Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem.
Chtěla bych od vás prosím poradit antiparazitní obojek pro psy, aby nebyl jedovatý pro kočky. na internetu než bych něco takového našla, tak strávím celý den a ani to není jisté. Používali jsme Scalibor na psa a ten je teda super, ale letos nám přibyly i kočičky a ten je pro ně prý jedovatý. Tak jestli máte někdo zkušenosti a poradíte, budu moc ráda
Děkuji
Taky sem řešila. Nakonec dostal pes pipetu. Kočka obojek. - bio band ![]()
Z vlastní zkušenosti doporučuji Foresto, výborný účinek, určen i pro kočky: http://www.foresto-obojek.cz/
Tak tuhle firmu beaphar mám vyzkoušenou a to nám nefunguje. A právě chci obojek, abych nemusela furt kapak x pipet za sezonu. Musí přece něco existovat.Jako naše kočky a pes se spolu nijak nemazlí. jen se očuchají občas, ale určitě to není bezpečné když si pak lehnou na stejné místo…ten prášek z obojku je všude…
@Gab-iii
a i k tomu doporučuji ten Foresto - vůbec není cítit a nefunguje na principu uvolňujícího se pudru - není z něj ten smradlavý prášek…
O forestu vím. Doufala jsem, že někdo bude vědět o něčem, co nestojí 700,–
Ale asi mi nic jiného nezbyde
My máme pro psa Kiltix a pro kočku Boflo.
Teď jsem četla příbalový leták k tomu Kiltixu a je psáno, že je pro psy, ale o kočkách a jedovatostí žádná zmínka není. Holky (pes a kočka) jsou spolu také v kontaktu, tak doufám, že jí nic nebude.
@Gab-iii taky mame na psovi a kočkách foresto, je super. funguje, narozdil od pipet, frontlinu apod. sehnala jsem pod 500,– jukni na pytelgranuli.cz
@Gab-iii my máme taky Kiltix pro psy a pro kočky spot-on a dobrý
Právě jsem taky loni hledala, který koupit. Kočka spí se psama v pelechu a nic jí není a navíc je fakt dobrý proti blechám i klíšťatům. Škoda, že něco tak dobrého nedělají pro kočky, protože venkovní kočka i přes spot-on je plná klíšťat ![]()
@peta81 To je ten pro malý psy do 8 kg, ale píšou 38 m a to by jí bylo úplně akorát a to má tak 18 kg.tak nevím, jestli to risknout.
@sarink Když já jsem snad zkoušela kdysi všechny obojky a fakt jedinej scalibor fungoval skvěle. Tak asi budu muset zainvestovat do foresta
@Gab-iii píše:
Ahoj všem.
Chtěla bych od vás prosím poradit antiparazitní obojek pro psy, aby nebyl jedovatý pro kočky. na internetu než bych něco takového našla, tak strávím celý den a ani to není jisté. Používali jsme Scalibor na psa a ten je teda super, ale letos nám přibyly i kočičky a ten je pro ně prý jedovatý. Tak jestli máte někdo zkušenosti a poradíte, budu moc rádaDěkuji
Používám konkrétně tenhle Beaphar a pozor, musí to být krabička přesně s tímhle pejskem a obojek je bílý. (Jde o tu účinnou látku, která je stejná i v obojkách pro kočičky a navíc funguje). Vyzkoušela jsem různé obojky, téhle i jiné značky a vždycky to bylo akorát k ničemu. Kupuji ten největší a rozdělím pro tři kočičky, takže cenově to vyjde dobře - máme toho taky plný dvůr. Obvykle drží skoro celou sezonu, málokdy je potřeba vyměnit - někdy ke konci a nebo když ho ztratí. Pozor na upevnění, kdyby se tím zachytila, aby se to dalo její silou přetrhnout.
Má to účinnou látku Stirofosum 3,562g/obojek, nebo se to někdy nazývá tetrachlorvinphos. Krabička je stejná a na tomhle odkazu je ta původní látka která nám funguje výtečně. Možná někde seženete levněji, já vloni kupovala asi za 120 Kč a bylo zaslání nad 500 Kč zdarma.
Odkaz mi sem nejde přidat, dávám název, projeď net.
Je to černobílý velký pes s vyplazeným jazykem
na krabičce.
Beaphar Obojek pro psy SOS Flea a Tick 70cm - beaphar-obojek-pro-psy-sos-flea-a-tick-70cm
@Proto02 Moc děkuji, ale tenhle SOS jsme taky měli a nám teda zas vůbec nepomáhal. Ale vážně moc dík
Já měla loni na štěně tenhle obojek a je i pro kočky. Klíště ani blechy neměl.
http://www.zbozi.cz/…-kocky-34cm/