Padaní vlasů u šestileté, je to normální?

Anonymní
17.5.26 14:03

Padaní vlasů u šestileté

Ahoj všem. Naši prvnačce začaly padat hodne vlasy. Trvá to tak 3 týdny. Do té doby nikdy nic. Zůstává hodně na kartáči a na podlaze. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Je to normální? Mám s ní jít k pediatrovi? Máme jít o prázdninách na preventivku, mám nás objednat dříve? Jinak ji nic není, nemá žádné trápení ani stresy. Jí dostatečně, roste a váží adekvátně k jejímu věku. Díky všem za rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2060
17.5.26 14:07

Neměla pár týdnů zpět horečku? Po té můžou začít padat vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.26 14:12

@Pučálkovic.Amina horecky naposledy v prosinci. Nějaké virozy od té doby byly, ale bez teplot. Pred tim ji nepadaly ani po horeckach, ktere mivala jako mladsi casteji :(. Ale dobrej tip, nejaka viroza to udelat mohla

• Citovat
  • Upravit
16953
17.5.26 15:14
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

jaké má vlasy? Já třeba mám od malička hrubší vlasy, hodně mi podrůstají a celý život mi hodně padají. Ale vlasy mám velmi husté a hrubé. Třeba mám velmi živou vzpomínku, kdy mi maminka od spolužačky říkala, že jen co jsem prošla kolem kuchyně, tak vytahovala z jídla moje vlasy :roll: :oops: já se strašně omlouvala, ale ona že to spíš říká, protože mi určitě musí nějaké vitamíny chybět.

Měla jsem tedy hraniční chudokrevnost a vitamíny fakt na spodních hranicích. Ale ted v dospělosti mám kudrnaté vlasy, stále hrubé a stále podrůstají. Praktikuju CGM, takže se nečešu a při mytí mám fakt hrst, někdy i dvě vlasů.

Takže může to být špatně, ale ani nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
17.5.26 15:57

A minerály a vitamíny má ok? Může to být sezónní záležitost (obvykle jaro a podzim), nebo pak právě v důsledku toho, že je třeba nízké železo. Když má tělo málo „stavebního materiálu“ používá ho na nezbytné věci. Vlasy, nehty, pevnost, čistota kůže a celková energie jsou obvykle ty první místa, kde se nedostatek ukáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.26 16:31

Diky za vhled. Hladiny vitaminu, mineralu a dalsich veci nevim. Krev ji brali naposled jako miminu

• Citovat
  • Upravit
2649
17.5.26 16:52

Jak moc padají? Dokázala by si to spočítat? Třeba u dlouhých vlasů se to zdá hodně, ale reálně jich může být okolo stovky což je na jaře normální. Ono jde o to, že kolem těch šesti let mohou dětem začít více padat vlasy, protože se dokončil první větší růstový cyklus vlasů. Ten se pohybuje právě nejčastěji kolem tří až šesti let. Jednoduše se dostalo víc vlasů do stádia vypadnutí. V tom případě by to mělo být přechodné cca. měsíc až dva. Koukni na vlasy jestli mají na konci cibulku. Pokud ano jedná se o běžné vypadávání. A na jejich místě už z cibulky roste vlas nový. Každopádně pokud je vlasů více než sto bylo by fajn to konzultovat s pediatrem. Udělat krevní rozbor na vitamíny a minerály. A případně další vyšetření.
Ale věřím, že se bude jednat jen o běžné sezonní vypadávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.26 17:42

@Karinkas diky zkusim to spocitat. Pro me je to hodne, protoze ji nepadaly vubec a ted jsou najednou vsude. Muze to byt tim cyklem. Jeji vlasyprosly promenou ve 4 letech, kdy se ji uplne kudrnate skoro narovnaly. Ma je huste a dlouhe. Striham ji tak 1× rocne jinak by mela vlasy do pasu. Spocitam diky. Ja nechci vysilovat, ale ani nic zanedbat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA