Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim potrebuji radu? Dcerce je 8let a prisly jsme na to, zema oteklou bradavku a trosku cele prsicko.Nema tam zedny stipanec a ani rozskrabane a na omak je citlive. Prosim snad to nic neni. Poradte prosim dekuji Andrea
Předčasná puberta? Už v tohle věku můžou začít růst prsa a i může začít menstruovat.
Taky jsem se takhle lekla, když dceři začaly růst prsa, ale bylo to asi v 9 a půl letech. Tohle je dost brzy, šla bych se poradit s doktorkou.
@andy1979 ahoj,moje dcerka měla to samé, ale v roce…byly jsme s mojim z toho paf hned se jelo k doktorce a ta nás uklidnila, že to se někdy stává u holčiček, že to samo do pár dní vymizí a vymizelo ![]()
Ale pro úplný klid duše si k obvodní zajeďte a uvidíte ![]()
Můžou začínat hormonální změny, ale to spíše, pokud je holčička „vyspělejší“ - alespoň, to mi říkala kdysi dětská dr. A nebo to může být nějaký zánět. Každopádně bych ji pro jistotu vzala k lékaři ![]()
@andy1979 Může to být zánět prsní žlázy, měla jsem to ve 12ti, dostala jsem od mé pediatričky antibiotika a za pár dní už jsem o tom ani nevěděla.
Moc dekuji za rady a k doktorce zajedem zitra. A dcerka prave vyspelejsi neni j drobna a i tak mame furt nejakeproblemy.Tak uvidime a snad to nicnebude
Toto se stalo mému bratrovi. Přišlo se na to, že to má po kuřecím mase. Dodneška když sní kuřecí, tak mu oteče bradavka. Asi přecitlivělost na hormony co dávají kuřatům. Poprvé se to objevilo asi 8letech.
@andy1979 Měla to dcera i syn v batolecím věku. Nic to nebylo. Ale určitě zajdi k doktorce. Pokud jí to nebolí, tak to nejspíš zánět nebude. ![]()