Ovulace během užívání hormonální antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
20.9.23 20:00

Ovulace během užívání HA

Ahoj,
mohla bych se zeptat? Beru antikoncepci konkrétně Artizia. Bylo mi řečeno, že Ha zastaví ovulaci. Ale já mám na ovulačním testu, už 3 dny dvě čárky, které sílí. :think:
Pro jistotu jsem si dělala těhotenský, ale tam nic není.
Moc děkuji za odpovědi :srdce:

Jinak o miminko se s partnerem chceme snažit. Ale až od nového roku. Chápete,,Nový rok = nový život “ 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
20.9.23 20:54

Přečti si prosím leták na ovulačních testech. Když bereš HA tak ovulace skutečně neprobíhá. Ovulační testy jsou pozitivní pouze v případě, že čárka je stejně silná jako ta kontrolní, jinak jsou negativní. Já brala HA 15 let a za tu dobu jsem nebyla těhotná ani jednou, ale užívala jsem ji řádně a dle letáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9680
20.9.23 21:02

Při braní kombinované HA by ovulace proběhnout neměla. Ale pokud třeba vynecháš pilulku, máš průjem, bereš některé léky… tak hladina hormonů může klesnout a k ovulaci dojde. Na druhou stranu, ovulační test může být i falešně pozitivní.
A pokud se chcete po novém roce začít snažit, tak bych HA vysadila a nechala nastartovat přirozený cyklus a chránila se jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
21.9.23 06:53
@Janniska píše:
Ahoj,
mohla bych se zeptat? Beru antikoncepci konkrétně Artizia. Bylo mi řečeno, že Ha zastaví ovulaci. Ale já mám na ovulačním testu, už 3 dny dvě čárky, které sílí. :think:
Pro jistotu jsem si dělala těhotenský, ale tam nic není.
Moc děkuji za odpovědi :srdce:Jinak o miminko se s partnerem chceme snažit. Ale až od nového roku. Chápete,,Nový rok = nový život “ 😂

Jak je zde již psávo, při HA nedochází k ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí