Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam to taky tak. Takova jako nafoukla tlakova bolest, neprijemne pri posazeni nebo naopak pri vstavani.
Souviset to může, nekterá žena podle takových příznaků ovulaci pozná. Jinak zkus přidat i fotku ovulačního testu, často si žena myslí, že je pozitivní i když není. Aby byl ovu test pozitivní, tak musí být testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní, od pozitivního testu nastává ovulace do 24-48 hodin.
Pokud je to opravdu silná bolest a necítite se dobře - není to normální, i když vám spoustu lidí bude tvrdit, že je (včetně doktorů). Není! Příčiny můžou být opravdu různé. U mě to byla hormonální nerovnováha. Zaměřila jsem se tedy na zdravější životní styl, odstranila z domácnosti toxické čističe a kosmetiku a podpořila jsem to i nějakými doplňky, ty sem brala od Veniry přímo na hormonální rovnováhu, teď už od té samé značky beru jen Maca na tento problém. ![]()
Také jsem měla silné příznaky pms a ovulace, ale všichnii mi tvrdili, že je to normální (včetně doktorů), ale NENÍ. Pak jsem se více zaměřila na své hormony a ukázalo se, že mám dominanci estrogenu, takže jsem začla brát doplňky na hormonální rovnováhu, lopuchový čaj, začala víc cvičit a omezila jsem cukr - ten (ať to chcem slyšet nebo ne) je příčinou u spoustu nemocíc ![]()
Zdravím, měla bych dotaz ohledně ovulace.
Menstruaci mám nepravidelnou a nikdy jsem si nedělala ovulační testy a nějak si to nehlídala.
Ale už se mi to párkrát stalo takže si myslím že to souvisí s ovulaci.
Mám dost silné bolesti v pravém podbřišku (slepák nemám), je pro mě bolestivé si i sednout. Jinak nemam ani teploty.
Dneska jsem si poprvé dělala ovulační test a vyšel pozitivní.
Je normální mít takové bolesti při ovulaci?
Bolest mám cca 3 dny ale dnes nejsilnější