Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mně malou shodil syn z jídelní židličky. Prostě jí stáhl za nohu, jsou mu dva. Moje chyba, já ji nepřipoutala. Spadla popředu na bříško a praštila se do čela. Na pohotovost jsme nejeli, okamžitě se utišila a já ji pak kontrolovala. Nechápu, proč tě přítel zabíjel pohledem, kdyby nespal, mohl ti bodýčko podat. Pokud se to tedy nestalo v půlce noci, tam bych chápala, žes ho budit nechtěla.
@Aduš8 přítele bych nesoudila, když nevíš, jestli třeba nebyl po noční ![]()
Zakladatelko: máš poučení pro příště, buď ráda, že se nic vážného nestalo. Příště ji na sedačce nenechavej samotnou. ![]()
Malý mi spadl v jeho měsíci z gauče… Začala jsem šílet… Nechtěla jsem budit přítele… Letěla jsem hned za dětskou a ta nás poslala na pozorování do nemocnice… Ale všichni mě uklidnovali, že je to normální ale já mám do teď pocit viny
A jak je stara holcicka? Kdyz brecela po padu, tak to nejspis bylo dobry. Ja myslim, ze driv nebo pozdeji sleti kazde dite. Od prebalovaku nikdy neodchazim, ale deti mi spadly treba z postele, kdyz uz lezly nebo mi rocni syn prelezl postylku a spadnul dolu. Nikam jsem kvuli tomu nejezdila a jen pozorovala. Nejhorsi matce na svete by bylo jedno, ze jeji dite spadlo.
Mne teda mala nikdy nespadla, ale prave proto, ze jsem cetla hodna takovych pripadu. Jsem asi uzkostna, ale nenechavala jsem ji sama lezet nikde no. Vzala jsem ji s sebou nebo si nejake veci vzala predem, kdyz jsem potrebova.
Ale zname spadl maly z prebalovaku, jens e otocila pro neco, on se odpichl nozkama a letel po hlave (mela pojizdny prebalovak v prostoru). Nic mu nebylo a letel z min 60 cm, ne-li vic.
Ale z tebe to nedela nejhorsi mamu! Holt se stalo a pro priste vis. Neboj, jste pod dohledem, kdyby neco. Verim ale, ze to bude v poradku. Ted bud silna, mala te tam potrebuje v pohode ![]()
Stalo se nám, když měla malá 9m, spadla z přebalováku, jen jsem se otočila, záležitost 10vteřin. Na pohotovosti taky v klidu, vlastně nijak nevysetrili, jen nabídli, ze můžeme zůstat den na pozorování. Tak jsme zůstali. Je to už 2 roky zpět, malá v pořádku. Pediatra říkala, že to je každý týden něco…
@jary1 tak spánek po noční beru jako v půlce noci. Sama na směny pracuji, takze vím, jaké to je
Mně spadl před týdnem sedmiměsíční syn z postele. Manželská postel přiražená ke zdi byl uplne v rohu u zdi, z druhé strany mám dcery postýlku, přitom ještě konec postele jsem měla obležený nějakými věcmi, dostal se na druhý roh postele bez žádného zvuku (mám dost citlivou chůvičku) a už jsem slyšela jen řev. Když jsem přiběhla, ležel na břiše. Celého jsem ho zkontrolovala, neměl nikde nic a normálně reagoval, takže jsme nikam nejeli a jen jsem ho víc sledovala. Od té doby ho obkládám velkýma duchnama. Dceru jsem takhle taky nechávala spát a nikdy se nedostala na druhý roh postele, takže jsem nečekala, že bude až takhle obratnej, když jsem k tomu měla zapnutou tu chůvičku.
@Zoe1 jsou to filistini co…ja si proto i do bytu poridila videochuvicku a musim rict, ze super. Mala je nekdy jak myska a uz se hrabe z postylky /postele, tak tam letim ![]()
Je tedy fakt, že ani jedno z dětí mi takto, či jinak podobně nepadalo. Těch případů je opravdu hodně, píše se o tom v kde jakém časopise. Stejně se tak děje. Tak jsi se poučila. Co neovlivníš moc do budoucna jsou úrazy extra živých dětí. To vidím u kamarádek, že opravdu hlídají a i tak je úraz hned. Naštěstí jsou to lehčí úrazy, ale ty řevy kolem toho. Prostě od malých dětí se nikam neodchází, navíc když je máš tak vysoko. Takže vrazdicimu pohledu přítele se nedivím, to mu neměj vůbec za zlé. Fackovat se nefackuj je to ok a ponaučení jsi dostala, takže klid a už to bude jen dobré. Přístup na pohotovosti nic moc tedy… asi je to tak časté (diskusí na tohle téma je tu mnoho), že je to nechává v klidu.
Nedávno jsem zakládala téma o tom jak mi dcera letela z vajíčka. Měla jsem mobil na uchu, a nesla jsem ji neprivazanou z místnosti do místnosti, to madlo od vajíčka nebylo zacvakli, a když jsem jí pokládala madlo se obrátilo směrem vzad a dcera sjela po nohách, zádech a přímo na hlavu na lino. Moc vysoko to nebylo ale šílenej řev. Já brečela sní… Když dojel manzel tak jsem ho nesmyslne servala…
jsem p.ca, na pohotovosti jsem sní nebyla, je ok. Volala jsem tam.. Celou noc jsem ji kontrolovala, když jsem nachvilku usla, zdálo se mi o tom jak mi padá. Ještě teď to mam živě před očima. Nic si z toho nedělej… ![]()
Tak mě první děti nepadaly, ale to třetí pořád a pokaždé na hlavičku
V nemocnici vždy jen prohlidly a poslali domů, žádný rentgen, asi to mají v oku.
Jo, stalo, kdyz bylo malému 6 mesicu, manžel odesel, ja zehlila, nic mi nerekl a malého nechal na sedačce, že jde jen na chodbu a už to bylo, najednou jsem slysela jen rev a malý na zemi. Manželovi jsem nic nevyčítala, to by stejne nepomohlo, nastesti jsem mela nastudovano, že koukat jestli nezvraci, jestli není podezrele unavenej a jestli má normálni stejne velke ocni zreničky, kdyby se cokoliv nezdalo, radsi pohotovost. Doktorka mi taky rekla, že deti jsou dosť gumový a že máloktery pád pokud to není velika výška konci fatálne. Ale i tak jsem byla vyplasena jeste dalsi den. Odted kdyz odbehnu treba i na 5 sekund, dám do ohradky, tam ho mám jisteho.
Ahoj, je mi strašně, potrebuju uklidnit.
Jsem nejhorsi mama na světě.
Vůbec nechápu, jak se to mohlo stát. Porad si to přehrávám v hlave.
Prebalovala jsem malou na sedacce, trochu se prokalala, tak jsem ji posunula dozdadu a dala vedle ni polštář. Sla jsem pro čisté bodicko a puncochy… Otázka pul minuty, jen jsem došla k susaku a slysela jsem ranu a rev, pritele to vzbudilo, protoze i pes zaknucel. Mala lezela na zádech a brečela, jakmile jsem ji vzala a zkontrolovala tak se utisila. Pak jsem se sesypala, tak si ji vzal přítel. Chtela jsem volat záchranku, ale to mi pritel rozmluvil. Nasedli jsme do auta a jeli na pohotovost, cestou mala na 15 minut usnula. Pritel me zabijel pohledem ve zrcatku, coz naprosto chápu. Kdyz jsme prijeli do nemocnice, tak jsme pres hodinu cekali, nez nas vemou na chirurgii, i kdyz jsem se ozvala, tak vzali jeste 2 lidi co sli na kontrolu. Coz me totoalne vytocilo, i kdyz to bylo asi 45 cm vyska ze které spadla, porad je to prece hrozny. To, ze na me budou doktori koukat pres prsty, jsem věděla. Ale cekala jsem, ze ji udelaji aspon ultrazvuk, ze ji doktor bude chtit vyslect, aby videl případnou modrinu. Jen ji hybal s nohama a rukama a koukl ma hlavu. Nastesti se ozval primář, at nas posle jeste na dětské. Tam malou prohlodli dusledneji a nechali si nas tu na jeden den, kvuli pozorování. Stalo se vám taky něco podobneho? V zivote si to neodpustím. Potrebovala bych profackovat.
P&E