Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám takový přiblblý dotaz.
Mám chlapečka rok a půl a do nedávna jsem mu dávala obyčejné papírovky a neměli jsme problém, ale když se začlo oteplovat, byl opruzený, tak jsem koupila Helen Harper. Teď je neměli, tak jsem se rozhodla zkusi Pampersky (Active Baby) a jsou v nich jakoby nějaké granulky, nebo drobky. Co to je? Má to tam být? V těch Helen Harper to nebylo.
Masi
Jo to je ta nová receptura, já Active baby mepřišla na chuť, divně smrdí. Zkus v Droxi koupit ty jejich droxi plínky. Nejsou drahé a jsou dobré.
Linka
Ahoj,
my používali cca 16 měsíců jen Pampersky, ale ty staré Total Care. Od té doby, co jsou na trhu ty nové, Active Baby, jsem se stala z nadšené příznivkyně značky totální odpůrkyní.. Kvalita rapidně klesla, plínky smrdí, samolepící proužky nedrží a často protékají… Určitě nejsem sama, kdo si na to stěžuje.
Zkus jinou značku, my teď používáme Huggies Superflex(zelenomodré) a jsme spokojeni.
Verča a Adámek 19m
Aojky, tak to já jsem zase s Pampers naprosto spokojená. Jsou tenčí než Totalky a kvalitka zůstala. A nesmrdí! Myslím, že je to tím kde se skladují. Já je kupuji tady v drogerii a nádherně voní. ![]()
Taky jsme s novými Pampers nespokojeni. Díky tomu objevujeme i jiné značky, které nabízejí „papírové“. Zatím vedou také Huggies Superflex. Ještě chci vyzkoušet Fixies, až budou v akci. Pampers Active Baby doděláváme. Na návštěvy a prostě tam, kde je mimi v kontaktu s lidmi, určo Pampers nedáváme, protože opravdu jsou cítit. Stále jako by mimi bylo děsně pročůrané, přitom má plínku pár minut. Až změní gel, který to podle mne zapřičiňuje, tak se k Pampers klidně vrátíme…
E.
Efi, to je zajímavé, já nic necítím. ![]()
Ty Superflexky nám protékaly, ale Pampers jsou o.k. ![]()
Asi záleží na miminku.
Ahoj, ja musim rict, ze mne nove Active baby taky vyhovuji mene nez Total Care (duvody jako maji ostatni, mene drzi, casteji protecou a jsou trochu citit, na coz jsem si ale uz nejak zvykla) nicmene jeste jsem neobjevila jine plinky, po kterych se syn neoprudi, jinak vsechny ostatni zvlaste pak Fixies a Huggies, to je hned opruzeny
takze stale vede Pampers
Jana
Ahoj, můj Robíšek má 14 dní. Zatím používáme víc než pampersky New Born Babylove z DM drogerie, jsou menší a vyhovují nám. Mám ale dotaz jako prvorodička - u nožiček se ty gumičky musí vytáhnout ven, že? Aby ty nařasené kraje byly venku? Mě se totiž několikrát stalo, že jsme měli mokré zádička nad plínkou. Utahuju ji dobře „pinďourka“ strkám dolů:-) tak nechápu jak se tam směrem nahoru mohl pročůrat! Nevíte někdo?? Ještě mě napadlo že by mohl být zpocený, ale to se mi moc nezdá…
Holky,
prý jsou výborné nové Helen Harperky-prodávají se v tescu a mají růžovofialový obal.Jsou to neigelitky,se suchými zipy.Jsem rozhodnuta vyzkoušet.
Jinak já mám doma zásobu Total care(dojíždíme je)a smrdí mi více než Active baby-asi záleží na skladu ![]()
Gabka a Štěpánek skoro 4měsíce
Chtěla bych se zeptat na něco, když už je tu řeč o plínkách. Mimčo budu mít v září a zajimalo by mě, jakou mám koupit zásobu plín, těch mini, 3-6 kg (tuším). Chci nakoupit víc značek a vyzkoušet. Plánuju tak 3 velká balení. Ale nebude to moc nebo málo? Nemám představu, kdy mimčo vyroste do té větší velikosti. Kolik vy jste spotřebovali balení nejmenších plen? Děkuju.
A omlouvám se, že jsem narušila vaši debatu o Pamperskách.
Alenka
Nové HH jsem ještě nikde neviděla, myslela jsem, že mají jen červené (igelitky) a modré (neigelitky). Až na ně narazím, vvyzkouším.
Pampers Totalky byly opravdu špičkové, Pampersky Activky nám taky vyhovovaly, i když se mi už stalo, že protekly (a to i stolička a pěkně až na paty
), což s Totalkama se nestalo nikdy.
Teď zkoušíme fialové Tesco plínky, a musím říci, že zatím jsou na jedničku s hvězdičkou
Ale cenově vycházejí jen o málo levněji než Pampersky, takže v tomto ohledu žádná sláva ![]()
Ahojky Alenko, myslím, že 3 balíčky budou na zkušenou akorát. ![]()
Mimi pak docela rychle vyroste a mohly by být těsné… ![]()
Já osobně jsem si koupila jen jeden balíček do porodnice a po příjezdu domů
jsem kupovala druhý. Možná si nakup od více značek velikost 4 - 9 kg, ta Ti
vydrží daleko déle. ![]()
Ahoj,
my používáme výhradně Pampers Active baby a jsem s nimi naprosto spokojená. Vyhovují nám víc než Total care.
Ohledně zásob plínek. podle mě je zbytečné nakupovat plíny do zásoby. Dneska je seženeš (nebo ze začátku spíš manžel:)) kdykoliv kdekoliv, nevíš, jak velké mimi budeš mít, jaký střih ti bude vyhovovat.
já měla doma asi 2 balíky 3 - 6 kg. A pak jsem zkoušela různé značky .. až jsem si našla to pravé pro nás.
Ahoj,
Alenko, protože nevíš, jak velké mimi budeš mít (a jak bude mít tenké/baculaté nožičky), nekupuj balíků zbytečně moc, i když si myslím, že Pamperskama nic nezkazíš, ty by protéct neměly. Naše mimi kakalo od narození hodně dlouho během každého kojení a ještě po kojení, takže spotřeba plínek byla minimálně 10-12 ks za den, měla jsem nakoupeno do zásoby dost balíků na celé šestinedělí, což jsem pak ocenila. Při porodní váze 3,40 Kg nám velikost newborn stačila tak na první měsíc, vel. mini tak do 3 měsíců a pak jsme dlouho používali midi, je to asi hodně individuální. Některé mimi kolem 4 kg už třeba velikost MINI škrtí kolem nožiček (u některých značek, u Pampersek by škrtit neměly, dobře se utáhnutím přizpůsobí). Nové Active baby mi taky smrdí a párkrát protekly. U starých Total Care jsme neměli v noci ani ve dne ani jednu nehodu, 100% spokojenost.
Hlavně si nakup velkou zásobu vlhčených ubrousků, počítej tak balíček (72-80 ks) na týden, i víc. Já jsem zpočátku taky používala ubrousky Pampers nebo neparfemované Huggies, až kolem 3-4 měsíců jsem začala zkoušet levnější, třeba Helen Harper v akcích nebo značka Spar je dobrá a levná.
Ahoj Jitka