Co dělat - horečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1709
24.4.18 13:41

Dobrý den, dcera už má od nedele vysoké horečky 38.6 a dnes už 39.1.byli sme včera u doktora a dostala antibiotika a mam střídat ibuprofen pro děti a panadol. Tak střídáme? ale horecka je porad? jeli byste na pohotovost? Nebo mam ještě počkat a zkusit třeba zábaly? Dcera je nemocna poprvé a já vůbec nevím co dělat. Děkuji tlza rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
24.4.18 13:54

@Enicka jde horečka srazet? Kolik je aktuálně? Na co to vypadá? Nešla bych na pohotovost ale zase ke své dr… Jediné že by byla 40st

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.4.18 13:56

@Enicka na pohotovost bych jela jen v případě, že by byla horečka přes 40° a nešla jakkoliv srazit. Zábaly nedáváme, ale v případě, že má horečku nad 40°, tak dávám chladnou sprchu (cca o stupeň méně, než má dítě horečku), ale pozor nesmí mít dítě studené končetiny. Mimino a menší batole jsem chladila kůži na kůži - svléknout do plíny a dát na nahou hruď.
Pokud dostala atb včera, tak bych počkala 3 dny, tak dlouho mají atb čas na to, aby zabraly.
Co znamená, že má horečky pořád? Zabírají antipyretika? Za jak dlouho zase vyleze horečka? Pozor, byla jsem upozorněná, že jak klesne třeba „jen“ na 38°, tak to je správně, protože horečka bojuje proti nemoci. Takže domněnka, že dítě po Paralenu nebude mít horečku, není pravdivá.

• Citovat
  • Upravit
1709
24.4.18 13:58

Vzdycky trochu po tom sirupu spadne, ale pak se zase vrátí. 39.1ma teď dala sem ji zase ten sirup. Jenže naše dr.tady dnes už není. Ona ráno vypadala ze je ji lip, vyspala se a teď už má zas tech 39.1.ještě do toho kasle a má rýmu. @kavulenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
24.4.18 14:00

@Billi proč nesmí při srážení mít studené koncetiny? V tom případě se Nesrazi? Mě se to ještě nestalo dcera je horká vždycky celá ruce, nohy, tělo a chladime octovyma ponožkama a nebo zábaly do třísel případně na zápěstí… Jen se ptám do budoucna na ty studené končetiny… A ještě dotaz nurofen a panadol jsou na stejné bázi? Je třeba jedno ze teď u neštovic jsem srážela nurofenem, nebo je lepší panadol?

Příspěvek upraven 24.04.18 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.4.18 14:02

A atb jsou na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.4.18 14:06

Záleží kolik malé je. Já jela s malým v měsíci teplota 39.2 doma jsem dávala čípek, zábaly. Jelo se na pohotovost a prý sme přijeli včas. Leželi sme na jipce a v nemocnici celkem týden. Zánět ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
24.4.18 14:06

@Enicka na pohotovosti vám podle mě stejnak noc jiného nedají.. Pokud jde srazet, není k 40 tak bych nejela a kdyztak zašla k dr, ale asi budete muset počkat, léky nezaberou za 1den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.4.18 14:07

Pokud to nepomáhá pak bych zašla klidně na pohotovst. U nás to bylo stejně chvíli pohoda a pak to zase vyskočilo. Je lepší jet a nečekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.4.18 14:09

Ale opravdu záleží i na tom od kdy to máte. Opravdu to nezabere hned. Na druhou stranu záleží jak staré dítě máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
24.4.18 14:12

@Elfryt tak vzhledem k rýmě a kašli to bude možná jen nachlazení, já se zas bojím co na pohotovosti se dá ještě chytnout… Ale záleží na každém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.4.18 14:12

Kolik je dceři?
třeba když měli moje děti 6tou nemoc tak horečka nešla srážet také vůbec, a po třech dnech prostě sama klesla a bylo po ní..
to hned nasadila atb? dělala aspon crp?
taky pozor na dávkování sirupu proti horečce..na krabičce je napsaná minimální dávka, raději si to přepočítej a klidně dej větší..( to jsme jednou tak byli na pohotovosti že nám nejde srazit horečka a lékařka se na nás dívala jak na blbce že dáváme malou dávku - dávali jsme podle krabičky - návodu ). Dala dceři správnou dávku, podle váhy a bylo po horečce za pár hodin..

• Citovat
  • Upravit
2193
24.4.18 14:17

@smurfka no to jsem také slyšela ja třeba dcerce 15kg, 4roky dávám 5ml, ale podle mě bych mohla víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.4.18 14:18

@kavulenka Rozhodně mín než u doktorky. Nebo msi zavolat a poradit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
24.4.18 14:20

@Elfryt tak myslela jsem to obecně že u dr se jde chytnout kde co… Ale chápu to, ty horečky jsou osemetne.. Muzou znamenat cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí