Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat,zda máte někdo zkušenosti s obezitou v těhotenství atd. Veměs všude píší,že je to škodlivé,že bývájí komplikace,komplikace při porodu…
mám 120 kg a podařilo se nám z partnerem otěhotnět po 8 měsících.Včera nám to paní doktorka potvrdila..
Ahojky tak v první řadě gratuluji k miminku:) ![]()
Co mám známé tak v jednom případě otěhotnět nemůže,druhá ted po delší otehotněla(ale tam byl problém někde jinde myslím se žlučníkem) a třetí má 3 dítka já jí znám od doby co ybla těhu s tím třetím a musela kvůli váze na císaře ale přesně okolnosti neznám.každopádně hlavní je že se vám zadařilo a ted komplikace enřeš akorát by ses nervovala ,zeptej se dr ta ti určitě poví co ve vém konkrétním případě hrozí ale mylsím že pokud jsi zdravá,tak jen samotná váha není takový ukazatel ale jsem laik ![]()
Zrovna včera (nebo předevčírem) na to padla řeč v Sama doma. Prý spíš bývají potíže s otěhotněním, ne s těhotenstvím jako takovým…
A že třeba v případě císařského řezu se může hůř hojit ta jizva.
Nic si z toho nedělej a užívejte si miminka, asi bych se snažila trochu krotit chutě a jíst normálně zdravě, určitě žádnou dietu?
A víš co, já jsem vychrtlá na kost a problémy s početím (kvůli toho?) jsme měli taky…
ano snažím se jíst opatrně,abych zbytečně moc nepřibrala.
No s tou váhou má asi každý problém,někdo je silny,někdo chudý…příroda to prostě tak zařídila…
ahoj..
Absolutně se toho neboj!!Já jako obézní,naprosto normálně donosila a porodila chlapečka–ted už mu bude skoro 7 let.Fakt žádné potíže-ani nohy mi neotékali,test na cukr super..a to sem fakt obézní.No asi jak ty.Ted mám teda ještě víc.
Jak tady píší holky–spíš bývá problém s otěhotněním-tím si ted procházím já.Snažíme se o mimi 4 roky a nedaří se.
Takže bud ráda,že se to povedlo přirozeně a nemusíš mít kolem toho nějaké lítání po dr..Držím palečky a fakt neboj bude to OK.. ![]()
tak to moc gratuluju a užívej si těhu. je možné, že se ti třeba objeví těhotenská cukrovka, pokud máte v rodině klasickou. a s tím jídlem, sama ze své zkušenosti vím, že ze začátku jsou cuhtě a apetit velké. já se bohužel musím ž od začátku držet a hlídat jídlo, protože právě těhu cukrovku mám (a paradoxně jsem před otěhotněním byla na hranici povýživy, takže opravdu hmotnost s tím až tak moc nesouvisí
). jen jsem ti chtěla poradit, abys jedla častěji, třeba každé 2-3 hodiny, po menších porcích, přidávala si hodně zeleniny a snižovala přílohy. není to klasická dieta, jen rovnoměrné rozdělení dávek do celého dne. dietu určitě nedrž! ublížila by sis.
Jinak já sem jedla po celé těhotenství naprosto normálně.Bez omezení a změn.Tak jak byl člověk zvyklý.Přibrala sem 15 kg.Což bylo v normě dle dr.A navíc i dr řikal,že silnější ženský tolik v těhu nepřiberou-ale zase jak se říká–vyjímka potvrzuje pravidlo.
Jak dlouho jste se snažily?Musela si něco absolvovat ?Já sem ted 4 dny po laparoskopii-nic mi nenašli,jsem průchodná,vše jak má být.Tak to vypadá že budem muset navštívit nějaké centrum na ivf.. ![]()
Snažily jsme se osm měsíců.Na žádném vyšetření jsem nebyla,krom kontroly na gyndy…V lednu jsem si koupila ovulační testy a v březnu se to podařilo.Jsem strašně šťastná.Měla jsem strach i z toho že mě je 36 let.
Mám z prvního manželství dceru 6 let a tehdy se mě podařilo otěhotnět hned druhý měsíc.
Ahojky.. je mi 36..mám dvě holčičky 4 a 8..obě císařem. měla sme v mládí úraz tak nemůžu rodit normálně..o mimi sme v létě přišli a ted sem ve 26 týdnu,.,čekáme další holčičku..a musím říct,že oproti těhotenství před..kdy sem u obou holek měla 60 kilo..ted mám dvojnásobek je to obr změna..jak v přístupu lékařů..nikdo vám přímo nic neřekne..ale tváří se jak jim vadí ty kila..na ultrazvuku ste špatně prostupná..do toho mám cukrovku..a musím píchat inz.,mám vysoký tlak..otékají mi nejen nohy..no opravdu ukázkové těhu:-))už se těším až to skončí:-))Ale samo ,že je to i o přístupu lidí..když jsme byla těhotná v loni v létě..tak sme ještě chodila do motola do prahy..a tam byl přístup skvělý..i pak když mimi umřelo..fakt lidské..ale ted sme se přistěhovali a na rizikovku chodím do pardubické nemocnice..a to je síla..jak říkám je to o lidech..každopádně si nenechej ničím těhu zkazit..já se taky snažím..už asi jen třikrát do porodu ..a už je třeba nikdy neuvidím..:-))Držím palečky..at potkáš jen příjemné lidi.,.andrea
Kamčoo…my sme se snažili rok..už sme taky byli domluveni v Car..a najednou sem v létě otěhotněla..to nedopadlo…a pak nám řekkli ,že to můžem zkusit po třetím cyklu menstruace..my se mezi tím přestěhovali..tři menstruace utekly…a hned napoprvé sem otěhotněla..nečekala sem to..jen sem doma měla náhodou ještě z léta jeden testík..a bum ho:-))..tak přesně jak se říká…nečekáš to a ono to příjde:-)) ![]()
je mi 45 mám tříletou dceru,porod úplně normální,když sem otěhotněla měla jsem 114kg,doktor sice taky koukal divně, ale když sem za 14dní zhubla 4kila tak taky nadšen nebyl že hubnout se nemá.A to sem pro to nic nedělala.Hlavní je že se zadařilo a aby bylo mimi v pořádku.Nějaká kila bych vůbec neřešila naopak si to vychutnejte a těšte se.Přeji krásné miminko.
Ničeho se neboj a jak píšou ostatní … užívej si mimča. Mě je 30 a váha před těhu 112, pak blití a nevolnosti a spadla jsem na 106 a nakonec jsem během těhu přibrala asi 16 kilo. Neměla jsem vysokej tlak ani cukrovku, jen nakonci trošku otoky nohou ale to měly i hubenďoury. Dr. mě chválila že se mnou nemá žádný potížě! Porod císařem taky v poho a že jizva bolí…to všechny, takže klid a nohy nahoru
![]()
Ahoj, tak já jsem taky obázní
to je strašný slovo.No a hodně jsem přibrala v těhotenství.Do 5ho měsíce ne, to jen 2 kila ale pak to šlo nahoru hodně.Tak moje Dr. mě hodně strašila až nervovala …sestra na mě jednou vyjekla, že mi ani nemůže napíchnout žílu jak jsem přibrala
.Ale pak mě převzali v porodnici a tam na mě byli hodný.Mě teda sice nohy natejkaly, ale pracuju v kanclu, celý dny jsem tam jen seděla a bylo děsný vedro, pak se to ale zlepšovalo.No jinak asi problém s bolením zad
ale jinak ok.Nakonec jsem měla císaře, tak mi to břicho akorát nadzvedli
a vše ok, mám to i hezky zahojený.A ted akorát bojuju s kilama dál.Máme zdravou holčičku a to je nejdůležitější.Přeju hodně štěstíčka moc gratuluju
at se vse vydaří.A nenech se nervovat, některý dr. to prostě nemaji rádi ale at se třeba po… ![]()
Jo a cukrovku jsem taky neměla
Holky o dr mi ani nemluvte
někteří jsou nepříjemní.Já teda bojuju od řekněme :mládí s nadváhou,a jako dr mě na to uopzorovali pořád a všude,že jako nadváha a hubnutí.Já se to pro mě: bohudík,naučila docela ignorovat.Je to jen o nátuře a nenechat si nic líbit.
Ted jak sem byla na laparce tak mi taky jako hrozily,že mě možná budou muset říznout a nakon ec to vyšlo,že nemuseli.Mám jen 3 dírky.Asi ti je taky o šikovnosti. ![]()
Dojíždím na gyndošku už léta 100 km odsud-do prahy hloubětína a jsem max spokojená.Doky občas prohodí,že to chce kila dolů-já se tomu zasměju a život jde dál.
K tomu otěhotnění u kluka jsem vážila 105 kg když se to povedlo.Rodila sem s váhou kolem 120 a ok.porod sice vyvolávaný-přenášela sem,ale císař být nemusel.Je to asi o vůli ,jak to člověk zvládá a jak tlačí. ![]()
No a podruhé se mi povedlo otěhotnět se 127 kg,ale to sem ani nevěděla,neb mi šíleně blbli cykly.Až najednou křeče a byl konec.Podle HCG poznali,že sem byla 4 tt ž 6 tt. ![]()
Od té doby nic.Což je akorát ted v dubnu 3 roky.
Tak uvidíme co ted bude.Kontrolu mám koncem dubna na stehy a pak by se vidělo,jestli ještě zkusíme přirozeně a nebo nějaké to centrum.
Takže to shrnu..nebojte se i holky boubelky můžou prožívat 100 % krásné těhulkování-jen si ho nenechat ničím zkazit.
![]()
Ahojky,já jsem otěhotněla po skoro 4 letech nakonec díky IUI.a během stimulacích jsem se dostala na krásných 104kg
ted jsem 28+2tt a moje váha je 102kg tedy -2kg.kromě těhu cukrovky jsem neměla žádný problémy.a tu jsem měla na hraně tak se ted snažím nejíst sladký ale občas neodolám.takže váhy se neboj.