobře, zatím mi vůbec nic není, zatím nemám žádné příznaky, jen jakoby trochu nafouklá prsa.
K doktorovi ještě objednaná nejsem, ale asi tam dneska zavolám. A co ty? Už jsi objednaná? A v kolikátém jsi týdnu?
Já na sobě celkem cítím změny, poměrně velké, ale já jsem taková nějaká cíťa na svoje tělo
hrozně si se mnou hrajou hormony. Dokonce přítel to na mě poznal 4 dny po onom večeru
takže nějaké příznaky jsou, ale cítím se dobře, až na hroznou únavu. To je otřesný. Spím od 8 do 7 a celý den zívám a nejsem schopná nic pořádně dělat
Podle MS jsem v 8tt ale podle UTZ (tam jsem byla 7.11.) je to tak od 10 dní méně. Prý je to normální.. toho 7.11. tam byl vidět i váček a miminko, ale hrozně malinké
teď jdu 23. a to už snad bude vidět i srdíčko ![]()
Už jsi to řekla přítelovi, nebo tě ta radostná novina teprve čeká, když jsi se teprve dnes testovala?? ![]()
Baruu, já už jsem těhotná podruhé (poprvé to bylo zamklé těhotenství) a moc dobře si pamatuji na únavu a příznaky způsobené hormony, byly asi tak od 6 týdne, takže ty tomu krásně odpovídáš. A asi tak kdy ty tvé příznaky začaly?
Já jsem na samém začátku, takže zatím nic, jen trochu nafouklá prsa ..
Řekla jsem to manželovi hned ráno, jak jsem to zjistili, byly to rychlovka, spěchali jsme do práce, měl radost, ale zároveň strach, aby to dobře dopadlo, on má teratospermii a ta zvyšuje riziko potratů …
No jak se to vezme
já to začala cítit pár dní po oplodnění. I přítel to na mě poznal. Začaly se mi měnit prsa… ty prakticky hned a taky se mi zaoblily boky a nafouklo břicho. To stále trvá… ale je to tím, že jsem v poslední době dost zhubla, takže to na mě hned bylo vidět… I kolegové v práci se mě ptali, ještě než jsem to měla potvrzené testem… Teď se k tomu akorát přidávají chutě a naopak nechutě k jídlu a vůním ![]()
Upřímně nevím, co to je, to jak píšeš, moc v tom sběhlá nejsem… každopádně si myslím, že hlavní je, že se ti daří otěhotnět přece jen celkem rychle a to je hrozně fajn
Věřím, že ti to teď dobře dopadne!!! Říkají, že zamlklý potrat je pro tělo dobrý - prý je tělo pak připravené na další těhu, je napřed
tak proč by to teď nemělo klapnout? ![]()
Tak to bude večer doma určitě oslava
Když jste to ráno stihli jen tak narychlo si říct ![]()
Taky jsem dřív nevěděla, co to teratospermie je, je to porucha kvality spermatu, spermie mají morfologické změny na hlavičce, kde je uložena genetická informace, a proto často nedokáží oplodnit správně. Taková špatná spermie dokáže sice vniknout do vajíčka, často tam doplave rychleji než ta zdravá, ale nemá správnou genetickou informaci, takže to často končí potratem. Proto nám taky doporučovali umělko, aby se snížilo riziko potratu. No, trvalo nám to celkem dlouho (2 roky). Ale konec s černými myšlenkami ….
Poprvé se mi taky hned změnila prsa, měla jsem pocit, že rostou jak z vody, břicho jsem taky měla nafouklý, ale zatím nic, jen trochu cítím ta prsa. I když manžel říkal, že si všiml, že mám to bříško taky zase trochu nafouklý, ono je to asi lépe viditelné, když je člověk hubený …
Večer bude oslava … jdu koupit dortík …
Ahojky Klementýnko!
Tak jak se podařila oslava???
Dofám, že byl krásnej večer
Omlouvám se, že píšu až teď. Už jsem to nestíhala a včera jsem celej den jen polehávala a zadělala na pár těst na cukroví ![]()
Jak se máš a jak se cítíš??
Ohledně toho s manželem mě to mrzí, ale na druhou stranu, na všem se musí hledat pozitiva a je supr, že Vám to tak hezky jde a daří se Vám otěhotnět
to je supr!!
Určitě to teď vyjde, úplně to vidím, jak si tady budeme po jaře ptát, jak se válíme jak sudy s obřím pupkem a budeme si vzájemně „stěžovat“
fakt!!! ![]()
papa
![]()
Dortík byl výborný, byla u nás zrovna i návštěva, tak jsme jí to taky vyzvonili. Sice se říká, že první 3 měsíce jsou nejisté a nemá se to oznamenovat, ale myslím, že je lepší se s blízkými o tu zprávu podělit hned, aspoň lépe chápou situaci.
Jinak já jsem si dneska ráno znovu udělala test, čárka byla silnější, prsa zatím nic (což mě překvapuje vzhledem k tomu, že posledně jsem je cítila hned a hodně), bolí mě břicho na levé straně, ale není to nic nevydržitelného. A jsem unavená, to ano. Dneska zavolám gynekologovi, jsem zvědavá, na kdy si mě pozve. Byla bych ráda, kdyby zkontroloval, že se embryjko uhnízdilo tam, kde má. Ale tady se to nedělá, tak budu muset asi naléhat …
I kdybych měla velký pupek, tak na jaře budu muset nejspíš ještě chodit do práce, bydlím v zahraničí a tady se neschopenky nedávají, chodí se do poslední chvíle. Ach, ach …
Taky se chystám, že budu letos péct cukroví, ještě nikdy jsem ho nepekla, ale letos mám na něj chuť.
A jak se cítíš?
Nedivím se. Já to taky hned vyžvanila… nejdřív jsem si řekla, že nic zkraje říkat nebudu… kor po té poslední zkušenosti. Ale nakonec jsme to ani jeden nevydrželi. To se prostě nedá, když má člověk takovou radost
Viď?! ![]()
To je supr, že se aspoň večer podařil a co se týká těch příznaků, tak si s tím nelam hlavu. Naopak!! Já je teď mám také slabší, než prve… před tím jsem proseděla noci u záchoda - hrozně mě bolel žaludek. Taky jsem 3-4× za noc chodila čůrat atd atd… všechno bylo nějaký rychlejší a nedopadlo to… nejspíš to nebylo zahnízděné… A teď je o sice pomalejší a „netrpím“ tolik, ale je to v pořádku
tak to určitě bude tak i u tebe
já teda největší rozdíl pozoruju na prsou, ale jak jsem říkala, mám je už tak hodně velký, tak je to hodně znát - protože to hrozně změní tvar
jinak mě pobolívá podbřiško, což říkají že je roztahování dělohy… No další kontrolu mám 23.11. tak už aby byla a snad bude vše v pořádku!!
už by mělo být vidět i srdíčko, tak doufám ![]()
Jinak posledních pár dní mám žaludek na vodě… je to nepříjemný a co se únavy týče, tak včera když domů přijel přítel, našel mě jak ležím v křesle, v ruce struhadlo a piškoty a spím
(strouhala jsem na vosí hnízda a nějak se to zvrtlo
)
Taky si myslím, že je lepší se o radostnou zprávu podělit, nevyžvanila jsem to všem, jen 3 blízkým kamarádkám, které potrat se mnou prožívali a mamince.
Ta únava je hrozná, taky ji pozoruji a vím, že nejspíš bude ještě hůř. To je dobré, že jsi usnula u pečení …
Jinak jsem právě zavolala gynekologovi, já strašně nerada telefonuju, ale byl hodný a milý, mám přijít příští pátek, jsem ráda, to bych měla být podle mých výpočtů v 5tt a 3 dny. Takže to vypadá, že tenhle gynekolog mi snad bude vyhovovat, mám ho na několik doporučení. Posledně jsem šla k doktorce v 6 tt, nepodívala se na mě a řekla ať přijdu až v 9 tt.
Prsa jsou zatím v pohodě, to jsem ráda, protože posledně to byla katastrofa, podprsenka mi byla rychle malá, připadala jsem si jak sex bomba (z čísla 2 mi vyrostla na 3). Jen mě zatím pobolívá v podbřišku.
A odkud jsi?
Tak to je supr, že jsi našla dobrého doktora, to je základ!! Já jsem s doktorem naprosto spokojená, jen má blbé sestry - teda má tam 2 jedna je super a druhá je na pěst
ale teď jsem to vychytala a objednává si mě ta druhá, ta lepší ![]()
Já jsem šla na prohlídku 7.11. a měla jsem být podle MS 6+3tt ale plod tomu neodpovídal. Byl tak 5+0, ale dle DR je to naprosto normální, těhu potvrdil a pozval si mě za 2-3 týdny - sestra to tam dala na toho 23. tak uvidíme
Těším se a bojím zároveň ![]()
Jinak já to taky řekla jen pár známým, těm nejbližším a rodině
ono i kdyby to pak nedopadlo, tak se má člověk o to aspoň s kým podělit a má podporu…
Já mám s prsama fakt trable, mám velkou velikost a uzounkej pas, takže se hrozně blbě shání prádlo. Teď se prakticky do ničeho nevejdu, tak si asi budu muset nechat něco ušít. Než jsem otěhotněla tak jsem měla vel. 75F a ta je mi teď malá… hrozná kombinace, velký prsa úzkej pas… je to hezký, ale k ničemu, akorát bolej záda, nedá se běhat nic a pak to prádlo…fuj!!!
Jinak já jsem z Kladna (kousek od Prahy), co ty???
Baruu píše:Jinak já to taky řekla jen pár známým, těm nejbližším a rodině
ono i kdyby to pak nedopadlo, tak se má člověk o to aspoň s kým podělit a má podporu…
Přesně tak, to s tebou naprosto souhlasím, navíc člověk pak nemusí donekonečna vysvětlovat, proč nepije alkohol …
S těma prsama tě lituju, musíš se uklidňovat tím, že kombinace velká prsa - úzký pas je moc hezká a ženská. A u týhle kombinace bývají i pěkné boky, to je dobré na porod. Já mám boky dost úzké, skoro chlapecké, to nebude na porod jednoduché.
Jinak já jsem z Prahy a znám jednu velmi dobrou prodejnu podprsenek, navíc tam prodává prima paní, která tomu rozumí, zejména velkým prsům. Určitě by ti poradila a pomohla by ti něco vybrat. Věnuje zákaznicím dost času:
Dobré pondělní ránko ![]()
Jaký byl víkend??
moc moc děkuju!! Určitě ten krámek zkusím
už si ze mě dělal i přítel srandu, že musíme najít nějakej dobrej kozí krám
s těma bokama máš pravdu. Mám velkou pánev… mám míry 103/66/102 takže přesýpací hodiny. Je fakt, že chlapům se to líbí, ale jinak je to totálně nepraktický ![]()
Z Prahy, tak to je kousek
Přítel je taky „původem“ z Prahy, ale žijeme v Hostouni - vesnička mezi Kladnem a Prahou nedaleko letiště. Jinak pracujeme oba na Kladně ve stejný firmě, tak je to celkem sranda
Vlastně jsme se tu i našli ![]()
Jak se cítíš po víkendu?? Já si zapomněla notebook v práci, tak jsem se ti nemohla ani ozvat…
Jinak já se mám fajnově, ale celý víkend jsem odpočívala.. zhoršu´jí se mi chutě a nechutě… občas bych jedla jak protržená a najednou se mi chce ze všeho vadit. Hrozně jídel a pachů mi vadí…
Ale čoveče přistihla jsem se, že po té poslední zkušenosti ani nějak nepočítám s tím, že by to vyšlo. Joo těším se ve středu k doktorovi, jsem hrozně zvědavá co a jak, plánujeme to všechno, těšíme se a řešíme, ale asi jsem smířená i s tím, že by to nemuselo klapnout… možná je to tak ale lepší ![]()
Ahoj děvčata,
dneska ráno jsem s radostí objevila //. Předpokládám, že k otěhotnění došlo 1. listopadu.
S radostí uvítám další listopadové těhulky, ať si můžeme vyměňovat rady a zkušenosti společně.
Jde o mé druhé těhotenství, v červenci jsem potratila. Jinak je mi dobře, nic mě nebolí, netíží, nic, ani bych neřekla, že jsem těhotná. Jen jsem včera večer vyšilovala z pachů z restaurace v našem baráku, teď už vím proč.