Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Včera jsme byli s naší malou 6.týdenní na sondáži očiček kvůli neprůchodným slzným kanálkům. Nyní kapeme antib. kapičky a provádíme masáž 5× denně. Z očiček vytéká hnis. Chci se zeptat, je to normální? Jaký byl průběh po sondáži u vás? Děkuji.
@renatkau
raději nemluvit
průplach dělali 10× a sondáž 3×, pořád to hnisalo a měli jsme atb 3měsíce..vlastně nevím jak by to mělo probíhat po sondáži, malému zabrala až třetí a to bylo jako když utne a už žádný hnis ani nic..přeju ti aby jste tohle zažít nemuseli a zabraly vám atb jak mají ![]()
U nás taky hrůza průplach, tak 20-25× a sondáže tři. Při poslední návštěvě už strašně plakala, že jsem si řekla, že už tam půjdu jen na kontrolu a že jí to nenechám dělat, byly vánoce, měla jsem na to tři týdny. Postilup jsem měla takový- prostříknout nos mořskou vodou, odsát odsávačkou na vsavač, kapnout do očí optalmoseptonex a promasírovat, řádně odstranit hnis z oka a znovu prostříknout nos a odsát, pak léčivou atb kapičku. Tohle 8× denně a za týden to bylo ok a my tam šly s malou fakt jen na kontrolu.
@renatkau malymu proplachovali slzny kanalek na jednom oku, pak jsme kapali tyden ATB amasirovali mu to a vse v pohode. Jeste par dni mu tekl hnis, kdyz sem to masirovala, ale ppstupnemin a min. Ale i ted mu obcas to oko trochu vic slzi, napr. Kdyz kouka do slunce..
@renatkau je to normální. Chce to dál kapat, ale nejlépe Ocuflash kapky, nebo Omnisan. Moje sestra je oční lékařka a vůbec nedoporučuje kapání Ophtalmoseptonexu. No a masírovat nejlépe po každém kojení, nebo cca 10×denně jemným tlakem od vnitřního koutku oka a tahat prst podél nosu ke kořenu. Synovi v 5m sondovali a propichovali blanitou překážku v levém oku a sondovali a proplachovali i kanálek v pravém oku - oboje jen 1× a od té doby je bez problémů, jen když má rýmu tak mu to levé oko více slzí.
![]()