Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj muzete mi nekdo poradit prosim prvni mesic si delam ovulacni testy, menstruace uz mi od soboty mešká ale tt negativni taknporad delam ovulacni ani jeden mi nevysel pozitivni ale furt jsou nekdy slabe a nekdy o dost silnejsi jelikoz jsem v tom novacek tak vubec nevim co to znamena nebo co si o tom myslet mate nekdo zkusenosti prosim? Prikladam fotku poslednich testu
Měř si i bazální teplotu abys věděla jestli ovulace už opravdu přišla.. Já takovéhle čárky mívala i po ovulaci… tak bych jenom podle testů nepoznala.
@Kyrajana77 Ty čárky musí být stejně tmavé. Čím silnější, tím lepší. Kup si ještě digitální od clear blue a když si nebudeš jistá, udělej si ještě ten. Pokud to ovulace je, ukáže smajlíka, je to docela jednoznačné. Doporučuji testovat hned po MS, dokud nebude test pozitivní. To že když máš cyklus 28 dní, tak je ovulace okolo 14. dne fakt neplatí u všech. Mluvím z vlastní zkušenosti. Pokud bys to ani po 3 cyklech nebyla schopna zachytit, zajdi na gyndu a popros o test na hormonální profil (dělá se 2-5 den menstruace). Dle toho zjisti, zda ovulaci máš nebo ne. Ale fakt ji můžeš mít o týden dřív či o týden později. Prostě každé tělo je jiné. Já začínala testovat vždy 11.DC a pak zjistila, že mám ovulaci již 7-8 DC. A najednou jsem otěhotněla. Po roce snažení.
Ahoj delala jsem si ovulacni test, vechni vcera a spodni dnes. Je ten dnesni uz pozitivni? A znamena to ze ovulace probiha nebo teorve bude?😅
@tgg91 Zdravim, vcera a dnes jsem si delala ovulacni test, ten tmavsi je dnesni, znamena to ze mam ted ovulaci, nebo ze teprve prijde?😅delala jsem tento cyklus poprve, a vsude pisou neco jineho🙈
@Maja57 uvádí se, že při pozitivním testu ovulace obvykle proběhne po 24 - 48hod