Oteklé ruce i nohy ve 34tt

584
17.4.10 20:11

Oteklé ruce i nohy ve 34tt

Ahoj holky, prosím o radu. Dnes končím 34tt a už asi dva dny mám oteklé prsty na rukách, snubák ani omylem nenavléknu, je mi nepříjemné zatnout pěsti, bolí to. Dnes mi navíc celkem i otekly nohy, od lýtek dolů. Připadám si jako velryba :roll:
Nezačala jsem být oteklá nějak moc brzo? Dá se těm otokům nějak zamezit?
Děkuju předem za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17042
17.4.10 20:30

Nevím, zda se tomu dá nějak zamezit, ale chci tě uklidnit. Mě otékaly ruce už kolem 30tt. Později jsem je měla nateklé každé ráno, úplně mě brněly a taky jsem nemohla rozevřít pěst. Vždycky mi po ráno chvíli trvalo, než jsem je rozhýbala. Zato nohy jsem měla otelké jen v těch příšerných vedrech.
No a Mudr z toho vědu nedělala, prý je to v těhotenství běžné… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
17.4.10 20:37

Taky mi otékaly ruce, a už o pár týdnů dřív… nohy ne, ale ruce dost a nezmizelo to úplně, snubák jsem si musela nechat o číslo zvětšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
17.4.10 20:53

Pokud k těm otokům nemáš vysoký tlak, tak se nemusíš bát, je to bohužel častý vedlejší projev ke konci těhotenství. Se zamezením neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9263
17.4.10 21:30

já to měla taky tak a dr mi říkal ležet hodně na boku i přes den,nohy nahoře ani studená sprcha nepomohly,porodem to okamžitě zmizelo tak vydrž :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
17.4.10 21:50

Ahoj, taky myslim, ze je to normalni, me ruce otekaly uz o mnoho tydnu driv. Myslim ale taky, ze by ses na to doktora mela zeptat, muzou to take byt problemu s ledvinama, jatry (nepravdepodobne, ale lepsi se zeptat na kontrole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
17.4.10 22:03

Já to měla taky děsný a co bylo horší, že se mě to drželo ještě cca dva týdny po porodu a že se mi kvůli tomu nerozjelo kojení :-? Byl to fakt boj na těch nateklých haxnách nosit celý den řvoucí mimčo :zed: Tím tě tědy nechci strašit, většinou to porodem odezní. Chodila jsem do rizikové, protože jsem měla hraniční KT k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
17.4.10 23:53

Taky mam pocit, ze to zacalo driv, nez v 34.tt. Prstynky jsem prestala uplne nosit, nevesla jsem se, hodinky taky, nenechala jsem si prodlouzit reminek, takze jsem odlozila. Nohy jsem mela natekle tak, ze jsem nedostala prstama na zem. Nakonec jsem se nevesla ani do crocsu a chodila jen v zabkach, ktere jsem mela vyrezana v mase. No byl to des. Jedna z nejmin prijemnych zazitku v tehotenstvi. Masaze nohou manzelem, polohovani atd… Nic nepomohlo a po porodu to zacalo trochu povolovat, ale trvalo to nejakou dobu, urcite min tech 14 dni. No bylo to maso, ale dalo se to vydrzet… Drz se, mimco ti to vynahradi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
18.4.10 17:39

Ahojky všem, moc děkuju za vaše reakce, jsem ráda, že být oteklá je „normální“. Zítra jdu do poradny, tak se nedám odbýt, pro jistotu…To jsem si až doteť říkala, jak je to v pohodě, být těhotná. Asi si to na konci vyberu :-?
Ještě jednou díky, D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.4.10 12:39

Taky jsem otekla ke konci těhu. Myslím, že kolem 30tt. Byl květen a hodně teplo. Doktor říkal, že je to normální. Navíc jsem otekla i v obličeji, takže řetízek, prstýnky a náramky šly dolů. Ruky i nohy jsem měla jak mimino (ty krásný bambulky - u dětí, u mě ne), jinak jsou mi ale vydět na rukou i nohou žíly a šlachy. Druhý den po porodu jsem byla OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
20.4.10 14:14

Tak mi k těm oteklým rukám navíc hodně vyletěl tlak (144/98), raděj mi včera nabrali krev a moč a uvidí se za týden, jestli se něco neděje :roll: Snad to bude ok… Zažila jste to některá v téhle kombinaci (otoky+tlak)? Trochu se bojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
20.4.10 15:43

Dornicko, no já měla otoky a vysoký tlak a vyklubala se z toho preeklampsie :roll: Nechci tě tím ale strašit, třeba jsi měla vysokej tlak jen díky nervozitě. Ostatně to se uvidí podle výsledků, pokud budeš mít zvýšenou bílkovinu v moči, tak to může ta preeklampsie být :think: Držím všechny palce, ať to nic není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
20.4.10 18:09

Ahoj Machalko, prosím musela jsi ležet v nemocnici, nebo tě nechali doma? Dostala jsi nějaké léky? A hlavně rodila jsi přirozeně, nebo to nějak uspíšili? Ptám se, abych věděla, co mě může čekat, abych z toho nebyla moc v šoku, kdyby to ta preeklampsie byla :-( Blbý je, že ten tlak se mi zvyšoval postupně (z úplně normálního až nižšího v prvních dvou trimestrech, až na těch blbých 144/98)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
20.4.10 20:51

Dornicko, moje gyndařka mě ještě ten den poslala pro sichr do porodky, kde si mě rovnou nechali :roll: Už si přesně nepamatuju, jakej tlak jsem tehdy měla, pod práškama byl můj standard 140/90, můj rekord byl 200/110 :roll: Zezačátku mi dávali kapačky s magnézkem, aby mi to kleslo a k tomu jsem brala další prášky. Udrželi jsme to takhle další 4 týdny a pak mi plánovali vyvolávačku, jenže večer předtím jsem se rozrodila sama… Během porodu ale malé hrozil nedostatek kyslíku, takže nakonec mě převezli na akutní císař. Ale já byla tehdy v 30. týdnu, ve 34. jsem rodila, takže i kdyby to u tebe (nedejbože) byla preeklampsie, tvoje miminko je ještě o něco větší než moje, určo byste taky všecko zvládli v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
21.4.10 07:56

Machalko, jéje, to sis užila… Hlavně, že jste všechno zvládli - nebo zvládly;-)
Budu raděj počítat i s takovouhle variantou - špitál+vyvolání, kdyby náhodou… Včera jsem si u tchýně tlak změřila znovu a bylo to stejné, jak v pondělí v poradně. Ale tvůj rekord se budu snažit neprolomit 8-)
Hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky