Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
mohla bych se zeptat? Beru antikoncepci konkrétně Artizia. Bylo mi řečeno, že Ha zastaví ovulaci. Ale já mám na ovulačním testu, už 3 dny dvě čárky, které sílí. ![]()
Pro jistotu jsem si dělala těhotenský, ale tam nic není.
Moc děkuji za odpovědi ![]()
Jinak o miminko se s partnerem chceme snažit. Ale až od nového roku. Chápete,,Nový rok = nový život “ 😂
Přečti si prosím leták na ovulačních testech. Když bereš HA tak ovulace skutečně neprobíhá. Ovulační testy jsou pozitivní pouze v případě, že čárka je stejně silná jako ta kontrolní, jinak jsou negativní. Já brala HA 15 let a za tu dobu jsem nebyla těhotná ani jednou, ale užívala jsem ji řádně a dle letáku…
Při braní kombinované HA by ovulace proběhnout neměla. Ale pokud třeba vynecháš pilulku, máš průjem, bereš některé léky… tak hladina hormonů může klesnout a k ovulaci dojde. Na druhou stranu, ovulační test může být i falešně pozitivní.
A pokud se chcete po novém roce začít snažit, tak bych HA vysadila a nechala nastartovat přirozený cyklus a chránila se jinak.
@Janniska píše:
Ahoj,
mohla bych se zeptat? Beru antikoncepci konkrétně Artizia. Bylo mi řečeno, že Ha zastaví ovulaci. Ale já mám na ovulačním testu, už 3 dny dvě čárky, které sílí.
Pro jistotu jsem si dělala těhotenský, ale tam nic není.
Moc děkuji za odpovědiJinak o miminko se s partnerem chceme snažit. Ale až od nového roku. Chápete,,Nový rok = nový život “ 😂
Jak je zde již psávo, při HA nedochází k ovulaci.