Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj kecalko taky jsem se setkala s přístupem no to mě podrž k mimi ti moc gratuluju a s kilama navíc si nedělej starosti ani já nejsem tvigi a to jsem přibrala po 4 ciklech hormonů asi 24kg a teď to po mě dr chce zhodit komedie je to myslím hodně o přístupu lékařů já je mám s mojí váhou dalo by se říct na háku a hlavně ty se nenech nijak ovlivnit a užívej si těhu
![]()
@Mellanie píše:
Holky o dr mi ani nemluvteněkteří jsou nepříjemní.Já teda bojuju od řekněme :mládí s nadváhou,a jako dr mě na to uopzorovali pořád a všude,že jako nadváha a hubnutí.Já se to pro mě: bohudík,naučila docela ignorovat.Je to jen o nátuře a nenechat si nic líbit.
Ted jak sem byla na laparce tak mi taky jako hrozily,že mě možná budou muset říznout a nakon ec to vyšlo,že nemuseli.Mám jen 3 dírky.Asi ti je taky o šikovnosti.
Dojíždím na gyndošku už léta 100 km odsud-do prahy hloubětína a jsem max spokojená.Doky občas prohodí,že to chce kila dolů-já se tomu zasměju a život jde dál.
K tomu otěhotnění u kluka jsem vážila 105 kg když se to povedlo.Rodila sem s váhou kolem 120 a ok.porod sice vyvolávaný-přenášela sem,ale císař být nemusel.Je to asi o vůli ,jak to člověk zvládá a jak tlačí.
No a podruhé se mi povedlo otěhotnět se 127 kg,ale to sem ani nevěděla,neb mi šíleně blbli cykly.Až najednou křeče a byl konec.Podle HCG poznali,že sem byla 4 tt ž 6 tt.
Od té doby nic.Což je akorát ted v dubnu 3 roky.
Tak uvidíme co ted bude.Kontrolu mám koncem dubna na stehy a pak by se vidělo,jestli ještě zkusíme přirozeně a nebo nějaké to centrum.
Takže to shrnu..nebojte se i holky boubelky můžou prožívat 100 % krásné těhulkování-jen si ho nenechat ničím zkazit.![]()
![]()
Svatá pravda
![]()
Ahoj holky,
je to už nějakej čas, co jsem se svěřovala se svými obavami, dneska jsme 25+6tt a vše probíhá (řekla bych) v normálu. Od začátku jsem přibrala 4kilča, což jsem moc ráda, i když je jasný, že nějaký ty hříchy v mlsání byly a ještě budou a ty největší přírůstky na váze nás asi teprve čekají. Mám jen trochu vyšší tlak, ale to jsem měla vždycky, tak jsem pod kontrolou, není to nic tragickýho. Glukozovej zátěžovej test mi dopadl parádně, kdejaká hubená maminka by mi mohla závidět ;o)jinak mám drobné obtíže jako každá jiná. Jsem moc spokojená, víme už, že to bude holčička a podle toho jak mi v bříšku skotačí, tak chce být jistě akrobatkou ;o)
@Ja-jaxis ahojky, právě jsem dočetla celou diskusi. Jsem taky hooodně při těle. Manžílkovi se to vždycky líbilo, tak jsem se přestala hlídat a za období deseti let spolu jsem přibrala z 80i na 130kg. Otěhotněla jsem a loni bohužel v červenci o mimi přišla. Bylo to ZT. Byla jsem z toho vyřízená,ale naštěstí hned po šestinedělní pauze se mi podařilo otěhotnět. Jen se mi váha zvýšila ještě víc. Po otěhotnění jsem byla hospitalizovaná s vysokým tlakem a zhubla jsem tři kila. Teď jsem 27tt a váhu mám jako před těhu -1 kg a doufám,že už moc nepřiberu. Jediné čeho se moc obávám,že bych musela na císaře a jak by mi tahali na postel. Njn, ale i silní lidé jsou lidé
![]()
Ahoj, já jsem také obézní. Před otěhotněním 90 kg a po nechutenství v prvních třech měsících 87 kg. Hrozně se bojím těhotenské cukrovky. Jaké máte zkušenosti s nabíráním? Někde jsem četla, že nemusím nabrat vůbec nic, někde že musím vždy alespon 10 kg. Chci hlavně, aby bylo miminko v pořádku. Nechci to zkazit nabráním moc kil, ale naopak také malým nebo žádný příbytkem.
Až ted jsem si uvědomila jak moc jsme žrala. Dřív jsem si myslela, že jsem prostě taková.. pomalý metabolismus apod. Dávám doktorům za pravdu - každý by se měl snažit zhubnout - cítím se mnohem hůř než když jsem měla o 20 kg méně - více únavy, nohy bolí dříve…
Doporučuji seriál supersized vs superskinny, pomáhá to člověku uvědomit si jaká to vlastně obezita je nemoc. >
@Katjinka tak po dvou měsících jsem přibrala kilo. Chtěla jsem nepřibrat, ale nešlo to. Teď mi příjde, že se mi dostavily těhotenské chutě…ale musím to vydržet. Na srdce to je špatný, abych ještě přibrala. Cukrovku jsem měla ok, měla jsem jít ještě jednou, ale doktorka mi řekla, že je to hloupost. Když v rodině cukrovku nemáme…zatím se tím nestresuj a užívej si těhulkování. Já se taky bála, ale pak jsem si řekla, že to budu řešit, až to nastane a nenastalo ![]()
Ahoj všem ne-jen boubelatým těhulkám,
u nás vše probíhá řekla bych v normálu. jsme právě 32+2, naše malá šťouchalinka roste jak má a já mám nahoře necelých 8 kilo. Mohlo to být i lepší, ale snad už za ty necelé dva měsíce moc nenaberu. slečna miminková už mi trochu tlačí na žaludek, tak sním jen malé porce jídla, což beru jako velké plus posledních dní. Jinak mám jen obvyklé potíže, asi jako každá těhulka: rychlejší únava, funění, bolest pánve a trochu v kříži a teď taky horší zvládání vedra. Krevní tlak si pořád kontroluju a je taky v normálu. Co víc si přát ;o)
Holky, držte se ať všechno klape a daří se
Ahojky, z císaře mám taky obavy, radši bych přirozený porod.
Toho tahání na postel se vůbec neboj. Je to asi šest let, co jsem byla na operaci se žlučníkem, a to mě byl taky řádnej kousek a poradili si se mnou jako nic. tyhle obavy pusť z hlavy. držím palce, ať je vše v pohodě
@blanch82 píše:
@Ja-jaxis ahojky, právě jsem dočetla celou diskusi. Jsem taky hooodně při těle. Manžílkovi se to vždycky líbilo, tak jsem se přestala hlídat a za období deseti let spolu jsem přibrala z 80i na 130kg. Otěhotněla jsem a loni bohužel v červenci o mimi přišla. Bylo to ZT. Byla jsem z toho vyřízená,ale naštěstí hned po šestinedělní pauze se mi podařilo otěhotnět. Jen se mi váha zvýšila ještě víc. Po otěhotnění jsem byla hospitalizovaná s vysokým tlakem a zhubla jsem tři kila. Teď jsem 27tt a váhu mám jako před těhu -1 kg a doufám,že už moc nepřiberu. Jediné čeho se moc obávám,že bych musela na císaře a jak by mi tahali na postel. Njn, ale i silní lidé jsou lidé![]()
![]()
Zatím to vypadá na normální porod, ale doktorky jsem se neptala…pořád beru prášky na tlak, tak uvidíme. Trošku se bojím zeptat, jestli kvůli tomu tlaku nebude plánovaný císař, ale snad ne! ![]()
Ahoj musím reagovat, mám stejne obavy jako ty. Je mi 37 a mám o 7 Kg víc. Po snažení 18 let prirozenou cestou. Jsem v 19 tydnu, ale strašně, nepopsatelne se pořad bojím. Z porodu, jak atd. Taky ty řeči o špatně viditelnosti na Sonu. Doktor mi dělá vnitrni sono a tam je to dobře vidět. Beru prasky na tlak uz před tehotenstvim a ted mám 4 Dopegyty. No taky mám strach, abych moc nepribrala. Zatím mám asi 1 kg navíc. Ještě beru prasky na stitnou zl. No kazdej říká buď v klidu, ale nikdo do tebe nevidí, jake ma člověk přirozené obavy. Tak držím všem holka palce se stejným problemem.
@Novík týjo snažilka 18 let? To jste na to mimčo moc nespěchali, co? Já za celé těhu teď dvě kila hore, ale jen díky tomu, že jsem na začátku zhubla. Držím se, abych moc nepřibrala…samý ovoce, zeleninu…tak se fakt hlídám. Snížili mi Dopegyt na jeden ráno a jeden večer…tak se to taky z těch mých původních šesti snížilo
Já se bojím od úplného zjištění //. Je to pořád dokola…pak se to přepnulo trošku v 33.tt, kdy mi doktorka řekla, že už bývá 100%ní, že to miminko zvládne
Držím palečky, aby bylo všechno vpořádku a hezky sis užívala těhulkování ![]()
Ahojky pročítala jsem si tady Vaše přízpěvky a jelikož už jsem zoufalá, tak jsem si řekla že se Vás zkusím zeptat, jestli nemáte někdo nějakou radu jak otěhotnět při obezitě??Je mi 25let a s přítelem se pokoušíme o miminko více jak 4 roky. Podle lékařu jsme oba naprosto zdraví. Já jsem dost obézní. Již jsme navštívili IVF centrum máme za sebou tři inseminace a nic.Ted nás tedy čeká mimotělní oplodnění, z kterého já mám tedy veliký strach. Není tady mezi Váma někdo kdo má s tímhle zkušenosti???A nebo nemáte někdo nějakou adu jak pomoci tomu aby se to povedlo normálně přírodní cestou???Za každou radu a odpověd předem děkuji. ![]()
Řekla bych, že nejlepší by bylo udělat něco s tou obezitou…zkus třeba STOB ![]()
Dostala jsem dolů 10 kg, i když jsem pořád vyžraná ale už to neni tak hrozný, do 3. měsíců jsem otěhotněla. Takže doporučuji dát něco dolů