Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravim, jak je to s overovanim udaju uvedenych v prihlasce do materske skoly? Reditelka MS nebo jeji zrizovatel obvolava zamestnavatele, zda tam skutecne pracuji a detskeho lekare, zda skutecne prihlasku orazitkoval? Rada bych vedela, zda to je jen formalita nebo zda ma nekdo takovou pracovni povinnost.
Nevím, jak zaměstnavatele a Dr., ale u nás se určitě ověřuje trvalé bydliště. To je totiž v našem případě to nejdůležitější pro přijetí. Dalším kriteriem je věk. Zaměstnavatele rodičů a dr. tu nikdo neřeší. (dr. by asi řešili, až kdyby nastal nějaký zdravotní problém.)
U nas chteli videt rl, moji obcanku a karticku pojistovny ditete, dr dala potvrzeni s razitkem, takze to se overovat nemusi a manzelova prace je napsana jen nazev firmy, nic vic a stacilo to..
U nás se ověřují údaje podle RD, a to hlavně rč / datum narození, zaměstnavateli nikdo nevolá, ten přeci není pro přijetí dítěte důležitý. A pediatru kvůli razítku zavolat může, ale tak pokud je na přihlášce razítko, tak přece není zfalšovaný
. Ale už jsem někde četla, že ředitelka volala pediatře a natvrdo se zeptala, jak to má dítě s očkováním. V přihlášce bylo uvedeno individuální očkování. Co na to dr řekla jsem se už nedozvěděla.
@aannetta no.. a není na té přihlášce jakási právnická klauzulka o pravdivosti údajů? Falšování razítka od doktora a jeho podpisu by mohl být i trestný čin.. Bacha na to. Podle mně je ta přihláška oficiální úřední papír.
Copak, jsi neočkující? ![]()
@Brontik myslím, že letos i Dr řešit sakra budou.. 2 miliony pokutu platit žádná MŠ nechce.
Co se týče lékaře, tak to nevím. Ale u nás musí být razítko a podpis lékaře, tak to nevím, jak chceš obejít. Ale zaměstnavatele by obvolávat neměli, mamka pracuje v MŠ a zrovna jsem to řešila, protože budu pomáhat manželovi s prací, ale oficiálně zaměstnaná nebudu, jsem na RD s mladší a říkala, že nemají právo zjišťovat pravdivost o zaměstnání, že je to zásah do soukromí ![]()
@LadyTommy v naší přihlášce byl údaj o zaměstnavateli dokonce dobrovolný ![]()
@LadyTommy píše:
Co se týče lékaře, tak to nevím. Ale u nás musí být razítko a podpis lékaře, tak to nevím, jak chceš obejít.
Tak, ne že by šlo razítko lékaře udělat tak jednoduše, že přijdeš do výrobny a necháš si ho vyrobit, ale zas na druhou stranu nic extra složitého to taky nebude… běžně se setkáš v lékárně s padělanými recepty a k těm musíš získat ještě ty tiskopisy. Každopádně jak píše @lekarnicka28 to může být trestný čin.
@lekarnicka28 píše:Copak, jsi neočkující?
Spíše nepracující ![]()
Zakladatelko na prihlasce je dole jiste „potvrzuji, ze uvedené údaje jsou spravne“…napis pravdu, pak at si volají třeba na lampárnu.
Musim vas vsechny uklidnit, u nas je vse v poradku, jak zamestnavatel (pracuji), tak pediatr (ockuji dle oficialniho ockovaciho kalendare). Ptala jsem. jen a pouze ze zajimavosti.
Když jsem loni vyplňovala přihlášku, tak mě zarazilo, že tam byl jak zaměstnavatel matky i otce, tak chtěli vypsat i celou adresu, telefonní kontakt do zaměstnání pro ověření informací a pracovní dobu ![]()
Nikdo ale nevolal, tak nevím, jestli si to ověřují ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.