Oxytocinový test - pro a proti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
149
27.1.12 11:01

Oxytocinový test pro a proti

Ahoj, chtěla bych se poradit ohledně OZT. Mám jít v pondělí, ale odkývala jsem očividně něco, o čem jsem neměla dost informací. Třeba, že to může rozjet porod. Vzhledem k tomu, že termín mám až 2.2.2012, tak mi to přijde předčasné. Bohužel můj dojem z nemocnice, nejen kvůli tomuto testu, je, že se snaží za každou cenu odrodit každou co nejdříve. Je to „prestižní nemocnice“, ale po zkušenostech z poraden a i hospitalizace, kdy co lékař, to názor, jsem došla k názoru, že je to jen pověst. Proto velmi zvažuji, zda vůbec tento test podstoupit, čímž je možné, že se rozjede porod, který budou dokrmovat oxytocinem, který prý nebývá zrovna nejlepší. Máte někdo nějakou zkušenost? díky. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5579
27.1.12 11:07

Nevim, u nas teda nikdo oxytocin test nedela, pokud neni podezreni(duvodne, ne jen takovy to „preventivne udelame,kdyby nahodou“)ze by ditko bylo nejak ohrozeno kontrakcema. Ja bych osobne rozhodne nesla driv jak v termin porodu :think: a ani pak pokud by se porod uz sam rozjizdel bych si oxytocin uz nedala jen tak napichnout… udelali to se mnou tak jednou a po zkusenosti uz se priste nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
27.1.12 11:08

já ho měla a nerozjelo se mi nic, ale vím, že pokud se rozjede porod, tak je to s ním rychlejší a taky si myslím bolestivější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
27.1.12 11:17

Díky za odpovědi

Můžu se zeptat, v kolikátém týdnu jsi ho měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
27.1.12 11:26

Mně ten zátěžový test dělali, po něm jsem se ale nerozrodila, na mě zabral až druhý Hamilton, díky němu nedošlo na vyvolávačku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
27.1.12 11:42

a dělali ti ten

OZT po termínu nebo už před?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
27.1.12 11:42

já už ho měla na vyvolání porodu 40 tt + 3 a 2× jsem ho měla po Hamiltonech a furt nic, nakonec jsem byla na císaři.. a bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
27.1.12 11:46

tak to jsi

valtřinka píše:
já už ho měla na vyvolání porodu 40 tt + 3 a 2× jsem ho měla po Hamiltonech a furt nic, nakonec jsem byla na císaři.. a bylo
tak to jsi měla asi tu lepší variantu. Bez mezistupně vyvolávání ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.1.12 11:47

Mně ve finále při porodu dávali do kapačky Osytocin, protože mi den předtím asistentky píchly nějakou uklidňující injekci a porod mi zastavily.
Vliv Oxitocinu - stahy se několikanásobně zvýraznily, jak silou, tak bolestí, ale ani moje tělo, ani mimi na ně nereagovalo, takže porod jako takový to nevyvolalo, pouze, jak jsem psala, zesílilo kontrakce. Výsledek byl ten, že mi po břiše skákaly dvě asistentky, doktor chtěl mimi tahat kleštěma a z porodu se staly takový malý jatka.
Za mě tedy rozhodně nedoporučuji odsouhlasit žádný zásah, pokud monitor či cokoli jiného jednoznačně neprokáže, že je nějaký problém s dítětem (může se začít kazit plodovka atd..). Zdravotníci nemají trpělivost.. Ale já měla termín 24/12 dle UTZ a malý se narodil 11/1 - krom toho zastavenýho porodu bylo vše OK a malý nevykazoval známky přenášení.. Jen jsem jezdila do porodnice obden na kontroly, zda je vše vpořádku (což jsem kvitovala).. Takže asi tak - nenech si nic uspíšit, je z toho pak víc komplikací než čehokoli jiného a nestojí to za to.. Jen ať opravdu důkladně sledují mimi, zda mu je ještě v bříšku dobře..

• Citovat
  • Upravit
149
27.1.12 11:55
Amber_1977 píše:
Mně ve finále při porodu dávali do kapačky Osytocin, protože mi den předtím asistentky píchly nějakou uklidňující injekci a porod mi zastavily.
Vliv Oxitocinu - stahy se několikanásobně zvýraznily, jak silou, tak bolestí, ale ani moje tělo, ani mimi na ně nereagovalo, takže porod jako takový to nevyvolalo, pouze, jak jsem psala, zesílilo kontrakce. Výsledek byl ten, že mi po břiše skákaly dvě asistentky, doktor chtěl mimi tahat kleštěma a z porodu se staly takový malý jatka.
Za mě tedy rozhodně nedoporučuji odsouhlasit žádný zásah, pokud monitor či cokoli jiného jednoznačně neprokáže, že je nějaký problém s dítětem (může se začít kazit plodovka atd..). Zdravotníci nemají trpělivost.. Ale já měla termín 24/12 dle UTZ a malý se narodil 11/1 - krom toho zastavenýho porodu bylo vše OK a malý nevykazoval známky přenášení.. Jen jsem jezdila do porodnice obden na kontroly, zda je vše vpořádku (což jsem kvitovala).. Takže asi tak - nenech si nic uspíšit, je z toho pak víc komplikací než čehokoli jiného a nestojí to za to.. Jen ať opravdu důkladně sledují mimi, zda mu je ještě v bříšku dobře..
tak to jsi to měla teda prima. HLavně, že všechno dobře dopadlo. Díky za názor, úplně to samé si myslím já, dokud je mimi ok, což sledují také ob den na monitoru, tak bych mu prostě dala čas.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
27.1.12 11:56
JaninaFo píše:
valtřinka píše:
já už ho měla na vyvolání porodu 40 tt + 3 a 2× jsem ho měla po Hamiltonech a furt nic, nakonec jsem byla na císaři.. a bylo
tak to jsi měla asi tu lepší variantu. Bez mezistupně vyvolávání ;)

jestli myslíš ty 3 pilule vyvolávací tak ty jsem měla taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
27.1.12 12:57

Jo, Jani, představy byly jiný :mrgreen: Ale ve finále jsem děkovala Bohu, že to aspoň neodneslo miminko..
Jinak mě celou dobu strašily asistentky, že mám ležet, že nebudu mít sílu na samotný porod a to jsem slyšela celý dva dny neustále.. Když mi pak v noci nabídli tu uklidňující injekci, abych se trochu prospala a nabrala síly, ani mě nenapadlo, co to spustí - takže velký varování: i kdybyste samy měly po porodu zkolabovat, porod samotný zvládnete, tělo se vybičuje k takovým výkonům, a tak vás bombarduje hormonama, že nějakou bolest si uvědomíte možná na začátku, když to přijde, pak už jen okrajově a odrodí každá :! A´t si o tom doktoři myslí, co chtějí. Já ztratila hodně krve, prý jsem byla bílá jako stěna a přitom jsem nechápala, proč kolem mě zdravotníci tak jančí - ty síly tam byly - nevím, jak bych dopadla po porodu, ale ten porod jsem dala s přehledem.. Takže se nenechte stresovat, není to pohádka s orgasmem na konci, ale zažila jsem jeden z nejhnusnějších porodů a přesto tvrdím, že to nic horoovýho nebylo a už druhý den jsem si na žádjnou bolest nepamatovala - vnímám to jen jako film :)
Tak vám všem přeji jen krásné zážitky a nebojte se a hlavně neposlouchejte sestry, asistentky, ani doktory, dokud případně nezaznamenají nějaké problémy u mimi.

• Citovat
  • Upravit
2507
27.1.12 13:15

Měla jsem ho dostat na rozjetí porodu. Nakonec jsem začala rodit sama, ale oxytocin mi dávali do kapačky. Dostala jsem dvě po půl litru, kontrakce jsem měla šílený a nakonec syn stejně musel ven císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
27.1.12 13:40
Amber_1977 píše:
Jo, Jani, představy byly jiný :mrgreen: Ale ve finále jsem děkovala Bohu, že to aspoň neodneslo miminko..
Jinak mě celou dobu strašily asistentky, že mám ležet, že nebudu mít sílu na samotný porod a to jsem slyšela celý dva dny neustále.. Když mi pak v noci nabídli tu uklidňující injekci, abych se trochu prospala a nabrala síly, ani mě nenapadlo, co to spustí - takže velký varování: i kdybyste samy měly po porodu zkolabovat, porod samotný zvládnete, tělo se vybičuje k takovým výkonům, a tak vás bombarduje hormonama, že nějakou bolest si uvědomíte možná na začátku, když to přijde, pak už jen okrajově a odrodí každá :! A´t si o tom doktoři myslí, co chtějí. Já ztratila hodně krve, prý jsem byla bílá jako stěna a přitom jsem nechápala, proč kolem mě zdravotníci tak jančí - ty síly tam byly - nevím, jak bych dopadla po porodu, ale ten porod jsem dala s přehledem.. Takže se nenechte stresovat, není to pohádka s orgasmem na konci, ale zažila jsem jeden z nejhnusnějších porodů a přesto tvrdím, že to nic horoovýho nebylo a už druhý den jsem si na žádjnou bolest nepamatovala - vnímám to jen jako film :)
Tak vám všem přeji jen krásné zážitky a nebojte se a hlavně neposlouchejte sestry, asistentky, ani doktory, dokud případně nezaznamenají nějaké problémy u mimi.
Tak ti moc přeju, že to dopadlo dobře. Vše zlé postupem času vybledne :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
27.1.12 13:42
TerezkaW píše:
Měla jsem ho dostat na rozjetí porodu. Nakonec jsem začala rodit sama, ale oxytocin mi dávali do kapačky. Dostala jsem dvě po půl litru, kontrakce jsem měla šílený a nakonec syn stejně musel ven císařem.
Tak to mi přijde jako klasický průběh oxytocinového porodu, po určitě době trápení zakončení císařem. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí