Otužujete vaše děti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
218
10.1.16 22:20

Otužujete vaše děti?

Ahoj, chci se zeptat, jestli jste začaly u dětí s otužováním a vidíte výsledky? Méně nemocné atd.? Já jsem vyrůstala při ideální pokojové teplotě (20-21 stupňů, čerstvý vzduch, hodně větrání) a stejně mi vždycky byla zima. Nikdy jsem si na to nezvykla, pro mě je to prostě moc málo (ideál mám 24 :mrgreen: ). Nemocná jsem stejně byla dost. Takže máte někdo srovnání se stavem před a po? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
10.1.16 22:25

My rádi chladno. Syn není vůbec nemocný. My dospělí taky ne. Ted jsme u mamky, tady je jak na Sahaře, umírám tu. U nás na návštěvě všichni mrznou a my v triku s krátkým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
10.1.16 22:27

No jo, ale co je to otužování. Kde je rozdíl mezi prochladnutím,…? My třeba se staršíma chodily i do sauny v rámci plavání a vždycky se jim pak spustila rýma. Máme doma kolem 20°C i méně, děti chodí v triku a teplákách (žádný mikiny, svetry), venku mají většinou o vrstvu méně, jak vrstevníci. Ale nemocné jsou, jak ostatní děti. A to ještě nejsou ve školce, tak uvidíme, co bude potom.
Jinak já měla v dětském pokoji v zimě okolo 19°C (rohová místnost, nedala se lépe vytopit) a jako děcko jsem byla fakt zdravá. Za to teď se mi to sype :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.1.16 22:39

Ano, otužujeme. Máme doma studený odchov. Malému to vyloženě svědčí. Je nemocný minimálně.

Já dávám rybí tuk. U nás je potřeba na mozek. Ale někde jsem četla, že ovlivňuje i imunitu. Každopádně když už dovleče rýmu nebo kašel a roznese ji po příbuzenstvu, tak je první, kdo se z toho brzo vylíže.

Poslední nachlazení s kašlem trvalo půl dne. Nekecám. Ráno chrchlal. Pak šel spát po obědě do hodně studené místnosti a když vstal, tak už nezakašlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.1.16 22:45

Já nějak účelně neotužuju. Doma máme kolem 20 stupňů, topíme dřevem, takže teplota je kolísavá. Spíš se na synovi projevuje, když je třeba na víkend u babičky, která je v by tě, má tam vedro a obléká ho ještě víc, než já u nás doma. Nemoci jsme u něj zatím žádný velký neřešili. Skočí na něj rýma, má ji dva dny a hodí ji na mně :roll: Občas mu vyletí teplota, ale nakonec z toho nic není.

• Citovat
  • Upravit
3423
10.1.16 22:57

My máme přes studené měsíce teplotu přes den 22,5°, na noc topení úplně vypínáme, ráno je něco přes 20°. Takhle jsem si zvykla. Ráno nosíme s dcerou mikinu. V ložnici večer hodně větrám a nechávám mikroventilaci, jinak by tu byla už hodně kosa. V koupelnách necháváme topení na plno, to je bájo po sprše.
Jinak loni jsme dceru brali párkrát do sauny k rodičům, letos také zatím 1× týdně. Uvažujeme, že si domů pořídíme infra saunu.
Dcera má skvělou imunitu, rozhodně lepší než já, ale imunita bohužel zdaleka není jen o otužování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.1.16 23:01

Vyloženě neotužuju..ale podle většiny lidí málo oblíkám v zimě..čepici mají až když je pod 8st, ročák když je pod 10st, plus mínus, rukavice měli poprvý teď jak byl sníh, jak je nad nulou, tak nedávám..punčochy pod tepláky když mrzne..a jinak jednu mikinu a zimní bundu. ale doma topíme hodně..já jsme spokojená i dkyž je 30st v létě..doma topíme tak na 24-25 odhadem..když jsme byla malá, máma šetřila, takže se netopilo vůbec(panelák teda).
kluci jsou nemocní tak nějak normálně, antibiotika měli všichni tři jednou, jako kojenci, dva větší na zánět průdušek, nejmenší na zánět ledvin v novorzeneckým věku…plus nejstarší ve 3,5 letech na angínu jednou. sem tam rýma a kašel, občas teplota, ale krátkodobá..myslím že mají imunitu dobrou, protože mi přijde, že u nich všechny nemoci probíhají hodně rychle, dobře se s nima perou. třeba u 6. nemoci dva starší teploty jen dva až dva a půl dne, a jen kolem 38, novošovi se zánětem ledvin klesly teploty 6h po první dávce atb, a za necelý 3 dny jsme byli v domácím léčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.1.16 01:54

Jsem velky priznivec a propagator otuzovani. A za ty desitky let si dovolim tvrdit, ze otuzovani ma opravdu smysl. Ja sama jsem nebyla nemocna, ani nepamatuju, syna nezkoli ani kdyz okolo vsichni kychaji, kaslaji a smrkaji, to sama nepochopim, ze fakt nechytne ani rymu. Naposledy byl nemocny tak pred 8 lety. Dcera je nemocna prvne ted ve 3 letech. Muz se neotuzuje, doma chodi obleceny, porad je mu zima a taky ho furt boli v krku, ryma atd… Takze za me nejlepsi a overena prevence je otuzovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
11.1.16 02:21

Ahoj jestli muzu jen dotaz co se bere jako „nemoc“,to ze ma dite kaslik a rymu vubec neberu ze jako marodi, to je az kdyz jsou az teploty a dite bere leky.Moje osobni zkusenost s jednim ditetem je chodit ven ven ven at prsi nebo ne, od kocarku.par znam co smrdi doma v horku a deti opravdu porad marodi..a u me jako dospele zkusenost takova, ze kdyz jsem chodila do prace a nebyl cas na nic porad marod,nachcipana.ale na materske jsem sportovala, beh v zime v lete a nebylo mi nic. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.1.16 06:28

Podle me zit pri 21°C neni otuzovani. nemocnost je podle me spise z infekce v kolektivu, na to otuzeni pomuze jen malo. Otuzeni bych spis videla jako stav mysli a aklimatizaci - ze ten otuzeny citi i v zime pohodu.

Moc neotuzuji. Spis se nevyhybam otuzujicim situacim (vylety v neidealnim pocasi)ú, nez bych bvyvijela nejakou ochlazovaci aktivitu.
21°C pres den mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.1.16 06:30

Jinak teda oblekam podle vseho moc. Delala jsem to vzdy. Deti byly nektere roky hodne nemocne, letos skoro nejsou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
11.1.16 06:38

Neotužujeme, doma máme cca 21 - 22°C. Podle mě když na tebe někdo prskne, tak prostě onemocníš nebo ne podle kondice tvýho organismu, nevěřím na zázraky z otužování. Chlap se sprchuje denně ledovou vodou, když něco přinesou děti ze školky, chytnem to buď oba nebo nikdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
11.1.16 09:02

My máme doma cca 18st. Když to klesne na 17 st, tak většinou přitopíme, ale jak to vyběhne nad 20st. už mi je vedro. Léto pro mě bylo utrpění. Děti marodí běžně. Nevidím nijak zvláštní efekt našeho chladného odchovu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí