Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mam skoro sedmimesicniho syna, plne kojeny do 5. mesicu. Na 5i mesicni kontrole se zjistilo ze za 14 dni pribral pouze 30 gramu. Jelikoz byly od zacatku problemy s kojenim, pribral max. 150 gramu za tyden, vetsinou kolem 120 gramu za tyden, tak jsem si rekla, ze se na to muzu vykaslat a zacala jsem davat prikrmy. Posledni dva dny je nas rezim nasledovny : kolem 6. a 9. hod. kojeni, v 11 obed 250 - 300 gramu masozeleniny. Ve 14. hod. kojeni, v 16. hodin presnidavka, v 18. hodin kojeni a po 19.30 kojeni, vetsinou si jen trosku cucne a odpadne a jedno kojo v noci, mezi 23 - 1 hod. Proste se silene rozezral
Zatim neni problem, nevadi mi to, prikrmy pridavam tak po mesici. Vubec nevim, jak mu mam casem nahradit to odpoledni kojeni. Predpokladam, ze mu strcim kousek rohliku, nebo nejakou krupku a budu doufat, ze mi to projde
Mate, nebo mela jste nektera neco podobneho, ze Vam najednou ditko otocilo a zacalo se takhle cpat ?
U nás to bylo to samé.Fakt jako bych psala o sobě, akorát máme holku.
Upravilo se to časem samo.V 8.měsících jsem přidala místo dopoledního kojení jogurt.
Potom přestala malá vyžadovat to kojení ve 14.hodin a chtěla rohlík se sýrem nebo Lučinou.
A místo kojení v 18.hod pak dostávala kaši.
Sama si k tomu došla, že jsem ji chtěla nakojit a ona nechtěla a dala si se mnou ten rohlík.
Mám sedmiměsíční dceru a krom výše uvedeného by mi neusnula, kdyby si nedala ještě večer kaši. A ne nějakou řídkou, ale pořádnou betonárku
Včera už bylo pozdě, když jsme přišli domů, tak jsem si říkala, že se pro jednou nic nestane, když kaši nedostane a ta řvala tak neurvale, že jsem ještě tu kaši stejně dělala ![]()
Syn byl taky žrout, ten i při příkrmech vyžadoval časté kojení. Max. po dvou hodinách a to i v noci, jinak řev. ![]()
Holky dekuju za uklidneni. Dneska odpo jedno kojeni vynechal a vecer ho bolelo brisko, takze hold pojedeme presne podle planu, jako do vcerejska. Asppn se jen tak neodstavi ![]()
Ahoj, já si taky lámu hlavu, že je otesan, mmch ten tvůj mi nepřijde
Přikrmujeme od 5 měsíců.
Teď režim (7 měsíců): 4:30 kojení, 7:30 kojení (ode dneška nahrazuji Sunarem), 10:00 přesnídávka (půlka jablka+půl banánu) 12:00 oběd 200g 15:00 kojení (nahrazujeme) 17:00 jogurt s piškotem nebo rohlík 19:30 kaše (jak psáno výše betonárka)
Už zhruba týden se mi sám odstavuje, prostě nechce, je to pod jeho úroveň. Upřímně řečeno jsem fakt šťastná, že to jde tak lehce, poslední dobou je kojení o ničem
Na každou baštu se těší, jakoby dva dni nejedl, mává ručičkama a funí
Poslední dva dni nechce tu večerní kaši, tak jsem zvědavá, možná posuneme nebo vynecháme ten jogurt
Ale to už přesahuje tuhle diskuzi …
Jo jinak i náš se po zavedení příkrmů „rozkojil“