Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Včera navečer jsem byla na zahradě se synem (4 roky je autista a má mentální retardací)
A hrál si. Povídám si s mamkou a slyším pláč..Syn se držel za nohu. Vzhledem k tomu že už letos byl pobodaný vosou i včelou, jsem automaticky předpokládala že ho zase něco bodlo nebo kouslo.Na noze ani ranka.Tak seděl u mě a už byl klidu.Doma pak zjistím že mu nožka začíná otékat a začíná rudnout.
Do rána noha víc oteklá a rudá..Tak na pohotovost.Sice nohu z rentgenovali ale nezdála se jim barva. Modřina kór druhý den jde do modra ale on to měl červený a ta červeň se rozšiřuje s otokem.Na rentgenu dobrý, ani lékař neviděl stopu po bodnutí a protože je syn nemluvící a nechápe..A navíc má nízký práh bolesti, tak vůbec neví zda je to výron, infekce..Nohu zavázal a mám to sledovat.Ja na výrony od mala trpím a nikdy jsem nohu neměla rudou. Může hmyz nezanechat ani stopu po kousnutí/štípnutí?
A co alergie na nějakou kytku? Jinak já nevím, jestli nutně musí být vidět vpich třeba od vosy. Jednou mě do kotníku bodla a otok jsem měla krásnej, a strašně to svědilo.
@Žena Vlk já vůbec nevím… ![]()
Jinak letos už ho bodla i vosa a včela abez reakce..A vpich byl vidět.
@Malike Já také nejsem alergická, ale na tom kotníku se mi otok udělal, asi, jak to bylo na té kosti. Tak ještě třeba nějaká ta kytka? Tak hlavně, že to viděli lékaři. Půjdete na kontrolu?
@Žena Vlk ten lékař řekl že mám kontrolovat zda se nebude šířit to zarudnutí a otok. a nebo nenaskočí teplota. Kdyby ano máme se vrátit. Jsem z toho jelen..Jestli má výron nebo alergii..Vůbec nevim ![]()
A nezkoušela jste dát nějaký lék na alergii, třeba Fenistil kapky nebo Aerius? Kdyby to bylo píchnutí či jiná alergie, tak by to po něm splasklo…
Já bych řekla, že to bude nějaké stipnuti… Před pár dny mě stipla vosa do ruky a vpich jsem neviděla. Namazala bych mu to Fenistilem a kontrolovala bych, jak to reaguje.
@Malike Moji mati stipla jakasy pidi muska do malicku a mela ruku nateklou až k lokti.
No..To mě nenapadlo.Sice nemám fenistil kapky ale antihistaminika ano..Dám mu teď večer a uvidíme ráno..Díky moc. ![]()
Dobry den chtela jsem se zeptat kamaradka slepla nohou na nejaky rudy chlupaty trn nateka ji cela noha maze si ti fenistilem dava si obklady a nic ma tu rudy a rudejsi nevineeco to muze byt co by mela delat? dekuji ![]()
Zajímavé, že píšeš vosa a včela. Naši malou (2,5 roku) v jednom týdnu píchla včela i vosa do ruky. A teď po týdnu ji otéká chodidlo na levé nožce. Podobně, jak píšeš tvrdý otok, rozšiřující se rudnutí, hřeje, bolí ji chodit. Po dalším bodnutí žádné známky. Zítra se zeptáme doktorky, tak zkusím sem napsat, pokud se něco dovíme. ![]()
@Bad motherfather píše: Více
Reaguješ na příspěvek neaktivní uživatelky.