Robotický čistič oken - máte někdo? zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Robotický čistič oken - máte někdo? zkušenosti?
Zdravím,
máte někdo doma robota na okna? Máme doma i na chalupě obrovské tabule a byla bych happy kdybych neustále nemusela leštit dětské ručičky a psí čumáky ručně, ale nejsem si jistá, jestli to nebudou vyhozené peníze.
Budu ráda za každou zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mame. Obecne funguje dobre, ale nasli sme 2 ale:
1. Pouzivat mozes aj normalnu vodu, ale ked ho odlozis tak v tryskach sa usadi vodny kamen a uz ti nebude pekne striekat. Dobre aspon preplachnut destilkou
2. Nedokaze to 100% az k ramu ocistit, pri rame vzdy urobi smuhu
Ked budes vyberat tak najdolezitejsie (aspon podla nas) je dostatok tych ‚houbicek‘ na spodok aby ho mal vzdy cisty. Vydrz, kapacita nadobky na vodu atd su skor druhotne…
Mame HUTT W9
Edit: Pouzivaju to skor ostatny clenovia domacnosti, ja z vonku obrhlim vodou s jarom, zbehnem stierkou, potom vezmem clin duo a ‚novu‘ handricku, tym obrhlim okno a ‚okamzite‘ zbehnem stierkou (aby sa to nestihlo odparit).
Na interierovej strane vynechvam tu jarovu vodu.
Najdolezitejsi parameter je kvalita stierky. Aktualne mam taku ‚profi‘ zo super makkou gumou, ktora ma z druhej strany zeleznu oporu… Ostatne su bud velmi tvrde (nesteiraju dobre) alebo makke (bez tej zeleznej opory sa guma moc zohne a nechavaju pasiky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, lepší je mít špinavá okna a netravit mládí mytím oken. Stejně mají všichni záclony, takže šmouhy na oknech nejsou vidět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korenovab1 píše: Více
Snad se @sirikit zapojí a popíše své zkušenosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame hobot s spokojena nejsem. Rychleji to umyju rucne a vylestim. Za me vyhozeny penize. Ale babicka si ho chvali, to bude nejspis tim, ze s tim myje okna co dva tydny. Vetsi spinj roztira a nemyje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, mám Hobot R3, ten se dvěma tryskami, s možností propojení s telefonem a pořizovala jsem si ho primárně kvůli mytí neotevíracích oken zimní zahrady ve druhém patře.
Se kvůli čistým oknům nezabiju!
Na tohle dobrý, ale na přístupná okna mnohem lepší a rychlejší klasická Kärcher aku stěrka v kombinaci s rozprašovačem.
https://www.landema.cz/…6-0_z107264/
Na pracující Hobot se sice hezky kouká, ale oproti aku vysavači je pomalý, je potřeba mu okna předmýt, v kuse se musí převlékat čisté návleky a má sklon dělat kolečka na skle.
Nepotřebovat ho na tu zimní zahradu, nekupuju ho, ale pokud má člověk mýt 30 oken, nakonec jako když najde: myju rámy na jednom okně, a Hobouš zatím leze po druhém.
Pokud má někdo v bytě pět oken, ať se na robota vykašle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shen píše: Více
V návodu psali, že na větší špínu je potřeba ho nejdřív pustit na sucho, pak vyměnit návlek a vyslat ho znovu s mokrým programem.
Jinak babička to dělá dobře, ale řešit co 14 dnů okna, na to prostě čas nemám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro mě je mnohem horší mytí ránů a všeho okolo, skla už jsou jen taková třešnička na dortu. Navíc máme osmidílná okna, takže než bych pořád přendavala, už je rychlejší je umýt ručně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je to za blbost ztrácet čas a peníze čistěním oken? Když se potřebuju podívat z okna ven, tak si ho přece můžu otevřít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sirikit tak ja to zkousela samozrejme podle navodu, ale proste, jak je to okno spinavejsi, tak to chce proste ručně. Dela to čmouhy. Na castejsi myti pak asi dobry, ale stejne u toho clovek stoji a rucne je to proste rychlejší. Ale zkusila jsem to
. Nastesti jsme dostali darem, tak me ani nemrzi vyhozeny penize
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me uplny nesmysl. V zebricku zbytecnych domacich spotrebicu se rozhodne umistil hodne vysoko. Mame 20 oken z toho polovinu stresnich, a zbytek atyp tvary, Hobot si s tim nevedel moc rady ( ano, dalo se to cekat, ja ho ale nekupovala). Aku sterka je mnohem, mnohem lepsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kheila píše: Více
Na střešní prý se vůbec nehodí, je to i v návodu - zvládá jen svislé sklo.
A přesně, atypický tvar nechápe.
Ale přesto jsem za něj ráda vzhledem k té zimní zahradě, na venkovní neotevírací okna se prostě nenatáhnu (pání inžinýři vymysleli vždycky jedno otevírací, druhé ne, a ve dvou případech jsou vedle sebe neotevírací dvě.
Takže vošudlám namočeným nástavcem na teleskopickém držadle, kam dosáhnu, nechám uschnout a pak na to vyšlu lankem zajištěného hobota.
Není to úplně perfektní, ale vyjde to levněji, než na to objednávat vysokozdvižnou plošinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poridila jsem letos na jare Ecovacs Winbot a jsem zcela nadsena. Mame velke tabule a otviraci pouze cast, takze na vse rukou nedosahnu a myti teleskopickou sterkou nezvladam. Delena okna s malymi tabulkami bych tim ale nemyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moringa píše: Více
Winbot W2 Pro Omni. Trochu jsem se rozsoupla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit