Pan opatrný - 7 let

1517
27.1.12 15:30

Pan opatrný-7 let

Ahoj holky.
Potřebuju poradit a nebo vědět,že i jiné dítě se o sebe tak bojí.Můj syn 7 let má o sebe hrozný strach.Nejezdí na kole…když jsem ho to učila,bylo to utrpení.Bál se toho,že by mohl spadnout a ještě před pádem začal brečet.Zkoušel to i manžel(má hodně trpělivosti),ale taky to už vzdal.Potom jsme koupili kol.brusle(já i manžel na nich jezdíme),nedokážete si ani představit co to bylo za divadlo.Celou dobu probrečel.Nedělá nic kde by si mohl nějak ublížit.Jsem z toho nešťastná.Jinak je to úžasný kluk,ale prostě posera :nevim:
Teď mají jít bruslit se školou.Nedokážu si vůbec představit,jak to dopadne :?
Máte doma někdo taky takové dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
27.1.12 15:37

ahojky… Mám dceru 5,5 let a taky byla pořád na sebe opatrná :-) kolo, kolečkové brusle, stojky, plavání, atd..... až když jsem jí vše ukázala, nebo jiné dítě jí ukázalo, že to vlastně nic není, tak pak se to chtěla taky naučit :lol: ala sama od sebe se do toho pustit nechtěla :? taky se bála a u všeho přímo řvala… ale teď už je vše o.k. Tak co třeba malému ukázat, že je to bezpečné, že je to zábava, že má různé chrániče??? a nebo jestli máš kamarádku s dítětem, které už na kole, nebo na bruslích jezdí, tak aby viděl, že to jde apod? motivovat ho ;) jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
27.1.12 15:39

Treba ho kolektiv vtahne! :palec:
My mame petiletou cacoru a co bych dala za to, kdyby se bala alespon z petiny tak jako tvuj syn! Dej mu cas, myslim, ze z toho vyroste a ten nejvetsi strach sam odezni!
Detske vnimani je jeste moc jemne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
27.1.12 15:42
Alena17 píše:
ahojky… Mám dceru 5,5 let a taky byla pořád na sebe opatrná :-) kolo, kolečkové brusle, stojky, plavání, atd..... až když jsem jí vše ukázala, nebo jiné dítě jí ukázalo, že to vlastně nic není, tak pak se to chtěla taky naučit :lol: ala sama od sebe se do toho pustit nechtěla :? taky se bála a u všeho přímo řvala… ale teď už je vše o.k. Tak co třeba malému ukázat, že je to bezpečné, že je to zábava, že má různé chrániče??? a nebo jestli máš kamarádku s dítětem, které už na kole, nebo na bruslích jezdí, tak aby viděl, že to jde apod? motivovat ho ;) jinak nevím :nevim:

Všichni děti na hřišti kolem něj jezdí na kole,ale on prostě nechce.A brusle jsme si vzali i já s manželem a šli na hřiště…nepomohlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
27.1.12 15:48
Romiša píše:
Alena17 píše:
ahojky… Mám dceru 5,5 let a taky byla pořád na sebe opatrná :-) kolo, kolečkové brusle, stojky, plavání, atd..... až když jsem jí vše ukázala, nebo jiné dítě jí ukázalo, že to vlastně nic není, tak pak se to chtěla taky naučit :lol: ala sama od sebe se do toho pustit nechtěla :? taky se bála a u všeho přímo řvala… ale teď už je vše o.k. Tak co třeba malému ukázat, že je to bezpečné, že je to zábava, že má různé chrániče??? a nebo jestli máš kamarádku s dítětem, které už na kole, nebo na bruslích jezdí, tak aby viděl, že to jde apod? motivovat ho ;) jinak nevím :nevim:
Všichni děti na hřišti kolem něj jezdí na kole,ale on prostě nechce.A brusle jsme si vzali i já s manželem a šli na hřiště…nepomohlo :nevim:

tak potom, jak říká Barča je třeba teda opatrnější a určitě časem se to odbourá a bude to chtít všechno dohnat :mrgreen: a nebo ho opravdu na tom kluzišti ostatní děti vtáhnou mezi sebe… a budeš překvapená :) takže ti držím palce a malému taky :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
27.1.12 15:50
Alena17 píše:
Romiša píše:
Alena17 píše:
Všichni děti na hřišti kolem něj jezdí na kole,ale on prostě nechce.A brusle jsme si vzali i já s manželem a šli na hřiště…nepomohlo :nevim:
tak potom, jak říká Barča je třeba teda opatrnější a určitě časem se to odbourá a bude to chtít všechno dohnat :mrgreen: a nebo ho opravdu na tom kluzišti ostatní děti vtáhnou mezi sebe… a budeš překvapená :) takže ti držím palce a malému taky :-) :palec:

Děkujem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
27.1.12 15:56

taky mám takového syna,už mu bude 13 . Od malička byl na sebe hrozně opatrný,má i nízký prách belesti :lol: Zpětně se musím smát,protože on se bál skočit i z obrubníku a dcry skáčou i z patrové postele :mrgreen: (přebalovacího pultu ,aktuálně :lol: )

• Citovat
  • Upravit
11530
27.1.12 16:13

Znám - máme paní opatrnou - takřka 7 let. No je to mazec. Třeba plavecký výcvik byl fakt mazec ( vždyť se tam utopí !!! :roll: ). V tělocviku nechce chytat balon, protože by si ublížila, kolo jsme teda zvládli, ale brusle ne a nic ostatního taky ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
27.1.12 16:30

Ono je sice hezký chtít, aby dítě mělo aspoň 1/5tinu pudu sebezáchovy, jako dítko zakladatelky. Jenže úplně takový strach je taky krapet na prd. Moje děti jsou teda sebevrazi, ale dokážu si představit, jak vás to trápí.
Holt nic jiného než trpělivost na entou asi nepoůže. A těší se na ty brusle se školou? Aby z toho neměl naopak trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
27.1.12 16:56

Ahoj, tak já hlásím dceru 4 let a 5 měsíců- máme nakoupené dvě! kola, brusle, koloběžku a výsledek?- nemotora :mrgreen: Na prolézku nejde, na boby nejde, na něco vyššího nevyleze, na kolotoč nejde :nevim: je na sebe tak opatrná, až to bolí :jazyk: Já si mohu dovolit položit před ni ostré nože a co já vím- motorovou pilu a vím, že neexistuje, že by k něčemu došlo :mrgreen: Taková opatrná je- ze schodů chodí tak způsobně, venku nezakopává, modřiny nehrozí, šílený pád také ne :jazyk: :mavam:

Příspěvek upraven 27.01.12 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
27.1.12 16:57
Aladina píše:
Ono je sice hezký chtít, aby dítě mělo aspoň 1/5tinu pudu sebezáchovy, jako dítko zakladatelky. Jenže úplně takový strach je taky krapet na prd. Moje děti jsou teda sebevrazi, ale dokážu si představit, jak vás to trápí.
Holt nic jiného než trpělivost na entou asi nepoůže. A těší se na ty brusle se školou? Aby z toho neměl naopak trauma.

No moc o tom nemluví.Ale přišel s tím,že mu musím koupit helmu,aby si něco neudělal kdyby náhodou upadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
27.1.12 17:00
Vanesanka píše:
Ahoj, tak já hlásím dceru 4 let a 5 měsíců- máme nakoupené dvě! kola, brusle, koloběžku a výsledek?- nemotora :mrgreen: Na prolézku nejde, na boby nejde, na něco vyššího nevyleze, na kolotoč nejde :nevim: je na sebe tak opatrná, až to bolí :jazyk: Já si mohu dovolit položit před ni ostré nože a co já vím- motorovou pilu a vím, že neexistuje, že by k něčemu došlo :mrgreen: Taková opatrná je- ze schodů chodí tak způsobně, venku nezakopává, modřiny nehrozí, šílený pád také ne :jazyk: :mavam:Příspěvek upraven 27.01.12 v 16:57

Jak přes kopírák :)

I když nedávno měl malej nehodu,ale to skončil přímo v nemocnici na pozorování jestli nemá otřes mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
27.1.12 17:05

Romišo: taky že neměl vid?…Ty děti umějí padat :lol: Ona mi poctivě hlásí takovéty hlášky „maminko, vaří voda v konvici, pozor, ať se neopaříš“ :lol: Maminko, hrnec pálí, pozor! Jak mám nůž na lince a chystám se krájet! opatrně maminko, ať se nepořežeš" :pankac: :lol: Taková navíc malá komentátorka a hlásička všeho" Maminko, poštačka přijela! Vem si bundu, zmrzneš venku apod… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
27.1.12 17:06

to je můj syn hadra (5 let),
taky moc neskáče, kolo odmítá, že spadne (ale odrážedlo mu nevadilo),
běhá pomalu,
chodí ted na plavání a poprvé se potopil huráááááá, asi chápete, jaký je to u nás pokrok,
ve čtyřech letech poprvé lyže - technicky by mu to šlo, ale měl strach se pustit,
asi na to nic nepomůže, každej jsme nějakej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
27.1.12 17:09
Vanesanka píše:
Romišo: taky že neměl vid?…Ty děti umějí padat :lol: Ona mi poctivě hlásí takovéty hlášky „maminko, vaří voda v konvici, pozor, ať se neopaříš“ :lol: Maminko, hrnec pálí, pozor! Jak mám nůž na lince a chystám se krájet! opatrně maminko, ať se nepořežeš" :pankac: :lol: Taková navíc malá komentátorka a hlásička všeho" Maminko, poštačka přijela! Vem si bundu, zmrzneš venku apod… :lol:

Jasný,že neměl :hug: To taky dělával,že všechno hlásil :roll: Teď máme období,kdy jsem nej…maminko,tobě to sluší,máš pěkný tričko a pěkně voníš atd. :srdce:
I přes tu jejich opratrnost jsou zlatíčka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati