OZP - bez karty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zavolej si na centralu a na vse se tam vyptej. Soucasne take musis nahlasit zmenu u zamestnavatele nebo na uradu prace. A obavam se, ze lekar te bez karticky nevezme. A jeste si zjisti, zda vsichni tvi lekari maji s novou pojistovnou smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To dost záleží na tom, kdy přesně tě tý změně ukecal. Jestli v červenci a později, tak jsi stále u staré pojišťovny. Od začátku let. roku proběhly jenom změny podané do konce června 2015.
- Citovat
- Upravit
Radsi si tam zavolej. Odvadi za tebe zdravotni nebo socialni. Ted nevim jiste. Ale vic bych se priklanela ke zdravotnimu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Zajdi si na pobočku OZP a popros je aby ti vydali náhradní doklad. S ním nebudeš mít u doktora problém. Taky by jsi měla nahlásit nové zdravotní pojišťovně, že pobíráš rodičovský příspěvek (pravděpodobně budou chtít potvrzení z úřadu práce).Jinak je možné, že tě po letech budou uhánět. Pokud ti běží pracovní poměr měla by jsi ty změny nahlásit i zaměstnavateli. Jo a určitě si změň adresu jinak ti nová karta nedorazí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ale nejbližší pobočka je v budějovicích (odemě 60 km) a já nevím jak bych se tam dostala. Navíc dceru nesmím v takových mrazech tahat ven. Další věc, že mám být 19.ledna u naší obvodní s malou. Vůbec se v tom nevyznám.
- Citovat
- Upravit
Vem ráno telefon, zavolej tam a domluv se, ne? Tohle se dá přes telefon úplně v pohodě vyřešit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, ale nejbližší pobočka je v budějovicích (odemě 60 km) a já nevím jak bych se tam dostala. Navíc dceru nesmím v takových mrazech tahat ven. Další věc, že mám být 19.ledna u naší obvodní s malou. Vůbec se v tom nevyznám.
promiň, ale pokud se v něčem nevyznám a je mi dána rada, ať si zavolám na info linku, tak to udělám… Zde je link na zdravotní pojišťovnu: http://www.ozp.cz/kontakty máš tam info linku, tak jim zavolej a zeptej se na všechny věci, co tady… ti jsou kompetentní ti poradit a budou mít nejaktuálnější informace. a přehlásila jsi jen sebe nebo i dítě? ty jsi zlatý důl pro všechny podomní obchodníky… a ještě si opravdu ověř, jestli tvá ošetřující lékařka má s touto pojišťovnou smlouvu. nebo se taky můžeš dočkat nemilého překvapení, že tě neošetří a budeš si muset hledat nového lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, v tihlech věcech se moc nevyznám a jdu si pro radu.
V létě jsem se nechala přemluvit od nějakého pracovníka ozp na ulici, ať změním pojištovnu právě za OZP. Já to udělala, ale teď po novém roce nevím jak dál. Nedávno mi přišla vitakarta, kde bylo psáno, že mi se mi mění pojištění po novém roce.No a já vůbec nevím co s tím. Karta mi nepřišla-u tý právě nevím kde jí mám splašit. Jestli mi příjde domů nebo si jí mám vyzvednout na pobočce. Ohledně toho potřebuju radu
S dcerou už na udávané adrese už nebydlíme…
Ještě otázka, vím že vyzní blbě, ale musím…
Můžu zajít k doktorovi aniž bych tu kartu měla? Ono mě totiž začalo dost nepříjemně bolet ucho a ráda bych k doktorovi zašla, ale nevím zda-li mě vůbec veme.
Děkuji za rady