Co dělat - horečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1134
14.5.14 18:05

Co dělat- horečka

Dobrý den maminky, byůa jsem dnes se synem (5 měs.) na prvním očkování dostal zároveň hexu+synflorix. Dostal teď horečku má 38,6 bez odečtu a pořád pokňourává i ze spaní :( Pora´dte mi prosím co mám dělat? dala jsem mu panadol sirup. Jak ho mám obléci? A jak moc přikrýt? :( Děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.5.14 18:10

38,1 po odečtu před podáním Panadolu nebo po? Nezakrývala bych, pokud nemáte vyloženě třeba 17°C, tak overal a max. lehounkou deku, pokud nesnese být nezakrytej. Jinak asi nic, jen čekat než to přejde :-/ A samozřejmě to hlídat, aby nedošlo k nějakýmu prudšímu zhoršní. Víc tekutin a můžeš mu třeba chladit tělíčko vlažnou žínkou, nebo aspoˇčelíčko.

EDIT: jsem teda zvědavá, jestli (resp. možná spíš kdy) se objeví komentář typu jestli jsi normální, očkovat dvě vakcíny zaráz

Příspěvek upraven 14.05.14 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
14.5.14 18:12

@Zástavanda 38,1 po odečtu ještě není hrozný, tělo bojuje a tvoří si protilátky. Srážet se má až při cca 38,5 po odečtu. Kdyby mu to stouplo, zkus mu dát octové ponožky a moc ho nenabaluj, ať není zbytečně přehřátý. Máš nějaké čípky? To je myslím účinnější než sirup. A pro příště doporučuju necpat mu dvě očkování zároveň, to je záhul jako prase :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Přikrýt i obléci přiměřeně :) žádné zvláštní opatření nejsou potřeba, dost tekutin (jestli kojíš, tak možná bude chtít častěji), jestli chce spát, nechat spát…během zítřka by to mělo přejít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735

Po odectu ma 38,1, to jeste neni tak hrozne. Nech ho oblečeneho jako bezne. Zbytecne nenabaluj a kontroluj když by teplota lezla výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
14.5.14 18:14

Jenže já bohužel nekojím a on pít nechce plive to ven :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
14.5.14 18:15

Při 38,1 po odečtu bych Panadol nedávala. A příště dej ty vakcíny odděleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.5.14 18:18
@Zástavanda píše:
Jenže já bohužel nekojím a on pít nechce plive to ven :nevim:

Tak aspon zkousej. Aspon neco malo si vezme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
14.5.14 18:23

Srážet teplota se má až když přesáhne 38,5 po odečtu (před odečtem 39). Nejen po očkování, ale obzvláště po něm, protože podáním léků brzdíš účinnost vakcíny. Viz tento článek např. http://m.vitalia.cz/…te-ockovani/
Dle něj se nemá dát paracetamol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
14.5.14 18:25

A u panadolu je zrovna účinná látka paracetamol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.5.14 18:28

@ZástavandaNestresuj, když pít ted´nechce, svět se nezboří. Mě děti při horečkách pít nechtějí a žádné mi neumřelo ;)
Až mu teplota po Panadolu klesne, tak mu zkus nabídnout trochu mmléka, nebo čaje. Když nebude chtít, počkej, až se sám ozve.
Jinak jak bylo psáno-srážet až nad 38,5 st, nech ho v tom, v čem je a hlavně klid.
Jde o reakci organismu na očko, ráno bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
14.5.14 18:32

Zkoušej dát pít třeba jen po lžičkách. Ono se nic neděje, 38 je jen zvýšená teplota, ani ne horečka. Starší míval po očkování i mnohem více a první večer byl špatný. Ale nijak jsem to neřešila, chovala jsem a 2. den odpo už byl dobrý. Obě děti měly dohromady hexu a prevenar.

Jak píše Berry, buď v klidu, nic zvláštního se neděje. :hug:

Příspěvek upraven 14.05.14 v 18:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
14.5.14 18:33

Moc děkuju za rady, snad se to do rána zlepší :)jnechce ani mlíko teda.. Ještěse zeptám mámm ho v noci budit a přeměřovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.5.14 18:39

@Zástavanda přeměřit v noci jde v podpaždí při spánku dítěte. Prostě nazvedneš ručku a vsuneš teploměr.
Ne, nebud´ho, i kdyby měl 39, není důvod panikařit, jde opravdu o boj organismu s viry, co dostal do těla. On ráno bude lepší, neboj, jen mu dej třeba ty octové ponožky, když bude žádat, dej napít, ono se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
14.5.14 18:40

Já osobně bych ho nebudila. Kdyby mu teplota stoupla, vzbudil by se. Teplota nad temch 38,5 se sráží u dětí hlavně kvůli riziku febrilních křečí. Načti si o tom něco a zhodnoť, jestli to riskneš nebo ne. Jinak se pak dá koupit bezdotykový teploměr na čelo - tím ho nevzbudíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí