Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ovulační testy jsou takto „pozitivní“ celý cyklus.
Pravý pozitivní ovulační test je když jsou čárky stejně silné, ne-li silnější.
Z tohoto testu nic nevyčteš.
@neria55 děkuji za odpověď.
Dělala jsem si tyto testy i v polovině cyklu a žádná druhá čárka tam nebyla
předtím jsem měla balení testu po 6 a vždy jasně negativní všech 6, tenhle je jiná značka, tak to třeba bude tím
@Anonymní píše:
@neria55 děkuji za odpověď.
Dělala jsem si tyto testy i v polovině cyklu a žádná druhá čárka tam nebylapředtím jsem měla balení testu po 6 a vždy jasně negativní všech 6, tenhle je jiná značka, tak to třeba bude tím
Ty jsi nečetla příbalový leták? U ovu testů je druhá čárka vždy. Pokud nebyla, jde o vadné testy. Pozitivní test je jen, pokud je druhá testovací čárka stejně silná nebo silnější než ta kontrolní.
Ta čárka tam může být celý cyklus, vůbec nic to neznamená, prostě negativní test.
Tak jestli jsi předevčírem měla termín menstruace, tak ovulaci teď těžko budeš mít. Spíš jestli vůbec ovulaci máš a nejedná se spíš o anovulační cykly
možná by bylo dobré prokonzultovat to na gynde. Držím palce, ať se brzy zadaří ![]()
Sakra holky, vyprdněte se na nějaké ovulační testy. Jak to kdysi dělaly vaše babičky a prababičky? Žena pozná a i ten její že je na čase jít udělat mimi. Navzájem se více přitahují a ženská má velikou chuť na sex
Pokaždé co bude chuť, hup do postele a až to přijde, tak to přijde ![]()
@Barevné klubíčko vím, že je to dost nepravděpodobné. Spíše jsem to chtěla zkusit, protože v době, kdy jsem ji měla mít byly testy negativní
Já kdybych se měla řídit kalendářem ovulace tak nečekám druhé dítě. ![]()
Cykly mám 28-39dni.
Toto těhu jsem cítila ovulaci až 24dc, den předtím sex a poté už nic.
A ejhle 39dc // na těhu testu.
Zkus se zaměřit na své pocity a sledovat se.
Já ovulaci poznám průhledným hlenem, který jinak nemám, a bolest podbřišku vlevo/vpravo.
@neria55 píše:
Já kdybych se měla řídit kalendářem ovulace tak nečekám druhé dítě.
Cykly mám 28-39dni.
Toto těhu jsem cítila ovulaci až 24dc, den předtím sex a poté už nic.
A ejhle 39dc // na těhu testu.Zkus se zaměřit na své pocity a sledovat se.
Já ovulaci poznám průhledným hlenem, který jinak nemám, a bolest podbřišku vlevo/vpravo.
Přesně, testy nejsou potřeba ![]()
Já tento měsíc taky testovala poprvé a rikam si ze podle vsech příznaků budu mít ovu podle knížek v polovině cyklu😄 příznaky byly ale test furt takto negativni. Teď byl pozitivní až 17dc, ale příznaky ovulace, kromě bolení podbrisku, žádné. Zkus testovat fakt skoro cely cyklus, třeba ji mas úplně v jiný datum než si myslíš.☺️️
Já jsem nikdy v životě žádný příznak ovulace (hlen, pobolívání podbřišku atd.) neměla a až na jeden ovulační test, který udělal z druhé čárky ducha, jsem vždycky měla sněhobílo. A nemyslím si, že jsem měla tolik anovulačních cyklů (i ty by ale slaboučkou druhou čárku měly dělat, ne? u mě fakt naprosto bílé), ostatně ze sexu v den kalendářové ovulace jsem otěhotněla, a to jsem si ten den ráno dělala test a opět bílo.
Jasně, spermie si pravděpodobně počkaly, ale je to prostě divné… Lepší je se na to vyprdnout a užívat si prostě pravidelný sex. ![]()
@wiwiOL to telo je stejně užasne, jak si udělá vše, tak jak chce a jak má být😄 🤭
@Lucinka68 já třeba ovulaci nepoznala nikdy, nemám k tomu žádné extra příznaky ani chutě navíc
taky mám dost nepravidelné cykly (30-70dni) takže trefit se do ovulace byl oříšek, musela sem to nechat prostě na náhodě ![]()
Ahojte holky. Prikladam foto. Ovu test predevcirem urcite pozitiv. Vcera vypada taky pozitiv. Mam to brat tak, ze vcera uz ovu probehla a postupne bude carka slabsi a slabsi? Nebo porad asi jeste neprobehla? Nebo jak si to mam vysvetlit. Styk probehl v den nejsilnejsi carky. Dalsi den kdy byly carky uz stejne, ne. Dekuji za nazor
Ahoj, hledám zde radu a omlouvám se, jestli už zde podobné téma bylo, ale nenašla jsem.
Snažíme se o miminko asi půl roku. Bohužel, zatím neúspěšne a tak jsem se rozhodla tento měsíc koupit ovulační testy. V polovině cyklu vyšly vždy negativně i pár dní před a pár dní po. Předevčírem mi vynechala menstruace-tehotensky test negativní. Zkusila jsem si udělat ten ovulační a vyšel takto.
V přívalovém letáku se píše, že pozitivní je pouze, když je druhá čárka stejně tmavá jako ta kontrolní.. což není. Ale zajímá mě, zda to může znamenat blížící se ovulaci, nebo třeba odeznívajíci?