Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky pekny den, dnes nam vypukly nestovice, mate tipy jake jsou dobre kremy, postupy, treba i zkusenosti s homeopatiky atd? Dekuji ta kazdy tip..
Ano, nemazat, koupat v roztoku hypermanganu, neutírat! hrozně jemně osušit. Když to může dýchat, hojí se to daleko lépe.
@pidalina Nejlépe nemazat ničím, když to bude hodně svědit dávat Fenistil kapky.
Ja potirala betadinem-kazdy oupinek zvkast. Krasne to zasychalo a mladsi to nechytla
Je holky my je mame od vcera takze staci ten betadin? Je nam 16 mesicu
Gel z aloe vera, aloe totiž hezky vysouší, ale přitom je to lehoučký čirý gel, který se bleskurychle vsákne
Homeopatika Rhus toxicodendron - urychluje hojení a zabraňuje svědění. Ale tak jako všechna homeopatika - používat pouze tehdy pokud to odpovídá symptomům léku. Lepší je se poradit s homeopatem.
Moc dekuji vsem za rady, v lekarne nam bylo doporuceno misto pudru gel ViraSoothe, ten betadin ani hypermangan nemeli, tak zitra sjedu do mesta.. Snad bude prubeh hladky.. ![]()
Nemazat ničím, sprchovat čistou vodou. Jedině snad srážet případnou horečku, jinak jsme nic zvláštního nedělali.
@vulpes My jsme v cekarne u dr. potkali dalsi 2 spoluzaky ze skolky, takze puvod je u nas jasny
a dr. rikala ze je jich ted opravdu hodne..
Mazali jsme klasika pudrem, při svědění fenistil kapky… sprchovali obden, krátce, opatrně vysušit, nedřít. Hojí se to celkem rychle
Hlavně nemazat pudrem!!! Nemůže to pak dýchat a dělají se jizvy!!!
@Bubina věc názoru.. jizvy se nedělají, já sama je nemám a syn teď taky ne, dcerce se to teprve hojí.. jizvy se dělají, když si to děti rozškrábou, lezou na sluníčko, zpotí se…
@pidalina píše:
Moc dekuji vsem za rady, v lekarne nam bylo doporuceno misto pudru gel ViraSoothe, ten betadin ani hypermangan nemeli, tak zitra sjedu do mesta.. Snad bude prubeh hladky..
Ten ViraSoothe jsme měli a proti svědění nepomohl
Když je nějaký pupen svědil tak jsem ho mázla Fenistil gelem a dobrý. Jinak jsem nemazala ničím ani nekoupala v hypermanganu. Jen obden osprchla čistou vodou.