Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andy27 píše: Žádné midlo a minimum vody
proč minimum vody? a píše se mýdlo- ![]()
@stinga pisu pres mobil
zatím tě vody ne moc, ať se pH urovná, to mě radil gyndar ![]()
Ona nemá asi žádnou mykozu. Přes den v pohodě, ale večer ji to pali, jak kdyby jsme špatně vymyli mýdlo. Bez toho mýdla celoživotne, nebo třeba 1× za měsíc mýdlo ano?
@Anonymní píše:
Ona nemá asi žádnou mykozu. Přes den v pohodě, ale večer ji to pali, jak kdyby jsme špatně vymyli mýdlo. Bez toho mýdla celoživotne, nebo třeba 1× za měsíc mýdlo ano?
Pamatuju si, ze jsem mela uplne to samy, kdyz jsem byla mala. Paleni vzdycky jen vecer. Bylo to s mydla. Uplne ho vynechat, myt jen cistou vodou.
Mamka mi namichala hypermangan a tim jsem se tusim 2 dny dole oplachovala a byl klid. Ted pouzivam normalne intimni gely a vsechno v pohode.
@Alexandraf píše:
Pamatuju si, ze jsem mela uplne to samy, kdyz jsem byla mala. Paleni vzdycky jen vecer. Bylo to s mydla. Uplne ho vynechat, myt jen cistou vodou.
Mamka mi namichala hypermangan a tim jsem se tusim 2 dny dole oplachovala a byl klid. Ted pouzivam normalne intimni gely a vsechno v pohode.
Hypermangan taky pamatuju z dětství. ![]()
Já léta používám Lactacyd a nemůžu si to vynachválit. A gynekoložka říkala, že pokud není menses, umývat pouze vodou. U holčiček tím spíše.
Mýdlem??? Doufám že aspoň nějaký to intim ![]()
Já meju jen vodou a když je potřeba (je červená ) máznu Bepanthenem.
Proč chceš pořád mýt mýdlem?
Ideálně úplně bez mýdla, čistá voda je nejlepší i u dospělých žen, které ale řeší aspoň intim mýdla, protože chtějí vonět. Ale holá voda je nejlepší. Ty se od dětství umýváš mýdlem?
![]()
Ano, ja jsem od detstvi naucena, ze i dole mydlem. Proto pro nekoho nepochopitelna otazka ode me ![]()
Já si tak pamatuju sedací koupele v hypermanganu a vždy pomohly
@Anonymní píše:
Ano, ja jsem od detstvi naucena, ze i dole mydlem. Proto pro nekoho nepochopitelna otazka ode me
Omlouvám se za ten údiv, opravdu jsem nečekala, že by někoho napadlo pravidelně umývat genitálie holčičky mýdlem. Ale jestli jsi tak byla i ty naučená od mala, tak chápu, že jsi to to brala jako samozřejmost. Vyzkoušeli jste dnes bez mýdla? Jak to dopadlo? Holá voda je vážně ideální a asi se pipinou ani nijak extra moc nezabývat.
@Petule030 dneska jsem se na to mamky schvalne ptala, jestli nas umyvali mydlem a jak jsem psala, ano proto me zas nenapadlo bez mydla ![]()
Uz dva dny bez mydla a konecne klid, zadny plac. Děkuji vsem za rady a názor
@Anonymní píše:
@Petule030 dneska jsem se na to mamky schvalne ptala, jestli nas umyvali mydlem a jak jsem psala, ano proto me zas nenapadlo bez mydla
Uz dva dny bez mydla a konecne klid, zadny plac. Děkuji vsem za rady a názor
No paráda, problém snad vyřešen ![]()
Ahoj, uz delší dobu doma bojujeme s umyvanim genitalii. Moje 4,5léta dcera place po každém umyti. Můžete doporučit nějaké šetrné mýdlo nebo jestli můžu umyvat bez mydla?