Otočná židle bez koleček

278
14.5.13 10:34

Otočná židle bez koleček

Ahoj holky!
Zařizovala jsem nový pokojíček a řeším židle :think:.
Znám svoje děti a vím, že otočné kolečkové židle u nás nemají šanci. Děti jsou ve věku 3 a 5let. Mají psací pult pod oknem, proto potřebují výškově nastavitelnou.
Nejradši bych vzala normální židli bez koleček, ale výškově nastavitelnou. Co jsem našla, byla to hrůza. Vyšly mi odkazy na nějaké seniorské židle nebo odkazy na nábytek do škol a tam je dizajn židlí takový „sterilní“, prostě jako ve škole. Pak nějaké laboratorní nebo doktorské, ale ty ceny byly šílené. Hledám už asi 3měsíce a nic jsem nenašla, fakt.To jako jsem takový „exot“?Neexistuje židle která necestuje a dá se výškově nastavit :zed:?
V kuchyni máme dvě Jitro, ale už bych další dvě nechtěla. Do kuchyně stačí, ale to přišupování ke stolu nic moc. Vím, že jsou ty hezké ergonomické dětské židle, ale za jednu nedám 4tisíce, potřebuji dvě.
Myslela jsem, že už bych třeba koupila nějakou z Ikey např. Jules a vyměnila kolečka za kluzáky, ale nevím jestli ten spodní kříž je univerzální a dají se na to koupit kluzáky nebo je to klasika ikea, že všechno příslušenství se dokupuje jenom zn.ikea. A ikea kluzáky zrovna k židli Jules nemá.
Holky prosím ak máte nějaké tipy, dejte do pléna. Jsem v koncích 8o 8o.
Díky, Barb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
14.5.13 11:30

Kolečka jsou/bývají šroubovací, asi bych se zeptala v Ikee, že potřebuješ vyřešit tenhle problém, třeba ti k tomu něco napíšou.
Koukala jsem, že jseš z Prahy. Kousek za Prahou - Škvorec je firma ALBA, vím, že všechny svoje židle jsou schopni upravit na verzi s kluzáky, vyšší píst, jinou područku apod. Ceny nejsou drahé, ale nevím, zda levnější než Ikea, to by záleželo na výběru, kvalita asi spíš horší než Ikea, i když tu jsem nezkoušela. Jen netuším, zda je prodají i maloobchodně. Zkus se s nimi dohodnout, kdyby se to nepovedlo, tak mi napiš SZ, asi bych to uměla vyřešit ;)
Osobně bych tedy koupila židli polstrovanou, Jules musí hodně klouzat a ve spojitosti s točením to nemusí být vhodné, ale to je jen můj dojem ;)

Jakou máš vůbec cenovou představu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
14.5.13 11:58

Ahojky,
díky za odpověď. Určitě se kouknu blíž na tu firmu, díky za tip i za nabídku pomoci. Cenový strop nemám, ale spíš hledám kvalitu za rozumnou cenu.
A jak říkáš, polstrování by bylo taky důležité. To srovnání s Ikeou jsem dala už jenom jako nejposlednější záložní verzi, protože nevyhovují kolečka a že je dřevěná a zadky holkám budou podkluzovat. Takže tam bych musela ušít sedák na míru a židli zbavit záruky hned, protože kolečka nechci a zásahem do konstrukce záruka končí.
Písnu, určitě, kouknu na f. ALBA.

Díky ještě jednou, B. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3148
14.5.13 12:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
14.5.13 12:31

Koukala jsem na nabídku ALBA, a pak zadala název židle z katalogu do googlu a vyhodilo mi spoustu odkazů na maloobchodní prodejce i eshopy, nejlépe asi vychází obchod kancelarskezidle.com, jak psala Soanpe. Ta židle Matizek Pink vypadá dobře :palec:.
Budu ještě hledat :mrgreen:, díky za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.6.13 19:53
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.6.13 19:55

Nebo v použitých kadeřnické křeslo