Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ořechy jsou alergen…kolegyně z bývalé práce, pokud snědla byť kousíček ořechu, otekla jí pusa a oči…byla jako angorskej králík v kombinaci s Angelinou Jolie…
Pokud ji to neboli, na zubni pohotovost bych nesla a volala vaseho zubare, pri akutnim problemu vas vezme hned. To mi kladla zubarka na srdce, abych nikdy nebrala deti na pohotovost.
Tech vlasaku mela hodne? Nema kus uvizly mezi zuby?
Máš Fenistil kapky…je na alergie a otoky…i pro mimina od 1 měsíce…otok ustoupí, pokud je to alergie.
http://www.lekarna.cz/…apky-roztok/
Řídila bych se tím, jestli jí ty zoubky bolí, nebo ne. Pokud si myslíš, že je to alergická reakce (i bych to na to tipla), můžeš zkusit nějaké antihistaminikum - třeba i fenistil.
A pokud by to byla alergie, tak doporučuju vyšetření…může jí mít jen na ořechy a nebo zkříženou ještě s něčím…ať to máš podchycený.
Můžou to být i ty zuby…ale to by jí asi bolelo… ![]()
Fenistil nemám, až se příjde muzskej zabehnu do lékárny. A zítra pro jistotu k zubarce. Jako asi ji to bolí. Nicméně dnes celkem slušně jedla. Vlasaku mela no hrstku. Asi celkem dost.
To bude alergie, kdyby to bylo od zubů, tak by měla nateklou tvář nebo dásně. Já trpím hodně na zuby a dásně a tohle jsem nikdy neměla. Alergii může mít klidně na obojí ![]()
@zrzana2 píše:
Fenistil nemám, až se příjde muzskej zabehnu do lékárny. A zítra pro jistotu k zubarce. Jako asi ji to bolí. Nicméně dnes celkem slušně jedla. Vlasaku mela no hrstku. Asi celkem dost.
U alergie stačí jeden kousek a je vymalováno…pokud to jsou zuby, chce to taky řešit…zánět dásní není nic moc…chuděrka. ![]()
Můžeš jí to zatím chladit…plínku nebo látkový kapesník do studené vody a přimáčknout lehce na rty…ne LED, to je moc…
Těžko odhadnout jestli to boli. Je dneska dost uknourana, ale taky má otekly ret jako když naposled spadla z gauče. Dásně mi přijdou v pohodě. Kdyz jsem se tě zubní ptala jak poznam, že je čas zoubky vytrhnout, tak rikala že to bude vidět na dasnich, že mala nebude chtít jíst.
@zrzana2 Zkus jí to ochladit…a pak ten Fenistil…tím nic nezkazíš. A zítra k MUDr…
Pokud to bude mít i zítra, tak jděte aspon k pediatrovi, ten by měl alergii poznat. Mně jednou natekl ret po lesku na rty, vypadala jsem jak kačer
![]()
@MUFICE píše:
Pokud to bude mít i zítra, tak jděte aspon k pediatrovi, ten by měl alergii poznat. Mně jednou natekl ret po lesku na rty, vypadala jsem jak kačer![]()
A nebyl to ten „zvětšovací“ lesk…??? Ten obsahuje něco jako výtažek z čili papriček…brní rty a otečou…jednou jsem ho zkoušela v Sephora parfum…byla to sranda. Ale mít na to alergii, mám rty jako kačer taky…
@SIMONA1234 píše:
A nebyl to ten „zvětšovací“ lesk…??? Ten obsahuje něco jako výtažek z čili papriček…brní rty a otečou…jednou jsem ho zkoušela v Sephora parfum…byla to sranda. Ale mít na to alergii, mám rty jako kačer taky…
No, právě, že ne, tohle se mi stalo asi před 15 lety, když jsem se malovala na diskotéku ![]()
@MUFICE píše:
No, právě, že ne, tohle se mi stalo asi před 15 lety, když jsem se malovala na diskotéku
Tak to si musela být „hvězda večera“… ![]()
Zdravím holky, je mi jasne, že dr se nevyhneme. Přesto bych ráda znala vaše zkušenosti. Dcerka se ráno probudila s nateklym horním rtem. Nejdřív jsem si myslela, že jsem ji treba v noci prastila. No přes den mi doslo, že to je ptákovina. Dcera má zkažené zoubky, po dohodě se zubarkou jsem se rozhodla ji je zatím ponechat. Zubarka rekla, že sice opravit nepujdou, ale na trhání to zatím není. Ráno jsem se jí ptala jestli ji bolí zuby, tak řekla že ne a celkem si je i nechala vyčistit. Je mozne, že to je od. zubů? Včera ještě měla vlasske ořechy a visnovy most(obojí poprvé). Může to být alergická reakce. Mám strach, že na pohotovosti ji zuby vyrvou i kdyby to od nich nebylo. Máte někdo podobnou zkušenost?
Díky.