S jakým pákovým kávovarem jste spokojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
18.10.25 22:06

Pákový kávovar a káva

Ahoj, s jakým pákovým kávovarem jste prosím spokojený?
A jakou kávu kupujete? Díky 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ViLu25
19.10.25 00:16

S pákovým neporadím, já mám automat.
Ale z kávy mám poslední dobou především infuzovanou / co-fermented. Zpracovává se s kousky ovoce a udrží si jeho nádech chuti. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
31274
19.10.25 01:14

Mam pakovy DeLonghi, starší typ, nejakych pet let, je obycejnejsi, ale pro nas dostačující.
Kupuju zrnkovou, kterou si melu každou dávku extra.
Znacky moc neresim, beru stredni cestu a podle akcí. Ale nejsilnější a nejvonavejsi mi z tech středních cenovych hladin prijde Tchibo Vulkano, kterou prodavaji v Tchibo kramcich na vahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
19.10.25 07:44

Máme doma DeLonghi, jen páku, taky starší a pořád funguje. Mlýnek máme zvlášť, nameleme si kávu do nádoby.
Kupujeme různou, podle toho, která nám chutná a rádi střídáme. Když je nějaká v akci, třeba starbucks, bereme tu. Ta je jemnější. Někdy manžel kupuje na Alze nějakou kávu. Objednali jsme i na rohlíku nějakou jejich značku, ale ta mi vůbec nechutnala. Na chatě máme kapsle, ty nebyly vůbec špatné od nich, ale zrnková byla moc kyselá a hořká.
Každý má chutě jiné, musíte vyzkoušet.
Ale páku doporučuju, opravdu vydrží dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
19.10.25 08:39

Máme DeLonghi pákový. Teď přesně nevím ten typ. Ale stál okolo 15ti tis. Je skvělý. Kávu jsme kupovali všude možně. Ale nakonec vyhrála tato : www.cafegape.eu … Jinou už nekupujeme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
19.10.25 10:00

U pákového kávovaru záleží, jak moc jste ochotní věnovat péči přípravě kávy a člověk musí mít separátní mlýnek. Levnější kávovary mají přetlaková sítka, u kterých není nutná tak precizní příprava ve smyslu mletí a tampování. Každá káva je trochu jinak pražená, takže je potřeba vždy mlýnek „naladit“. U normálních sítek se sleduje poměr kávy a vody a čas extrakce (např. 15 g kávy, vznikne 30 g espressa za 25 sekund). Jsou i kávovary, co mají integrovaný mlýnek. Pak je ještě dobré si načíst, zda je nahřívání termoblokem nebo bojlerem - oboje má své výhody a nevýhody. Výběr pak záleží na tvrdosti vody a na tom, zda chcete připravit kávu rychle a pak třeba hned šlehat (lepší termoblok), nebo nevadí čekat déle na kávu (bojler, ten se zase tolik nezanáší vodním kamenem).
U kávy záleží na chuťové preferenci, obchoďákové kávy jsou většinou přepražené, jsou víc hořké a hodí se na mléčné nápoje. Taky nejsou čerstvé, je obrovský rozdíl mít zrna pražená před týdnem a před rokem. Za mě nejlepší coffeespot, doubleshot nebo dos mundos, nejčerstvější má coffeespot, mají i nejlepší poměr cena/výkon.
Doma máme kávovar Sage bambino a mlýnek Eureka mignon, začínali jsme na kávovaru a mlýnku Eta a postupně jsme se propili k espressu, lepšímu než v drtivé většině kaváren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
19.10.25 20:37

My mame jen silvercrest z Lidlu a v poradku. Na domaci mi staci. Ale jeho tryska na nejake extra slehani mleka neni.
Kavu kupujeme ruzne Tchibo a obcas pro radost mensi pytlik z prazirny, co se prodava po kavarnach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.25 21:41

Já jsem spokojená od Tescomy, konkrétně pákový espresso kávovar PRESIDENT. Má program na 1-2 šálky, což nám s manželem vyhovuje a nemusíme se prát o to, kdo si udělá kávu dřív. :D A kávu dělá dobrou taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí