Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím zkušené zahradnice, z ničeho nic mi odchází tato palma. Nevíte, co bych s tím mohla udělat? Jestli nějaké speciální hnojivo? Zalívám ji pořád stejně.
Moc děkuji ![]()
To je dracena? Někdy žloutnou listy proto, že se jich rostlina zbavuje a prodlužuje tím kmen. JInak přelití draceny listy a kmen uhnívá. Spíše to vidím na průvan, ochlazení v bytě a rostlina se zanedlouho zas probere
Přiznám se, že netuším. Zůstala nám tady po původních majitelích. Víc jak rok se jí dařilo dobře a teď hrozně padají suché listy a na ostatních se dělá to, co je na fotce. Já jsem kozel zahradník:-) je vedle topení, tak by to mohlo být z toho? I když my skoro netopíme..děkuji..
Není to spíš nějaká choroba? Zkusila bych vzít jeden list do zahradnických potřeb, jestli by něco neporadili.
Asi pojde steskem po majitelích
![]()
Tady je úryvek, co jsem našla :
Dracena: skvrny na listech draceny
Dracena skvrny na listech draceny. Obojí může svědčit o nedostatečné zálivce. Ta vzniká u starších rostlin tím, že kořenový systém vyplnil veškerý prostor květníku a voda není nasáknuta v substrátu. Tím je porušena rovnováha mezi substrátem, kořeny a zemí a rostlina se chová jako nedostatečně zalévaná. Rady pro pěstování draceny.
Jinak rady jsou tu i foto odpovídá :
http://hobbyzahrada.cz/…_draceny.htm