Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla bych se zeptat jestli má někdo krbovou vložku s výměníkem a jestli někdo topí briketami. Je jich spousta a nevím jaká značka briket je dobrá.
My jsme byli vždycky nejvíc spokojení s briketami Agrop, jenže pozastavili jejich maloprodej a valí to všechno za hranice nebo do jiných firem
Takže je musíme brát přes zprostředkovatele (firma si koupí kamion briket a pak je rozprodává - samozřejmě za vyšší cenu).
A mohu se zeptat kolik se tak protopí briket za rok? Máme zateplený patrový rodiný dům. Od září se bude muset topit, jelikož se nám narodí mimčo. Tak na nějaké šolíchání to nebude.
My tím vytápíme dva byty - přízemí u rodičů a v poschodí u nás. Odhadem to byly čtyři palety (na jedné paletě je myslím 416 briket). Záleží na tom, jak jsou ty brikety kvalitní, některé prostě pláchnou a můžete přikládat pořád. A taky, jak tuhá je zima. Ještě je teda potřeba mít nějaké dřevo na roztápění. Ale celkově jsme se vešli asi do 23 tisíc (brikety + dřevo). Jo a topili jsme myslím od září do května, dům je starší a v přízemí je pořád chladno.
Dřevo na roztápění bude, ale jinak chceme topit briketami jelikož dřevo není ještě pořádně vyschlé. A druhů briket je právě dosti, že člověk neví do kterých investovat a který jsou k ničemu.
No podle mě k ničemu jsou takové ty malé kostky - houby to hřeje a abyste stála pořád u krbu a přihazovala další ![]()
Dívala jsem se na stránky Agrop a budeme muset spíše hledat podobné brikety jiné značky. Škoda že maloobchod je pozastaven.
@dajdy píše:
A mohu se zeptat kolik se tak protopí briket za rok? Máme zateplený patrový rodiný dům. Od září se bude muset topit, jelikož se nám narodí mimčo. Tak na nějaké šolíchání to nebude.
kupuju velmi dobře slisované z měkkého dřeva za 2800kč tunu, baleno v 10kg igelitech.
dům dvě patra, vytápíme tím asi 80m2 a za rok protopíme asi 4800Kč.
Značka je fakt šumák, najdi sinějakého výrobce v okolí, hlavně se nesmí briket rozpadat.
Kdysi jsem měl nějaké z ukrajiny, za 2000kč tuna, v pytli 1,5 *1,5m a to bylo na prd, rozpadaly se a blbě se to nosilo domů.
Ta cena je lákavá. Pár firem v okolí tu je. No jedině vyzkoušet od každého.
No vem trochu na zkoušku, ulož je na vlhčí místo na měsíc a ty co se rozpadnou jako poslední budou nejlepší:-)