Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Popisujete úplně ukázkové příznaky estrogenové dominance - dohledejte na internetu a něco si o tom přečtěte. Každá HA vám zastaví ovulaci, tím se netvoří žluté tělísko, to neprodukuje progesteron a vy máte dlouhodobý deficit progesteronu. Pokud nehodláte nebo nemůžete HA vysadit, zkuste si koupit progesteron krém a mazat od cca 12DC do cca 2 dní před očekávanou MS. Už po prvním cyklu byste měla pozorovat ústup bolesti prsů. Ideálním řešením by bylo vysadit HA a hormony porovnat alternativní cestou bez substituce syntetickými hormony - ty stav dlouhodobě jenom zhoršují.
Jinak bolestivá MS a ovulace a PMS jsou také příznaky estrogenové dominance, tedy nasadit HA na estrogenovou dominanci a dál ji prohlubovat? no nevím?
Ahoj, ja vim ze nelze mit ovulaci pri brani HA, ale kvůli bolestive ovulaci a memu PMS jsem vystridala snad vsechny mozne tablety. Ted jsem v pulce cyklu, podbrisek boli a na prsa si nemuzu ani lehnout jak boli. Dr. rikal ze mam v zaloze posledni typ HA. Mate taky nekdo pri brani ha podobne priznaky? Nevim jestli mi proste HA nesedi a nebo je to jeste v normalu?