Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuju poradit, naše štěně dnes přineslo(dobrovolně!) ze zahrady velký kus salámu nakrájeného na kolečka. Od nás urcite nebyl, na zahradu se dá cokoliv hodit přes plot z ulice. Divný mi připadá, že ačkoliv je normálně ultramlsná a kor na maso, tak ho sama od sebe přinesla, odevzdala a dál se tomu nevěnovala. Navíc kdyby jí chtel někdo udělat radost, tak by ji asi neházel jen tak přes plot cca 30-40 deka salámu. Příznaky otravy nemá, ale nevím jestli se to nemůže projevit pozdeji nebo jestli se dotyčný nevrátí s další návnadou. Navíc u nás ve čtvrti se to děje docela často(2-3 x do roka to slyším, že někdo tráví pejsky).
Nevíte někdo jestli se mám jeste bát nebo nenapadá vás nějaké vysvětlení? Trochu mě to znervoznilo. ![]()
Co ho dát někam na rozbor?
Taky mi nepříjde normální, že by pes jen tak odevzdal salám
Na druhou stranu, tahle svinstva vetsinou pusobi dost rychle, pokud by byl otraveny, nejspis uz by se to nejak projevilo (neni to samozrejme jistota, ale pravdepodobne to bud nesezral, nebo to je,,jen" prilepseni od nejakych decek). Nicmene pokud se to u vas deje, tak asi radsi nenechavat psa bez dozoru na zahrade… drzim palce, at je v pohode!
To jsem si taky říkala, ale ted jsem někde četla že jed na krysy se hned neprojeví, ale až za několik dní a už bývá pozdě…jako minimálně to olízlq když to nesla v tlamě… A jako prilepsení mi to prijde divné, okolo nás mají sousedi taky psi, tak proč by to házeli jednomu, kterej tam třeba v danou chvíli ani nepobíhal…
@lear není, čuchala jsem k němu dukladně a jsem těhotná, takže kdyby něco, cítila bych to:D voní normálně jako salám, ještě na něm bylo nalepených par zrnicek ryze…což je jeste divnejsi
@Mumugirl píše:
@lear není, čuchala jsem k němu dukladně a jsem těhotná, takže kdyby něco, cítila bych to:D voní normálně jako salám, ještě na něm bylo nalepených par zrnicek ryze…což je jeste divnejsi
a co když to není rýže?
![]()
@Yasminn to me taky napadlo, ale tezko rict… Pejsek zatím Ok, tak snad to tak zustane
@Mumugirl píše:
@Yasminn to me taky napadlo, ale tezko rict… Pejsek zatím Ok, tak snad to tak zustane
snad bude hafík v pořádku. Lidi jsou fakt sv. ině
![]()
Jak bych postupovala u svého psa já na tvém místě? Vyvolala bych zvracení peroxidem, narvala následně živočišné uhlí a valila i se salámem na veterinu. I kdyby to nakonec nic nebylo, pes to zvládne a já si nebudu nic vyčítat.
Edit.: Doplnění - mám ve svém okolí 2 případy otravy pejsků. První byl K. O. za 4 hodiny a druhý až za týden. Jsou různé jedy a člověk to nepozná.
@Yasminn píše:
snad bude hafík v pořádku. Lidi jsou fakt sv. ině![]()
Zrovna včera mne napadlo..
Vracím se z obchodu a na chodníku celý kus špekáčku..,samozřejmě mohlo to být nechtěně upuštěně nebo také záměr
s neblahou věcí pro zvíře. Beru kus papíru, beru buřta do rukou a šup do koše.. ![]()
@Kadlecovka píše:
Holky, které pamlsky kupujete pro psíka? snažím se ho krmit zdravě, ale občas bych mu chtěla dopřát pořádnou dobrotu.
Masicka od Akinu nebo proste susena masa. Obcas si je susim doma v susicce potravin.
Jinak nasemu desetimesnakovi chutnaji pamlsky od Huhubamboo, prodavaji v PetCentrech a většinou mají druhy zdarma nebo dva plus jeden apod..
a za dobre peníze celkem slusna kvalita jsou psi věci z DM drogerky. my barfujem a kupuju tam ty jejich zeleninove konzervy plus mají za slusne prachy lososovy olej a vitaminy a minerály…