Palma odchází, rady jak se starat

9797
11.1.15 14:01

palma odchází?

Zdravím zkušené zahradnice, z ničeho nic mi odchází tato palma. Nevíte, co bych s tím mohla udělat? Jestli nějaké speciální hnojivo? Zalívám ji pořád stejně.
Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
11.1.15 14:10

To je dracena? Někdy žloutnou listy proto, že se jich rostlina zbavuje a prodlužuje tím kmen. JInak přelití draceny listy a kmen uhnívá. Spíše to vidím na průvan, ochlazení v bytě a rostlina se zanedlouho zas probere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
11.1.15 14:17

Přiznám se, že netuším. Zůstala nám tady po původních majitelích. Víc jak rok se jí dařilo dobře a teď hrozně padají suché listy a na ostatních se dělá to, co je na fotce. Já jsem kozel zahradník:-) je vedle topení, tak by to mohlo být z toho? I když my skoro netopíme..děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.1.15 14:47

Není to spíš nějaká choroba? Zkusila bych vzít jeden list do zahradnických potřeb, jestli by něco neporadili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.1.15 15:40

Asi pojde steskem po majitelích :lol: :lol: :lol:
Tady je úryvek, co jsem našla :

Dracena: skvrny na listech draceny

Dracena skvrny na listech draceny. Obojí může svědčit o nedostatečné zálivce. Ta vzniká u starších rostlin tím, že kořenový systém vyplnil veškerý prostor květníku a voda není nasáknuta v substrátu. Tím je porušena rovnováha mezi substrátem, kořeny a zemí a rostlina se chová jako nedostatečně zalévaná. Rady pro pěstování draceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
11.1.15 15:43

Jinak rady jsou tu i foto odpovídá :
http://hobbyzahrada.cz/…_draceny.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
11.1.15 22:31