Hysterické dítě při nemoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1272
10.5.14 21:33

hysterické dítě při nemoci

Ahojky, snad někdo poradí, nebo už jsme úplně bezmocní:-(
Dcerka, tři roky, bývá často nemocná. Při každé nemoci odmítá nějaké léky. Teď to jsou např. Kapky do nosu.
Jak má léky dostat, dostane neskutečný amok, křičí, brečí až se z toho pozvrací, výsledek léky venku, urvane, protivné dítko,…
Nemáte někdo podobnou situaci, a jak ste řešili. My zkoušeli po dobrém i po zlém, ale jede si prostě vždy to své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
264
10.5.14 21:38

A nepomohlo by slíbení třeba nějaké malé sladkosti nebo népěčeho podobného, co normálně nedostává? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.14 21:41

Můj malej byl také často nemocný když viděl, že beru krabičku kde jsem měla všechny léky tak začal ječet a utíkat k tátovi :) :hug: Prostě sem ho musela zakleknout a dát mu je násilím teda nikdy se nepozvracel.. po té se hned utišil a kapky?? někdy si příjde někdy mu je prostě dám a řve.. Nedá se nc dělat prostě je něco trápí a my je mučíme i přes to, že jim pomáháme :D :hug: :srdce: přeju aby byla dcera jen a jen zdravá :hug: nevím jaká nemoc vás trápí, ale u nás to byl kašel, rýma pořád dokola a od té doby co chodíme do solné jeskyně jsme zdraví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.5.14 21:42

Sladkost, asi ne. To jsme zkoušeli, i výlet, ty miluje a vůbec se nechytala:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
10.5.14 21:43

Co si tak vzpomínám tak malá měla naposledy slíbenýho plyšáka, když bude,,poslušná" v nemocnici (CF a DB I. typu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
10.5.14 21:44

A co nějaká knížka, hračka nebo něco podobného? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.5.14 21:45

Právě, my zaklekneme taky, jenže pak z toho rvaní zvrací. U nás taky kašel, rýma, zápale plic. O jeskyni jsem taky přemýšlela, že by třeba pomohla. Jak často chodite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
10.5.14 21:46

A co odmítá? všechny léky nebo třeba jen sirupy?
dcera byla nemocná - měla kašel, horečku, pořád jsme do ní prali nějaké sirupy a pak už to vyloženě nechtěla a pomohlo koupit např. Panadol už v tabletkách pro děti, polykání tabletek jí nevadí a vyřešilo se to tím :think:

nebo mě ještě napadla hra na doktora - tady máš stříkačku, dej panence sirup, dej jí kapičky do nosu - no a teď si budu na doktora hrát já a dám kapičky tobě - to by u nás asi taky zabralo :think:

no a když byla menší a nenechala si nic vysvětlit, tak léky a kapky, které se musely dávat v přesný čas (takže většinou atb), jsem podávala „násilím“, prostě jsem ji na gauči zaklekla a nakapala/stříkačkou stříkla, protože to bylo ve výsledku lepší, než ji půl hodiny plačící honit se stříkačkou/lžičkou/kapátkem, ona 2 dávky rozmetala po pokoji a třetí pak z toho řevu vyzvracela :( po pár podáních „násilím“ se zklidnila, zjistila, že jí to nic neudělá, a pak už podávání probíhalo celkem v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.5.14 21:47

Hračka možná jo, ale přece nebudeme třikrát denně slibovat že koupíme něco nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
10.5.14 21:49

Nemam osobni zkusenost, ovsem kamaradcin syn je to stejny v bledemodrym a pouzivaji osvedcenou metodu, na lzicce s cukrem :nevim: jinak mala taky silene rve, co se nosu tyce, dneska jsem ji jen chtela vytahnout holuba z nosu a byla z toho hystericka scena, kdy me 10m kopla tak, ze se mi rozrazil ret o zuby :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
10.5.14 21:50

@chaarleene no pokaždé je to něco jiného, teď jsou to kapky do nosu, posledně to byli prášky, před tím zas sirupy.
Tu hru s dr mužem zkusit, to mě nenapadlo-děkuji za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
10.5.14 21:51

Malý (v té době necelé 2roky), nechtěl ATB v sirupu. Brečel, prskal, plival.

Vzala jsem jeho oblíbené zvířátko (žirafa z lega), žirafka měla velkou chuť na tu výbornou medicínku, pořád si pochvalovala, jaká je to dobrotka, atd.atd.atd.

Napřed se prcek začal smát, poté byl svolný, že na špičku jazýčku ochutná a když zjistil, že to není žádná hrůza, bylo po problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
10.5.14 21:52

@danik jo, Lego taky zabírá :lol: vždycky postavíme ordinaci a všechny figurky jdou na vyšetření a dostávají medicínku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.5.14 22:09

@Pajoš u nás vše před synem absolvuje osel - jeho spací hračka a dělá mu to on, takže mu odsává nos, stříká jeho vlastní kapky (lahvička od kapek, ve které je voda)…
K těm odměnám mě napadlo, co udělat tabulku a za každé léky bez scény nalepit samolepku a až zaplní celou tabulku, bude odměna - hračka. Známá to tak praktikovala s 2letou dcerkou, když odnaučovaly noční plínu a mělo to úspěch.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.14 22:32
@Pajoš píše:
Právě, my zaklekneme taky, jenže pak z toho rvaní zvrací. U nás taky kašel, rýma, zápale plic. O jeskyni jsem taky přemýšlela, že by třeba pomohla. Jak často chodite?

Z jinýho soudku, nemá náhodou reflux?
Měla jsem něco podobného, dcera vždy odmítala kapky do nosu a já jsem teď po letech zjistila, že je na ně asi alergická (takže možná věděla víc jak já)…
Takže teď už vím, že kombinace rýma, kašel, zápal plic byla možná způsobena kapkami do nosu (pamykon, bendovyk, nasivin…)
Mimochodem, při jedné z náštěv nemocnice se zápalem plic jim tak ukázkově vyblila prednison, že pak nebyl problém dostávat ho do žíly… (když už tu kanylu měla…)
Omlouvám se za anonym.
 B.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+