Ovesná kaše ke snídani

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Dayus
8.3.23 20:06

Ovesna kaše ke snídani

Ahoj holky, malá 9 měsicu. Na snídani obměňujeme bílý jogurt s ovocem a pečivo s avokadem, pomazánky. Chtěla bych změnu a to ve formě nějaké kaše s ovocem. Jen nevím jestli mužů dát domácí třeba ovesné vločky uvarene+ovoce. Nebo jsou zdravější ty kupované kaše? (Po přečtení složení, to vitaminama jenom srší) tak právě zvažují. A taky jak často dáváte prckum pečivo třeba chleba? Myslíte že je moc když má za týden 3×-4× chleba? Děkuji za odpovědi ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2327
8.3.23 20:22

Tak vzhledem k tomu, že ty kupované kaše jsou plné cukru, tak bych rozhodně dělala domácí s čerstvým ovocem. Kupovala bych ty drobnější malé vločky, aby to malá lépe strávila. To pečivo je myslím v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
8.3.23 20:37

Kupované kaše jsou jen sušená rýže, případně nějaké uměle přidané příchutě, takže to fakt není potřeba jíst. Klidně dělej normální kaše, i z pohanky, polenty, jahel..případně to projedeš tyčovým mixerem, když se ti nebude zdát konzistence. Teď na konci zimy tedy asi ani ovoce nebude úplně top, ale na jaře se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
8.3.23 20:52

Domácí kaše jsou lepší, můžeš udělat víceméně jakoukoliv. Pečivo sem v tomhle věku dávala už prakticky denně. Ne ze by mi to teda snědli v nějakém velkém množství, třeba chleba na kostičky s něčím mi plivali :D ale třeba půlku rohlíku ožižlávat sem dávala, většinou okusovali rohlík a já jim k tomu pašovala do pusy třeba presnidavku nebo jogurt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
8.3.23 21:45

Dávám oboje. Domácí dělám krupicovou, ovesnou, rýžovou. Kupuji jahlovou, pohankovou, špaldovou a čirokovou od nominy. Je to mnohem rychlejší, by mě mohlo trefit po ránu vařit jáhly :lol:. U první jsem používala i ty vyloženě kojenecké, číst umím, složení jsem si ohlídala. Instantní kaše jsou prý lépe stravitelné díky tomu procesu výroby.

• Citovat
  • Upravit
362
9.3.23 17:05

Ahoj, nechci vypadat jako úplný neschopňo, ale já jsem tyto kaše nikdy nedělala, můžete mi prosím říci postup? Chtěla bych prckovi dávat později k snídani. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
9.3.23 17:20
@Kolicek95 píše:
Dávám oboje. Domácí dělám krupicovou, ovesnou, rýžovou. Kupuji jahlovou, pohankovou, špaldovou a čirokovou od nominy. Je to mnohem rychlejší, by mě mohlo trefit po ránu vařit jáhly :lol:. U první jsem používala i ty vyloženě kojenecké, číst umím, složení jsem si ohlídala. Instantní kaše jsou prý lépe stravitelné díky tomu procesu výroby.

Nominal kaše jsou fajn :palec:.

• Citovat
  • Upravit
22830
13.3.23 09:48

@Dayus U nás byly jedině na snídani kaše a mladší dcera je snídá ještě dnes. Kupuji jemně namleté vločky, to je uvařené hned, přidáš ovoce, nebo co chceš, spoustu receptů najdeš ve skupince Vaříme pro kojence a batolata , mrkni se.
Nebo jsou super kaše od Nominy, jsou raz dva a více druhů. zase přidáš jen ovoce, nebo necháš jen tak.. a já vždycky přidám trošku másla, do každé kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí