Otevření obchodu Second Hand a EET
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, že se v takto malém městečku nemáš šanci se second handem uživit vůbec, bez ohledu na EET.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Děkuju. No chtěla jsem něco, co můžu dělat z domu a tohle mi přišlo celkem fajn, jen mám trochu strach, že když to všechno zařídím, tak aby mi tam vůbec někdo přišel… Stačilo by mi cca 5000 čistého k mateřské a byla bych spokojená. Nechci doma sedět se založenýma rukama ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@malinika Děkuju. No chtěla jsem něco, co můžu dělat z domu a tohle mi přišlo celkem fajn, jen mám trochu strach, že když to všechno zařídím, tak aby mi tam vůbec někdo přišel… Stačilo by mi cca 5000 čistého k mateřské a byla bych spokojená. Nechci doma sedět se založenýma rukama
Víš co, to je těžké. Ještě když je to k mateřské a nebudeš v tom obchodě stále k dispozici. To hodně lidí od nákupu odradí. Párkrát přijdou, trefí se do doby, kdy budeš mít nemocné dítě/budeš u doktora/budeš mu utírat zadek…a už se nevrátí. Přivýdělek v podobě obchodu je dost časově náročný.
S tím second handem - aby se to alespoň trochu vyplatilo, musela bys být ve svém. V okolí vidím, jak sekáče neustále vznikají a za pár měsíců zanikají, málokterý se udrží dlouhodobě. Řešením by možná mohlo být nemít jen oblečení, ale k tomu třeba i nějaké dárkové předměty, drogerii,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malinika Jsem ráda, že to můžu s někým probrat, děkuju. Byla bych ve svém a samozřejmě bych se snažila dodržovat otevírací dobu… Když by bylo dítko nemocné, tak by mohl zaskočit manžel mezi směnama, ale asi bych to zvládla sama, prostor mám hned vedle domu. Hádám, že nebudou lidi chodit každých pět minut:-) Myslela jsem, že bych se na něco zaměřila, třeba na jezdecké oblečení atd… Jen přemýšlím nahlas:-) Třeba vyloženě dětský obchůdek nechci… To by mě asi vážně moc nepřineslo… Oblečení mě baví a ráda bych tu takový obchůdek zavedla, pokud by jsme třeba plánovali druhé dítko, tak by se mi dlouhodobější přivýdělek hodil ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky si myslím, že bys měla problém i bez EET. Na druhou stranu těžko říct, pokud tam třeba nic podobného nemáte, tak by klientela byla. Koneckonců můžeš se poptat známých, v okolí, jestli by něco takového ocenili nebo to můžeš nabízet online. Ale skoro si myslím, že se ti to fakt nevyplatí a budeš s tím mít mnohem víc potíží (tím spíš když tu teď máme EET).
Můžeš zkusit něco onlinového, třeba ten samý second hand nebo třeba pokud bys vyráběla nějaké oblečení nebo cokoliv jiného. Mohla bys pro začátek ušetřit na prostorech, vyhnout se EET, dělat to z pohodlí domova a postupně se třeba nějak rozšiřovat kdyby to jelo.
Ale na rozjezd malé kamenné pobočky sis bohužel vybrala špatnou dobu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie S eshopem se EET taky nevyhne, pokud nezustane pouze u prevodu penez na ucet. Jakmile by u online shopu bylo zavedeno placeni kartou nebo na dobirku pres postu, nebo nejkou logistickou firmu, uz by to spadalo pod EET.
Obecne rozjet kamennou prodejnicku s jednim sortimentem na tak malem meste neni uplne bez rizik. Pokud ale nic jineho nenapada, rozhodne se pokusit minimalizovat naklady na rozjezd. Takze treba prodejnu u nekoho z rodiny v domecku, nebo tak. Na zacatek jen exponovane casy, at tam nesedis denne a lidi si nezvykaji. Nebo mit katalog zbozi na netu a mit jen vydejni hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MBrno myslím, že dobírka tam na to neplatí, ale možná se mýlím. Každopádně platba kartou se zvlášť v takových oblastech často nevyplatí už kvůli poplatkům, takže by to nebyla až taková hrůza tu možnost nemít. Přinejmenším na tom může vyzkoušet jak to pojede a pokud by měla dostatečně vysoký odběr, mohla by pak přistoupit i na rozšíření platebních možností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie manzel to zjistoval nedavno pro nejaky svuj obchod a prave na dobirku taky narazil, ze to musi byt.
Rozhodne zakladatelka, pokud do toho pujde, at zkusi zakladni moznosti plateb, ktere nepodlehaji EET. Az zjisti, ze to slape, at rozsiruje, na paniku je vzdycky casu dost
Hodne zdaru!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MBrno píše:
@Nimie manzel to zjistoval nedavno pro nejaky svuj obchod a prave na dobirku taky narazil, ze to musi byt.
Aha, tak díky za info ![]()
@MBrno píše:
Rozhodne zakladatelka, pokud do toho pujde, at zkusi zakladni moznosti plateb, ktere nepodlehaji EET. Az zjisti, ze to slape, at rozsiruje, na paniku je vzdycky casu dostHodne zdaru!
Souhlas! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, prosim vas, mam nieco take v plane na slovensku v jednom mestecku, len by som sa chcela zorientovat ako je to s nakupom second hand tovaru, vedeli by ste mi niekto poradit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bez šance
1800 obyvatel a secondhand naprosto bez šance, ne těžko říct, ale bez šance, bude to obrovský průser, máme zkušenost s městy mezi 5000-8000 obyvatel a i bez EET a bez zaměstnanců je to na té hraně o které mluvíte
momentálně každý týden jezdíme likvidovat cca 3 kamenné prodejny se secondhandem / zboží odvážíme v podstatě za odvoz, před půl rokem jsme ještě platili 5kč za kus, dnes už za odvoz
likvidace textilu se za posledních x mesíců dost podstatně změnila, firmy co recyklovaly a kam se dal vozit odpad mají obrovský přebytek, afrika už o to zboží nemá zájem, tedy to co dříve vykupovali za 1-4kč za kg a sami si to odvezli, tak dnes už platíme my včetně dopravy (je to přesně opačně), většina kamenných prodejen co likvidujeme jsou rádi, že jim to zboží vůbec někdo odveze
jinak na dobírku pokud přepravce platí na účet a ne hotově se EET nevztahuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se na základní ekonomické propočty musíte ptát na mama serveru, tak je téměř jisté, že na tom proděláte.
Nejprve si nastudujte jak funguje ekonomická rozvaha a co to je byznys plán. Pak se podívejte na daňě.
Pak si spočítejte, jestli se vám něco takového vyplatí.
EET v tomto případě vážně nehraje nejmenší roli. REspektive hraje jedině pokud jste měla plán dělat to na černo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
nejsem si jistá, jestli to má vůbec význam…
Ráda bych si založila obchůdek ve městečku, které má cca 1800 obyvatel. Obchod by byl na kraji města.
Měli by jste odvahu si ho založit, když tu máme EET?
Děkuji za zachovaní anonymu.